godski Opublikowano 28 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2013 (edytowane) Tak jak na zdjęciach. Woltomierz za 2 dychy z wysyłką wsadzony do nakrętki od wody mineralnej i zalany silikonem.Jak aku zaczyna zjeżdżać poniżej 11-11,5 V pod obciążeniem - zwalniamy albo przechodzimy na napęd ręczny.Dobrze jest dać metalowe złączki na końcach przewodów. Wtedy wystarczy położyć na klemach magnesiki neodymowe i montaż/demontaż przewodów jest bajecznie i nieziemsko wygodny. Edytowane 28 Czerwca 2013 przez godski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 28 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2013 Andrzej a jak bym Cię ładnie poprosił to byś mi takie coś zrobił???oczywiście nie za darmo.... bo ja to zaraz bym spalił,popsuł i wyrzucił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 28 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2013 Skończył mi się Silikon. A używam specjalnego dekarskiego do rynien. Muszę też pojechać po rurke termokurczliwą. Nakrętki mam...Coś dałoby się zrobić. Ale trochę będziesz musiał zaczekać. do swojego też się przymierzałem ze 2 tygodnie. Leniwy jestem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 28 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2013 Andrzej ja za miesiąc wracam także zaczekam,jak już będziesz wiedział co i ile to pisz a jak wrócę to wiesz co Ci podeślę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spy Opublikowano 21 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 Jakie napięcie pod obciążeniem uznajemy za koniec pływania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 21 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 Jakby komuś zabrakło sylikonu i nakrętek od wody mineralnej to jest gotowe rozwiązanie za ok 20 pln http://allegro.pl/gniazdo-zapalniczki-adapter-do-akumulatora-i4423661176.html + http://allegro.pl/wa20-tester-akumulatora-voltomierz-miernik-probnik-i4410419357.html Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 21 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 Jakie napięcie pod obciążeniem uznajemy za koniec pływania?Tego nie wie nikt. Magiczną granicą jest 10,5 V dla aku głębokiego rozładowania. Ale ja staram się nie zejść ponizej 11-11,5 v pod obciążeniem. Jakby komuś zabrakło sylikonu i nakrętek od wody mineralnej to jest gotowe rozwiązanie za ok 20 pln http://allegro.pl/gniazdo-zapalniczki-adapter-do-akumulatora-i4423661176.html + http://allegro.pl/wa20-tester-akumulatora-voltomierz-miernik-probnik-i4410419357.html Pozdrawiam!Fajne rozwiązanie, ale mnie zależało na niewielkich rozmiarach i doczepienie tego ustrojstwa do aku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drozdo Opublikowano 27 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2014 (edytowane) zrobiłem sobie woltomierz według Twojego schematu Andrzej i nie wiem czemu mój woltomierz nie pokazuje liczb po przecinku :/ Pokazuje całe cyfry jak 13 v później 12, do 11 jeszcze nie dobiłem. Czy bedzie to wina podłączenia czy woltomierza ??? Moj ma 3 kabelki 2 podłączam do + a jeden do masy. Juz chyba doszedłem czemu wyswietla mi całe cyfry. Mój wyświetla tylko 2 cyfry a powiniennem kupić takie co wyświetla 3 xD Edytowane 27 Lipca 2014 przez drozdo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 27 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2014 Podaj link do sklepu gdzie kupowałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drozdo Opublikowano 27 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2014 to było dawno temu i juz nie pamietam, gdzies na allegro. juz kupiłem kolejny co wyswietla 3 cyfry i jest wodoszczelny. Jak przyjdzie to bede testował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadet Opublikowano 5 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2014 Witam. Pewnie od spodu tego voltomierza jest otwarta płytka z układem. Silikon nie powoduje zwarcia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 5 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2014 Jest płytka, ale nie powoduje zwarcia. U mnie służą takie dwa i jeden u kolegi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wasielewskis Opublikowano 10 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2015 (edytowane) Jest może lub ktoś widział taką specjalną klemę na + akumulatora, która jest oddzielona izolatorem a pomiędzy nią można wpiąć amperomierz, a za amperomierzem silnik elektryczny.Wiem, że można się wpiąć bezpośrednio w przewód, ale chciałbym mieć 1 amperomierz jednocześnie do pomiarów przy ładowaniu jak przy podłączeniu silnika elektrycznego? Edytowane 10 Maja 2015 przez wasielewskis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 10 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2015 Ja stosuje http://www.megaobrabiarki.pl/yato-tester-do-akumulatora-i-alternatora-12-v,id47831.htmltego typu miernik z lidla za 25 zł bo nie wierze czujnikowi wbudowanemu w silnik. Sprawdza sie ogolnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wasielewskis Opublikowano 11 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 (edytowane) Dzięki, ale jak oprócz mierzeni napięcia chciałbym również mierzyć prąd, dlatego szukam czegoś co jest połączeniem klemy i bocznika, pomiędzy który będę mógł wpiąć amperomierz, a za nim w łatwy sposób pluskwy przewód od silnika elektrycznego lub prostownika. Edytowane 11 Maja 2015 przez wasielewskis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janih Opublikowano 11 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 są takie cuda w CA wpinasz sie odrazu po klemie i juz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepccio Opublikowano 12 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2015 A jak zowie się takie ustrojstwo? Pytam, coby przeglądarkę zaprzęgnąć do pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thug Opublikowano 12 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2015 (edytowane) Amperomierz / Voltomierz Hollywood HVAM-R Edytowane 12 Maja 2015 przez thug Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
count_martin3z Opublikowano 13 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 A nie ma jakiś tańszych zamienników tego Hollywooda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wasielewskis Opublikowano 13 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 (edytowane) Jak kupiłem coś takiego http://allegro.pl/modul-woltomierz-0-100v-amperomierz-50a-bocznik-i4941102565.htmlKoszt OK 60 PLN, tylko nie jest wodoszczelny.Będę do używał do pomiaru prądu przy silniku elektrycznym jak i przy ładowaniu.Trzeba tylko uważać z kierunkiem dla amperomierza, bo prz ładowaniu prąd płynie w inną stronę niż przy oddawaniu energii.Dziś będę montował to zobaczę jak to się sprawdzi. Edytowane 13 Maja 2015 przez wasielewskis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
count_martin3z Opublikowano 13 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 Napisz kilka słów po testach. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 13 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 Po co wam ten amperomierz? Szkoda kasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
count_martin3z Opublikowano 13 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 Mi jest potrzebny tak naprawdę woltomierz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 13 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 Bo to jest najważniejsze. Pomiar napięcią obciążonego silnika. Jak spada ponizej 11 V to redukujemy prędkość lub przechodzimy na napęd ręczny. W innym przypadku szkodzimy akumulatorowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
count_martin3z Opublikowano 13 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 Dokładnie, ale ten tańszy ma też woltomierz i tylko o to mi chodzi :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi