Skocz do zawartości

Nasi milusińsy czyli koty, psiaki i inne zwierzaki

seiken

Rekomendowane odpowiedzi

Każdy pies, który odchodzi zostawia zawsze po sobie bolesną pustkę. Mój poprzedni cień przyśnił mi się kilka dni temu, pomimo ze nie ma go juz ponad 2 lata.

Jedyne co pamiętam z tego snu to myśl z którą  się obudziłem; " psów mozna mieć w życiu wiele, ale tego jednego ma się tylko raz.."..

Sorki ale nie zgodzę się że można mieć tylko tego jednego miałem wspaniałego psiaka i go wspominam bardzo często. Długo po tym jak odszedł nie decydowałem się na drugiego, a powód był taki że mogę mieć zbyt wygórowane oczekiwania i będę go porównywał do poprzedniego. Szukałem początkowo bardzo podobnego, ale przygarnęłam zupełnie innego z wyglądu i charakteru i do tego nie psa a suczkę i jest również fantastyczna. Nie żałuję. Pierwszy wabił się Apis i go na pewno nie zapomnę, moja suczynka to Fisha. To szyfruje też mój nick. Pozdrawiam wszystkich zakręconych właścicieli swoich pupili

• Like 2

Moja Fishka jak była mała miała słabość do wszystkich sznureczków, linek,kabelków i przewodów do czasu jak przegryzła przewód od włączonej lampki na szczęście mam przepięciowki. Moja żonka do dzisiaj wspomina jak któregoś razu po powrocie do domu stanolem spojrzałem i stwierdziłem, że Fisha wszystko zniszczy, ale nie było tak źle. Sunka wychowywana w modelu bezstresowym i pełnoprawny członek rodziny. Pieski są kochane, choć lubię wszystkie zwierzaki to jednak ta więź człowieka i psa jest fantastyczna. Gratuluję nowych członków rodziny.

Edytowane przez Apisfisha

Tak na początku były ambitne plany wobec psa i jego ułożenia. Jakieś cele zostały osiągnięte, ale im dalej w las tym więcej drzew. W tym czasie suczka kradła każdemu z domowników serce, konsekwencją tego  było połamanie wszystkich zasad poprawnego ułożenia psa. Nawet suczka w ramach międzygatunkowej i rodzinnej przyjaźni dzielnie znosi przytulanie i ściskanie. A muszę dodać że z małej kulki wyrósł długowłosy potwór o słusznej wadze 50 kg.

hahaha :)  ale i tak masz serce pełne miłości dla tego potworka.

p.s. Witam również Bertold12 ale sam przyznaj że jak spojrzysz w te oczęta to już nie ma żadnych dylematów. Ja teraz mam czarną labradorkę i temperamentem psa myśliwskiego ustępuje mojemu poprzedniemu pupilowi seterowi to jednak nadrabia innymi cechami charakteru.

Jeśli chodzi o układanie psa i zrozumienie go polecam taką książkę " Ja albo mój pies".

Jak znajdę chwilę żeby skompresować zdjęcia to również wrzucę fotki Fishki.

pozdrawiam

Edytowane przez Apisfisha
  • Like 1

To tylko jeszcze przez dwa lata i dziesięć miesięcy będzie Ci wszystko gryzła i podgryzała.  :D

Hasky to dość trudna i wymagająca rasa psa.Jak do tej pory Aria nic nie podgryza  :) i mam nadzieje że tak będzie dalej. Taki pies musi być wygoniony i "umęczony" .Dzięki mojemu synowi Aria po prostu niema czasu na podgryzanie  :D  :D  :D .

Mam problem

Mam kota od 3 lat kupiłem mu drapak i z niego korzystał do czasu az sznurek wydrapal, dołożyłem inny sznurek, a diabelcowi się coś pozmieniało i przestał z niego korzystać i przerzucił się na kanapę oraz drewniane nogi od krzeseł.

Mam zamówioną nową kanapę i obawiam się że może się do niej dobierać....

Macie takiej rady?

• Like 1

Ona od małego jest przyzwyczajona także nie jest źle ;) trzeba przełamać pierwsze lody czyli miałczeć i uciekać, aż do zmoczenia wodą. Potem już grzecznie siedzi w wannie i daje się umyć a potem spłukać :) suszenie trwa długo ale też jest grzeczna

• 2 tygodnie później...