szewer Opublikowano 13 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 Jak w tytule. Jaki młynek do tego kija? Będę wdzięczny za sugestie i radyCena max 200-250złHamulec przedni lub tylniPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abarth7 Opublikowano 13 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 tez team dragon fd 935 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 13 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 Ja polecamspro blue arcspro red arcRyobi ZAUBER PozdrawiamSlider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
argrabi Opublikowano 13 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 Ja polecamspro blue arcspro red arcRyobi ZAUBER PozdrawiamSlider Jestes w stanie któryś z nich kupic do 200 PLN??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abarth7 Opublikowano 13 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 raczej nie,do 250zl moze Team Dragon,albo spro blue arc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 13 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 Blue arc 9200 kupiłem za 260zł półtora roku temu.Ryobi ZAUBER za 280zł na allegro PozdrawiamSlider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciejowaty Opublikowano 13 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 TD trafia się na Allegro za 200zł.W podobnej cenie można szukać Byrona Alice 3000.Wszystko to klony Ryobi Zaubera i moim zdaniem najlepsze maszynki w swojej klasie cenowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szewer Opublikowano 13 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 A co sądzicie na temat Shimano Nexave albo Exage? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zewu Opublikowano 13 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 TD to bardzo przyzwoite kołowrotki (tak jak reszta klonów Zaubera). Cena za 930iZ to 245 zeta, a za 735iX 199 zeta. Zwróciłbym też uwagę na kołowrotki Pfluegera. Nawet najtańszy model- Trion, chodzi jak masełko, bezkonkurencyjny w tym segmencie cenowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 13 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 A co sądzicie na temat Shimano Nexave albo Exage? Posiadam dwa kolowrotki jeden to Nexave 2500FA a drugi Exage 2500FA,jak i jeden i drugi po miesiecznej orce na rzece Bug nadaja sie tylko do kosza,juz nigdy nie kupie kolowrotka Shimano Made in Malezja,Tobie tez odradzam, to sa poprostu pieniazki wyrzucone w bloto,lepiej uzbieraj sobie wiecej kasy i kup Shimano Stradic 4000FH,pokrecisz nim wiele sezonów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 13 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 A co sądzicie na temat Shimano Nexave albo Exage? Nie polecam Exage ,mialo go kilku moich kolegów i w 2-uch na 3-y sztuki coś rzęźilo od nowości .Może to jakaś wada fabryczna ,niewiem ale piszę co widzialem (a raczej slyszalem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 13 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 A co sądzicie na temat Shimano Nexave albo Exage? Nie polecam Exage ,mialo go kilku moich kolegów i w 2-uch na 3-y sztuki coś rzęźilo od nowości .Może to jakaś wada fabryczna ,niewiem ale piszę co widzialem (a raczej slyszalem) Potwierdzam to co napisal golsyl1980,moj kolowrotek Exage tez szumi od nowosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abarth7 Opublikowano 13 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 A co sądzicie na temat Shimano Nexave albo Exage? Nie polecam Exage ,mialo go kilku moich kolegów i w 2-uch na 3-y sztuki coś rzęźilo od nowości .Może to jakaś wada fabryczna ,niewiem ale piszę co widzialem (a raczej slyszalem) A ja polecam EXAGE,mam ten kolowrotek juz 3 sezon i dziala bez zastrzezen.Ale na dzien dzisiejszy,jak to ktos juz powiedzial,wzial bym klona zaubera,prawdopodobnie Spro red arc-to tez jak dobrze pamietam klon ryobi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abarth7 Opublikowano 13 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 Albo ciutke tanszego TD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchy498 Opublikowano 13 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 Ja tam używam Team Dragon FD935i i nie mam do niego żadnych zastrzeżeń (uzywam go do przynet 20/30 gr) Jest tak samo dobry jak Zauberr (a pozatym masz 5 lat gwarancji i nie masz się o co martwić bo napewno 5 lat wytrzyma a jak nie to masz dobry serwis) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abarth7 Opublikowano 13 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 Ja tam używam Team Dragon FD935i i nie mam do niego żadnych zastrzeżeń (uzywam go do przynet 20/30 gr) Jest tak samo dobry jak Zauberr (a pozatym masz 5 lat gwarancji i nie masz się o co martwić bo napewno 5 lat wytrzyma a jak nie to masz dobry serwis) TD 935 i Spro Red arc ma jak dla mnie jedna przewage nad zauberem.O ile dobrze pamietam to te 2 kolowrotki maja skrecane raczki,a nie skladane tak jak zauber.Moze sie naraze niektorym forumowiczom,ale skladane raczki mnie nie przekonuja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2007 A co sądzicie na temat Shimano Nexave albo Exage? Ja wymieniłem Nexaxe na czapeczkę WŚ i jestem bardzo zadowolony , co do kołowrotków to chyba dragon, zrobił promocję na TD, ten kręciołek teraz w sklepach powinien kosztować około 200pln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2007 cześć moze powinienem siedzieć cicho, bo nie łowie na spinning już jakis czas, ale pamiętam jeden ze swoich ostatnich kabłągowców. Kupiłem go za 119 zł w Suwałkach. To była Daiwa Regal 2500. Nie wiem jak z wytrzymałoscią przez ileś tam lat, ale nawijanie linki miał sporo lepsze niż kilka razy droższy Shimano Technium 2500. Może jak budżet ma się zamknąc w przedziale do 200 zł warto by było rozejrzeć się właśnie za tańszym modelem Daiwy, ale będącym na rynku już jakis czas... pozd JW o moze cos takiego... http://www.fishing-mart.com.pl/pl/products.php?groups=5& assortment=17&producer=443&kind=2540 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2007 cześć moze powinienem siedzieć cicho, bo nie łowie na spinning już jakis czas, ale pamiętam jeden ze swoich ostatnich kabłągowców. Kupiłem go za 119 zł w Suwałkach. To była Daiwa Regal 2500. Nie wiem jak z wytrzymałoscią przez ileś tam lat, ale nawijanie linki miał sporo lepsze niż kilka razy droższy Shimano Technium 2500. Może jak budżet ma się zamknąc w przedziale do 200 zł warto by było rozejrzeć się właśnie za tańszym modelem Daiwy, ale będącym na rynku już jakis czas... pozd JW Mam rogala , (rzadko go używam z wiadomych powodów), ale linke układa ok, co długowieczności, to trzeba pytać userów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rocky Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2007 Niedawno kupiłem właśnie Spro Blue Arc 930 za 260 złociszy.Na konkretne testy poczeka jeszcze 2 tygodnie, ale wrażenie pozytywne. Dobrze spasowany, lekka cicha praca, cicha spreżyna kabłąka.Co do żywotności to mogę powiedzieć na podstawie większych modeli. Kolega od lat pływa własną łodką na dorsze(średnia wyjdzie mu pewno z trzy razy w tygodniu, więc orka dla maszynki niezła) i przetestował chyba wszystko w rozsądnym przedziale cenowym. Spro jest na pierwszym miejscu. Nietety nie pamiętam dokładnie którego modelu używa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
explorator73 Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2007 A może dołożyć kilka złociszy i za ok 300 PLN kupić sobie na allegro 7 łożyskowego Excellera Daiwy w metalowej obudowie?Jest w czym wubierać. Do tej wędki rozmiar 3000 byłby idealny.P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi