Skocz do zawartości
  • 0

Co na podłogę naszych łodzi?

soja

Pytanie

Drodzy,

od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem łodzi Remus 3,90. Kompletuje sobie teraz do niej wszelkie przydatne dodatki (dziś wpłaciłem zaliczkę na przyczepę brenderupa:)), mam już parę niezbędnych gadżetów i właśnie doszedłem do tematu wyłożenia czymś dna łodzi.

Koledzy potrzebuje krótką instrukcję co kupić aby zabezpieczyć dno przed rysami od kamieni, które zawsze się przyniesie pod butami itp. przypadki

Za wszelkie podpowiedzi serdecznie dziękuję

z pozdowieniami

soja

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Najprosciej jest kupic w castoramie albo czyms w tym stylu (praktiker?) taka perforowana gume uzywana gdzieniegdzie np. przed sklepami na wycieraczki.

Najmasywniejsza bedzie miala grubosc z 5cm...

Jednak to moze nie zadowalac, dlatego ja bym proponowal (o ile dobrze kojarze model lodzi) zbic sobie pokladzik z dech i zabezpieczyc to przed woda Drewnochronem.

Woda (a takowa zawsze na dnie sie znajdzie) chlupie sobie pod dechami a my chodzimy po suchym...

Gumo

• 0

Dziękuję Panowie

Te kostki które wstawił @gajowy wydają się być ok.

Tylko czy przy czyszczeniu pokładu wygodnie będzie rozbierać dno z takich kwadracików (18cm)?

Czy nie wygodniej będzie właśnie poszukać czegoś np w Castoramie, Praktikerze jak pisze @gumo i wyciąć nawet dwa kawałki?

Cholera muszę pomierzyć ile potrzeba byłoby mi tych kwadratów

post-583-1348915506,589_thumb.jpg

• 0

@soja- czekam na fotki Twojej jednostki , już w plenerze :D

:D z dzisiejszego pierwszego wodowania

Bardzo bardzo bardzo jestem zadowolony zarówno z łodzi jak i z przyczepy. Uważam, że dokonałem wyboru dokładnie trafionego w moje potrzeby.

pozdrawiam

soja

post-583-1348915521,2624_thumb.jpg

• 0

Jak wkładałem łódź na przyczepę pierwszy raz, w garażu zaraz po zakupie przyczepy, potrzebowałem pomocy drugiej osoby.

Wczoraj slipowałem ją i wciągałem nad woda i ze wszystkim poradziłem sobie sam bez najmniejszych problemów.

Wiem natomiast, że pozostają mi do drobnej regulacji roliki na przyczepie i będzie jeszcze łatwiej. Reasumując - w pojedynkę nad wodą - bez problemów.

pozdrawiam

soja

• 0

Przy odrobinie wprawy można robić różne rzeczy Ja, mając do pomocy tylko 80-cio letniego bosmana, zdejmowałem i wkładałem na wózek slipowy kabinową Romanę 420 z 30-sto konnym silnikiem. Myk polegał na tym, że zdejmowałem ją na ziemię i podnosiłem również z ziemi :mellow:

• Like 1

• 0

ja stosuję takie podkładki jakie często kupują nasze żony pod prysznic (oj dostało mi się za to :blink: )o tyle to jest dobre,że szybko schnie,ma przyssawki i można kupić albo na metry albo już gotowce,,,wybór koloru też jest przeogromny i do dostania w każdym większym sklepie (castorama,leroy itp)

• 0

Stosuje takie samo rozwiązanie jak @Darecki72, super bezpiecznie nawet jak pada deszcz. Miałem to już zainstalowane przez producenta łodzi i wydaje mi się że jest to rozwiązanie optymalne. Sam jestem ciekaw czy można takie wykładziny kupić bo planuję wyciąć podłogę i wpuścić zbiornik z przepływem wody na ryby i chciałbym aby taka wykładzina była na pokrywie zbiornika.