wasielewskis Opublikowano 14 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2015 Chciałbym zbadać pobór prądu na poszczególnych biegach i wiedzieć do którego biegu jest tzw. jazda ekonomiczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wasielewskis Opublikowano 15 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2015 (edytowane) Napisz kilka słów po testach. Dzięki.Narazie po testach "na sucho", działa i mierzy dokładnie (patrzyłem jak daje ładowarka), ale będę musiał trochę pomyśleć nad umiejscowieniem bocznika na akumulatorze.Wydaje mi się, że lepiej by było jakby taki miernik działał bez bocznika - ale wtedy pewnie zdecydowanie droższa konstrukcja, bo musi przez nią płynąć duży prąd a ta z bocznikiem sama sobie go wylicza ze spadków napięć. Edytowane 17 Maja 2015 przez wasielewskis 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 17 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2015 (edytowane) Narazie po testach "na sucho", działa i mierzy dokładnie (patrzyłem do daje ładowarka), ale będę musiał trochę pomyśleć nad umiejscowieniem bocznika na akumulatorze.Wydaje mi się, że lepiej by było jakby taki miernik działał bez bocznika - ale wtedy pewnie zdecydowanie droższa konstrukcja, bo musi przez nią płynąć duży prąc a ta z bocznikiem sama sobie go wylicza ze spadków napięć.Super sprawę zrobisz kolego, jak opiszesz pobór prądu na poszczególnych biegach.Jest już taki temat, ale nie zaszkodzi drugi.http://jerkbait.pl/topic/47563-ile-wat-pobiera-silnik-elektryczny-podczas-pracy/ Edytowane 17 Maja 2015 przez Jozi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbertkrakow Opublikowano 21 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2015 (edytowane) http://allegro.pl/woltomierz-12v-led-z-alarmem-zuzycia-akumulatora-i5375500818.html Edytowane 21 Maja 2015 przez Albatros Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wasielewskis Opublikowano 21 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2015 Jeszcze nie przetestowałem w boju swojego miernika, ale tak się zastanawiam:Zakładając tą samą prędkość, to czy więcej prądu zużyje 33lbs pacujący nam max czy np. 55 lbs pracujący na 3 biegu?Czy jest jakaś różnica poboru prądy gdy większy silnik pracuje na pół gwizdka w stosunku do tego słabszego, który aby dorównać musi pracowania na pełnych obrotach...I jak do tego ma się jeszcze wymiana śróby na 3-łopatkową... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 22 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 Jeszcze nie przetestowałem w boju swojego miernika, ale tak się zastanawiam:Zakładając tą samą prędkość, to czy więcej prądu zużyje 33lbs pacujący nam max czy np. 55 lbs pracujący na 3 biegu?Czy jest jakaś różnica poboru prądy gdy większy silnik pracuje na pół gwizdka w stosunku do tego słabszego, który aby dorównać musi pracowania na pełnych obrotach...I jak do tego ma się jeszcze wymiana śróby na 3-łopatkową...Praktycznie tak jak w samochodzie silnik 1,2 l na pełnym gazie a 2,5l na pół gwizdka .W tym małym na ful będzie większe zużycie.Śruba na 3 łopaty ma lepszy ciąg (będzie wyższa prędkość) ale zużyje więcej energii przy tym samym ustawieniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertouno Opublikowano 22 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 Jeszcze nie przetestowałem w boju swojego miernika, ale tak się zastanawiam:Zakładając tą samą prędkość, to czy więcej prądu zużyje 33lbs pacujący nam max czy np. 55 lbs pracujący na 3 biegu?Czy jest jakaś różnica poboru prądy gdy większy silnik pracuje na pół gwizdka w stosunku do tego słabszego, który aby dorównać musi pracowania na pełnych obrotach...I jak do tego ma się jeszcze wymiana śróby na 3-łopatkową...Biorąc pod uwagę prawa fizyki (prawo oma) to pobór prądu powinien być porównywalny w praktyce może być różnie na pewno jakość silnika będzie miała większe znaczenie jeżeli kasa pozwala to zawsze lepiej mieć ten mocniejszy silnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wasielewskis Opublikowano 11 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2015 Super sprawę zrobisz kolego, jak opiszesz pobór prądu na poszczególnych biegach.Jest już taki temat, ale nie zaszkodzi drugi.http://jerkbait.pl/topic/47563-ile-wat-pobiera-silnik-elektryczny-podczas-pracy/Zrobione w wątku powyższym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wgn@22 Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 Przy okazji wymiany kabli,voltomierz na stałe...obudowa styrana już trochę to nie szkoda Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thug Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 Jak mój poprzedni silnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wgn@22 Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 Jak mój poprzedni silnik Tak się zastanawiałem gdzie to zamontować i u Ciebie podpatrzyłem [emoji41] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thug Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 Trochę szkoda psuć nowego osapiana, bo chętnie bym w nim taki woltomierz zamontował Będę musiał znaleźć mu jakieś miejsce przy klemach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapek Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 Jak mój poprzedni silnik A teraz mój.Hehe Fajny patent z tym voltomierzem na silniku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi