Skocz do zawartości

Nasi milusińsy czyli koty, psiaki i inne zwierzaki

seiken

Rekomendowane odpowiedzi

I mi przyszło się pożegnać z przyjacielem po 12 latach... Nagle i bez ostrzeżenia... Bez żadnych objawów nadchodzącej choroby... Przedwczoraj radozny i skóry do zabawy wczoraj cień siebie... W nocy zmienil właściciela...

Serdecznie współczuję, niedawno przeżyliśmy to samo... :(

I mi przyszło się pożegnać z przyjacielem po 12 latach... Nagle i bez ostrzeżenia... Bez żadnych objawów nadchodzącej choroby... Przedwczoraj radozny i skóry do zabawy wczoraj cień siebie... W nocy zmienil właściciela...

Smutne , a najgorsze czasami jest to że nie możemy nic zrobić

• Like 1

• 2 tygodnie później...

Nasza Ziva ma już 8 miesięcy i dostała pierwszą taką wielką kość (32cm)

IMG_20190622_101828.jpg?i_dim=1366x768&a

Początkowo nie wiedziała jak się do niej zabrać, ale w końcu zdobyła się na atak.

IMG_20190622_101820.jpg?i_dim=1366x768&a
Po dwóch dniach kość jest krótsza o 3cm :D
  • Like 9

Cholera , już nie miało być psiaka w domu a tu niespodzianka  KARMEL  , zabrany po intrwencji z pijackiej meliny i przekazany do schroniska . Miał jeszcze braciszka ale tamten nie miał tyle szczęścia , zginoł w paskudny sposób

attachicon.gif IMG_20190608_143211.jpg

attachicon.gif IMG_20190608_154125.jpg

attachicon.gif IMG_20190608_070430.jpg

no,- po minie mlodego widac ze cos holuje,- cos duuuzego ;)

swoja droga to niesamowite, moj/nasz kot ma tyle cierpliwosci do mlodego ze pozwala sie prze niego noscic jak worek kartofli i gdybym ja albo zona go tak nosila zostalibysmy podrapani i pogryzienie a mlody,- ot inna liga  :)

Dla mnie jako "psiarza" od dziecinstwa odkrywanie kotow jest  arcyciekawe. 

no,- po minie mlodego widac ze cos holuje,- cos duuuzego ;)

swoja droga to niesamowite, moj/nasz kot ma tyle cierpliwosci do mlodego ze pozwala sie prze niego noscic jak worek kartofli i gdybym ja albo zona go tak nosila zostalibysmy podrapani i pogryzienie a mlody,- ot inna liga  :)

Dla mnie jako "psiarza" od dziecinstwa odkrywanie kotow jest  arcyciekawe

Powyższy Rudzielec ma ciut ponad 5 lat. Gdy przybył do nas miał okolo 7 miesięcy. Dwa dni więcej jak Średni potomek.

Co z nim wyrabiał wtedy Młody to szok.  Kot nie zrobił mu nigdy nic. Aż przyszedł moment kiedy kot stwiedził ze okres niemowlęcy sie skończył i ugryzł go. Od tego dnia zmieniła sie hierarchia w stadzie domowym.

A teraz myślę że będzie podobnie. Na razie kocia Terrorystka śpi, je i sra.

Ale już niedługo zapozna się z ogonem czy uszami Rudzielca.

• Like 2

• 2 tygodnie później...

Alex widzę pewne podobieństwo z twoim psiakiem

post-67721-0-96944400-1562611950_thumb.jpg

Kurka wszędzie go pełno  , trzeba uwazać gdzie się staje  . Nawet po spacerze włącza mu się piąty bieg i popi,,,,,la po mieszkaniu jak oszalały . Co do rudzielców to mam takiego sku,,,,la , miał na imię Toffi ale jakos nie pasowało do niego . Rude to jest rude i tak pozostał RUDYM  . Jak na razie to z piesełem omijają się szerokim łukiem , tylko jestem ciekaw kiedy Karmel go pogna bo wygląda na odważnego

Oto Rudy

post-67721-0-80090000-1562612806_thumb.jpg

post-67721-0-57966500-1562612876_thumb.jpg

• Like 9

Nasza suczka to posokowiec alpejski. Amoku szaleńczego dostaje jak zmoknie, albo gdy w czasie upałów była spryskiwana pod prysznicem. Chwilami zastanawiałem się kiedy rąbnie w coś w tym szaleństwie, wykręcając ósemki między nogami stołu z prędkością światła... :D

• 4 tygodnie później...