Skocz do zawartości

A ja jutro jadę na ryby!

skippi66

Rekomendowane odpowiedzi

Jutro nic, ale w poniedziałek lub wtorek Sulejowski. Łódka ze stanicy PZW Barkowice. Szkoda ponton tachać jak porządna łódka 2,5 dychy kosztuje.

Ja tam wolę pompon od barkowickich łódek. Raz że pompon już mam więc 2 dychy w kieszeni a i pompon stabilniejszy. Łódka strasznie się chybie. No i do łódki muszę cały szpej targać od samochodu po skarpie w dół. Zresztą będę łowił na samym początku zalewu, więc łódka ze stanicy odpada.

Ostatnio, parę tygodni temu spotkałem 2 wędkarzy na pomponie. Niestety, nie pamietam jerkbaitowych nicków. Ponton Bush. To ty????

Gdzie mnie tam do Busha! Ja użytkuję taki jasnoszary chiński wynalazek pod tytułem x - boat. Ale w sumie fajny pomponik. Za 3,6m metra gumy nieco powyżej 2k dałem, więc niedrogo a jakość zupełnie przyzwoita. No i podłoga aluminiowa. Zazwyczaj pływam sam albo z taką wylaszczoną blondyną :D Ona co prawda nie łowi, ale za to kanapki przygotowuje :D

A ja dzis po 12 planuje zaczać sezon sumowy, bo już sie pokazują i pierwsze  wiesci o tej rybie już chodza.. Na ta okazje ( ze wzgledu na wysoką wode i utrudniony dostęp do wody) szykuje spina 420cm z  feedera...  tym czasem dobranoc  :)

edit:

Ehh słuchać bab, qrde już zostałem oswiecony, ze  ze niedziele tez sie wliczają do dniu ustawowo.... A nie jak kobita mi sie tu upiera że tylko świeta..

To pędze na wode  :)  z moim spino-feederem..

Edytowane przez Miro 85