Skocz do zawartości
  • 0

Co na podłogę naszych łodzi?

soja

Pytanie

Drodzy,

od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem łodzi Remus 3,90. Kompletuje sobie teraz do niej wszelkie przydatne dodatki (dziś wpłaciłem zaliczkę na przyczepę brenderupa:)), mam już parę niezbędnych gadżetów i właśnie doszedłem do tematu wyłożenia czymś dna łodzi.

Koledzy potrzebuje krótką instrukcję co kupić aby zabezpieczyć dno przed rysami od kamieni, które zawsze się przyniesie pod butami itp. przypadki

Za wszelkie podpowiedzi serdecznie dziękuję

z pozdowieniami

soja

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
  • 0
  • 0

A to posiada klej i jak grubość ?

Te chińskie najtańsze mają grubość ok 5-6 mm. Prawdziwy TEAK syntetyczny ma grubość ok 10mm ale cena wtedy jest również grubsza :) Dobra wiadomość jest taka, że nawet te tańsze są samoprzylepne z klejem 3M. Zła wiadomość jest taka, że jest to bardzo ciężki materiał i jeśli ktoś liczy każdy kilometr prędkości to słabo.

Edytowane przez Sławek.Sobolewski

• 0

Jak długo użytkujesz tą samoprzylepną piankę z AliExpress? Pytam z ciekawości bo kolega ostatnio kupił używaną kabinówkę oklejoną tym czymś i we dwóch to zdzieraliśmy. W każdym miejscu albo się kruszyła albo samo odpadało .

Mi nic się nie kruszy(jeszcze),może dlatego ze moja łódka stoi zakryta plandeką.W kilku miejscach trochę się odkleiła ale może dlatego że ostatnio zostawiłem bez plandeki podczas opadów i woda stała kilka razy po parę godzin????Mam ją chyba drugi albo trzeci rok.

• Like 1

• 0

Ja po wielu testach różnych wynalazków pianko-gumo-dywano podobnych ,trafiłem w końcu na matę antypoślizgową PVC stosowaną na basenach kąpielowych .Posiada powłokę antybakteryjną ,przyjemnie się chodzi na boso ,w słońcu nie śmierdzi .Poprzeczki z dołu mają kanały odpływowe ,przez co woda spływa do zenzy .Występuje w różnych kolorach ,użytkuję ją już trzy sezony i myślę że ma nie ograniczony okres użytkowania .w deszczowym klimacie jest nie zastąpiona ,zwłaszcza jak się nie ma gdzie suszyć .Waga to 5,5 kg/m2 ,jedyna wada to cena i w Polsce chyba nie do kupienia ,ale to akurat w dzisiejszych czasach nie stanowi przeszkody .Producent podaje info że tylko czerwony kolor traci barwę w słońcu .

https://www.romstor.co.uk/product/heronrib-swimming-pool-matting-10m-roll-10618

post-64515-0-48813800-1662069325_thumb.jpg

post-64515-0-27824600-1662069342_thumb.jpg

• 0

Maty Heronrib od dawna są dostępne w Polsce niestety są podatne na zmiany temperatury, gdy jest zimno kurczą się w lecie  się wydłóżają ale to dobry produkt.

https://www.polymaxpolska.pl/catalogsearch/result/?q=+Heronrib

Edytowane przez albercik2
  • Like 1

• 0

Maty Heronrib od dawna są dostępne w Polsce niestety są podatne na zmiany temperatury, gdy jest zimno kurczą się w lecie się wydłóżają ale to dobry produkt.

https://www.polymaxpolska.pl/catalogsearch/result/?q=+Heronrib

• 0

Witam

Chcialbym na przyszly sezon wylazyc wykladzine w swojej lodce. O ile podloge chce wylozyc wylkadzina klasy morskiej o tyle mam problem z burtami wewnetrznymi. Chcialbym je wylozyc wykladzina taka jak w finvalach , ale za cholere nie moge takiej znalezc.

Moze ktos orientuje sie gdzie mozna taka wykladzine znalezc ?

Pozdrawiam

• 0

Też ich polecę.

Ja kupowałem ten w promocji

https://myboat.pl/pl/p/Wykladzina-do-lodzi%2C-wykladzina-winylowa%2C-bezowa/117

Dawales ja na podloge i burty? Da rade "powiesic" na niej przynety na glowkach jigowych?

Edytowane przez Kacperw22

• 0

Tylko kleju nie bierz od nich bo jest słaby. Na rantach odchodzi. Najlepszy podobno budapren. Podłogę mam sklejoną na budapren, który mi polecił kolega. Na fixgrip kleiłem resztę wykładzin na wiosnę i ranty winylu się odklejają. Na burtach i pionowych powierzchniach mam dywanową to się trzyma ok.

• 0

Witajcie dobrzy Ludzie.

Proszę o wskazówki w poniższym zakresie:

1. Jak się nazywa i gdzie kupić wykładzinę, która jest używana w łodziach RIVERFOX BASS lub inną wykładzinę dla wytłumienia pokładu łodzi?
  2. Jakim klejem przyklejać powyższą wykładzinę do pokładu łodzi z laminatu?

Jeśli jest już wątek na ten temat to proszę o "kopa" w tym kierunku.

Z góry dziękuje za pomoc.  Paweł