Skocz do zawartości

TP , Stella a może Certate?

Pickerel

Rekomendowane odpowiedzi

Nie ma to jak merytoryczna wypowiedź.  

Pozdrawiam  

Chłopie drogi, co tu jeszcze można umerytorycznić??? Kołowrotki takie same, kropka w kropkę rzekłbym. Wszystkie piękne, wszystkie dobre. Tylko Ty ciągle czegoś nie wiesz. Kupże wreszcie pierwszy z brzegu i ciesz się wspaniałym nabytkiem. A my skończymy tę w istocie durną wymianę zdań. Zresztą nie pierwszą na tym forum. Toć wystarczy poczytać.

Edytowane przez skippi66
  • Like 3

Ryby mają wszystko jedno ,ale ludzie nie.jak ktoś ceni sobie solidny sprzęt i przy okazji tryby są zapakowane w estetyczną obudowę,to nic chyba w tym złego.jak jest większy komfort łowienia,i szansa na mniej usterkowy sprzęt to też chyba nic złego.oczywiście da się i ramką drewnianą nawijać,i ruskim orionem 102(na marginesie solidna machina),ja często łowią abu cadinalami,a ponoć i brzydkie i głośne,ale to już wybór indywidualny.Trzeba się pogodzić z tym,że nie każdy szuka rozwiązań,najprostszych i najtańszych,niektórzy przebrnęli już prze nie,tak samo jak Ci którzy przeszli etap rozwiązań najdroższych/lepszych lub gorszych. Ciężko w jednym miejscu w sklepie iść obadać kilkadziesiąt dobrych kręćków,

Na forum można się nieco dowiedzieć od innych i proponuję iść tą drogą.

• Like 2

Hasior.

Mam to samo, od czasu do czasu zabieram nad wodę starego Quicka, czy z pierwszych lat Aero tak dla równowagi. Lubię czasem wrócić do przeszłości, poczuć ten stary, bijący, drgający nieco sprzęt. :)  Nie na długo, potem wracam do super gładkich, nic nie ważących, bez szelestnych....Nie zapomniane wrażenia ;)

• Like 1

A czy dwaj ostatni dyskutanci byliby łaskawi czytać ze zrozumieniem? :rolleyes:  Nikt tu nie sugerował wybierania drewnianej ramki, lub nieśmiertelnego Zaubera, zamiast topowych konstrukcji. Mnie chodziło o to (i chyba do diabła wyraźnie to napisałem :wacko: ), że czy ten, czy tamten, wielkiej różnicy nie będzie i na tym poziomie jakości kręćków w grę wchodzą li tylko własne (właśnie: WŁASNE!) preferencje. Ja też nie jestem zwolennikiem drewnianej ramki i doceniam dobre wyroby, ale Stella, czy cerata, czy wreszcie inny TP, to już tylko kwestia gustu, a nie zdecydowanej wyższości jednego nad drugim.

Czaję Fatso,faktycznie rano jeszcze spałem,czasem jest tak że masz 2 topowe kręćki,za taka sama kasę,i jeden z firmy X działa lepiej i dłużej niż drugi z firmy Y.a wtedy by uniknąć wtopy,ludzie którzy nie mają kasy ani czasu na testy pytają co lepiej wybrać.tyle tego się pokazuje co chwilę że zagubić się nie trudno.

Na prawdę nie rozumiem Fatso po co dalej drążysz temat i próbujesz narzucić innym swoje racje.  Używanie określenia onan w stosunku do praktycznie zabytkowych 18-letnich kołowrotków jest po prostu śmieszne.  To że dla Ciebie nie ma istotnych różnic pomiędzy tymi kołowrotkami nie oznacza że ich nie ma.