makamba Opublikowano 30 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 Sumy na gołąbki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 30 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 O ku...rczaczki!A ja właśnie chciałem suma na spinning spróbować... może na grunt się przerzucęCiekawe co powie mój tato jak mu nagle zaczną znikać z gołębnika pocztowe ;-)))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek116p Opublikowano 30 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 Ciekawe czy gołębia da się w szybkim opadzie poprowadzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 30 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 Tylko raz na własne oczy widziałem coś podobnego na naszej Wisełce, ale to był pojedynczy incydent a nie regularne polowanie.Sezon prawie rozpoczęty trzeba odwiedzic kochana teściowa i jej kaczuszki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 30 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 W zeszłym roku widziałem jak w ten sposób zniknął perkoz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 30 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 A mówią że nei da się na muchę Choć ponoć jeden z największych przeciwników tej teorii był, zasmakowal, ułowił, samemu sobie udowodnił że się da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 30 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 O ku...rczaczki!A ja właśnie chciałem suma na spinning spróbować... może na grunt się przerzucęCiekawe co powie mój tato jak mu nagle zaczną znikać z gołębnika pocztowe ;-))))u mnie było by to samo...brak jednego gołębia przyprawia go palpitację serca....ci hodowcy gołębi pocztowych są gorszymi "wariatami " niż my wędkarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek116p Opublikowano 30 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 u mnie było by to samo...brak jednego gołębia przyprawia go palpitację serca....ci hodowcy gołębi pocztowych są gorszymi "wariatami " niż my wędkarze A to prawda. Taki może trochę drastyczny przykład, u mnie na ośedlu jest chyba trzech może czterech hodowców i zgadnijcie co się stało... Jakimś dziwnym trafem koty zaczęły zniknać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 30 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 skąd ja to znam....? a ile razy byłem świadkiem jak dwaj (czasem cała grupa) zaczynała się prać jak ktoś komuś coś "złego" o ptakach powiedział... z nimi lepiej nie zaczynać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 3 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 A mówią że nei da się na muchę Choć ponoć jeden z największych przeciwników tej teorii był, zasmakowal, ułowił, samemu sobie udowodnił że się da Da się, da. Jeden ze znajomych pojechał trenować przed wyprawą na Szwecję. Wydumał sobie, że na szczycie główki Wiślanej może uda mu się złowić bolenia na jakąś białą sporą muchę. Przyjechał podekscytowany, bo na przelewie uderzył mu sum. 130cm euforii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 3 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 A mnie to w żaden sposób nie dziwi i nie napawa choćby zdziwieniem, ot normalna rzecz ukazana w trochę "przejaskrawionych" barwach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2013 Trzymam gołębie od dziecka, tylko pocztowe, wiele osób nie ma pojęcia jak bardzo są inteligentne. Gołębie można nauczyć wszystkiego czego potrafią nauczyć się psy a nawet więcej. Nagrałem kiedyś film jak wołam swoje gołębie wirujące wysoko na niebie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2013 (edytowane) Trzymam gołębie od dziecka, tylko pocztowe, wiele osób nie ma pojęcia jak bardzo są inteligentne. Gołębie można nauczyć wszystkiego czego potrafią nauczyć się psy a nawet więcej. Nagrałem kiedyś film jak wołam swoje gołębie wirujące wysoko na niebie: guciolucky a na loty też puszczasz....? Edytowane 4 Lipca 2013 przez krystiano1981r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michał34 Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2013 (edytowane) Tak najlepsi są miłośnicy gołębi, którzy stawiają wnyki na ptaki drapieżne (a we wnyku za przynętę robi żywy gołąbek tylko taki mniej ładny) albo wykładają zatruta padlinę. Edytowane 4 Lipca 2013 przez michał34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2013 Tak najlepsi są miłośnicy gołębi, którzy stawiają wnyki na ptaki drapieżne (a we wnyku za przynętę robi żywy gołąbek tylko taki mniej ładny) albo wykładają zatruta padlinę.no cóż w każdym sporcie zdarzają się oszołomy,w wędkarstwie także.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2013 Krystian, moje gołębie potrafią wykorzystać maszty statków, żeby przeprawić się przez wielką wodę..., gołąb głupszy od jastrzębia nadaje się na rosół a nie do latania, wiele osób myli gołębie pocztowe z pozostałymi, które niewiele różnią się od drobiu i właśnie takie wymagają zwykle ochrony nawet przed gapami. Nie będę się wdawał w awanturę ale każdy kto wie ile kilometrów potrafią przebyć gołębie żeby wrócić do swojego domu i ukochanej musi zdawać sobie sprawę jak wiele niebezpieczeństw czeka je po drodze i jakieś zatrute padliny pod gołębnikiem nie dotyczą hodowców gołębi pocztowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2013 (edytowane) Mi się to hobby bardzo podoba i jest ok.Ludzie też fajni i zakręceni,co niektórzy całkiem po za systemem i zwłaszcza takich cenię.Ogólnie wszystkie zwierzaki kocham po prostu i dobieram znajomych tylko z takim podejściem. Edytowane 4 Lipca 2013 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2013 Krystian, moje gołębie potrafią wykorzystać maszty statków, żeby przeprawić się przez wielką wodę..., gołąb głupszy od jastrzębia nadaje się na rosół a nie do latania, wiele osób myli gołębie pocztowe z pozostałymi, które niewiele różnią się od drobiu i właśnie takie wymagają zwykle ochrony nawet przed gapami. Nie będę się wdawał w awanturę ale każdy kto wie ile kilometrów potrafią przebyć gołębie żeby wrócić do swojego domu i ukochanej musi zdawać sobie sprawę jak wiele niebezpieczeństw czeka je po drodze i jakieś zatrute padliny pod gołębnikiem nie dotyczą hodowców gołębi pocztowych. guciolucky,źle mnie zrozumiałeś... masz priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2013 Mi się to hobby bardzo podoba i jest ok.Ludzie też fajni i zakręceni,co niektórzy całkiem po za systemem i zwłaszcza takich cenię.Ogólnie wszystkie zwierzaki kocham po prostu i dobieram znajomych tylko z takim podejściem.Tomek ja wiem o co chodzi..nie wiem dlaczego zostałem źle odebrany...ja z tym sportem stykam się od początku życia swego tato zakręcony na maxa...uczestniczy w lotach gołębi jest zapisany do związku to i ja "wsiąkłem" na tyle,że mogę co nieco powiedzieć na ten temat...gucia zapytałem po prostu czy lotuje gołębie z ciekawości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2013 Tak najlepsi są miłośnicy gołębi, którzy stawiają wnyki na ptaki drapieżne (a we wnyku za przynętę robi żywy gołąbek tylko taki mniej ładny) albo wykładają zatruta padlinę. Krystian ja nie piłem do Ciebie tylko do @michał34, który wypalił z patologią, która jak Zauważyłeś, może pojawić się w każdym kręgu nawet wśród graczy w bierki co nie oznacza, że potrzebne są nam tutaj takie porównania zważywszy, że rozmawiamy w gronie miłośników a nie rzeźników! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2013 Krystian ja nie piłem do Ciebie tylko do @michał34, który wypalił z patologią, która jak Zauważyłeś, może pojawić się w każdym kręgu nawet wśród graczy w bierki co nie oznacza, że potrzebne są nam tutaj takie porównania zważywszy, że rozmawiamy w gronie miłośników a nie rzeźników!dokładnie,czyli zrozumieliśmy się,ale "inaczej"... pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2013 sissignore Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2013 ....a ja do nikogo nie piłem.Taki ogólnie sobie piszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michał34 Opublikowano 5 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2013 (edytowane) Ja również do nikogo nie piję. Guciolucky uwierz mi ze nie stawiał bym takich tez, gdybym się nie spotkał z tym procederem osobiście. U mnie w pracy jeden " pasjonat" wręcz chwali się tym, że stawia wnyki. Niemniej "gołębiarzy", prawdziwych pasjonatów takich jak ty szanuję za pasję i poświęcenie. Edytowane 5 Lipca 2013 przez michał34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thymalus Opublikowano 5 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2013 Tak dla przypomnienia jest Medal Dickina - odpowiednik Medalu Wiktorii - czyli jedno z najwyższych odznaczeń Brytyjskich, które wręczane jest przez Angielską Królową zwierzętom, które zasłużyły się na polu walki. W czasie II WŚ przyznano nieco ponad 50 tych odznaczeń z czego 32... dostały gołębie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi