Skocz do zawartości
  • 0

Co na podłogę naszych łodzi?

soja

Pytanie

Drodzy,

od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem łodzi Remus 3,90. Kompletuje sobie teraz do niej wszelkie przydatne dodatki (dziś wpłaciłem zaliczkę na przyczepę brenderupa:)), mam już parę niezbędnych gadżetów i właśnie doszedłem do tematu wyłożenia czymś dna łodzi.

Koledzy potrzebuje krótką instrukcję co kupić aby zabezpieczyć dno przed rysami od kamieni, które zawsze się przyniesie pod butami itp. przypadki

Za wszelkie podpowiedzi serdecznie dziękuję

z pozdowieniami

soja

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

• 0

Ja potrzebuję 1.2 szerokości x 3 m = 3600 zł , bo 1200 z m b   , takiej  ceny nikt nie dopłaci  jak będę sprzedawał łódkę  ;)

Za nową przyczepę podłodziową zapłaciłem 2650 PLN i jak ją spersonalizowałem pod siebie to  bez mojej pracy cena zbliżyła do 5 k a w planie są jeszcze dwa projekty :)  czy na nich się zatrzymam ? trudno powiedzieć.

Nie ma opcji ,że ktoś by to kupił w tej cenie. 

• Like 1

• 0

Hej! Mam łódkę Wigry 360, i na ten sezon chciałbym wyłożyć pokład aby trochę wytłumić i trochę wygląd zmienić. Oczywiście dobrze by było jakby była łatwa w myciu i utrzymaniu.

Mam taką na oku. 

https://myboat.pl/pl/p/Wykladzina-do-lodzi%2C-wykladzina-winylowa%2C-bezowa/117

• 0

Hej! Mam łódkę Wigry 360, i na ten sezon chciałbym wyłożyć pokład aby trochę wytłumić i trochę wygląd zmienić. Oczywiście dobrze by było jakby była łatwa w myciu i utrzymaniu.

Mam taką na oku. 

Raczej średnio to wytłumi.

• 0

Pod stopami nic nie czuć myślę że jak się sprawdzi na kilku wyjazdach kupę jeszcze rolkę i przykleję sobie jeszcze w kilku miejscach w tym na 2 bakistach gdzie będę siedział dupskiem po za fotelem. Jak chcesz podaj na prv paczkomat to Ci wyślę trochę sobie pomacasz, bardzo fajne i jest w różnych formach i kolorach.

• 0

Napisz jak Ci się sprawdzi , nie raz wyciągnę kotwice z mułem i boję się że tego nie domyję, a to jest przyklejone . Teraz mam wycieczki ażurowe minus ciężar i na boso niewygodne chodzenie , plus wyciągnę i wszystko umyje i jest jak nówka

• Like 1

• 0

Mam taką na oku.

Wykładzina fajna, syfu nie widać, nie jest ślizga i na pewno coś tam wytłumi. Mam ja na łodzi 2gi sezon. Jedyny problem to klejenie tego. Trzeba użyć dobrego kleju bo ten od nich się nie nadaje. Szczególnie na rantach, zgięciach.

• 0

Wykładzina fajna, syfu nie widać, nie jest ślizga i na pewno coś tam wytłumi. Mam ja na łodzi 2gi sezon. Jedyny problem to klejenie tego. Trzeba użyć dobrego kleju bo ten od nich się nie nadaje. Szczególnie na rantach, zgięciach.

W tym rzecz.. jaki klej Wam się sprawdza ? To jest porażka że kupujemy drogi fajny materiał.. i nie ma czym porzadnie kleić bo sprzedają nam syfiasty klej.

• 0

Na krawędziach nie trzyma fixgrip. Na płaskie powierzchnię się sprawdza. U mnie jak zawijałem bakisty do środka to kilku miejscach puścił na aluminium. Warto też grzać ranty opalarką, materiał się łatwiej poddaje. Ranty dobrze trzyma butapren.

• 0

Wielki minus jest klejenie tych mat  , bo w razie wymiany kto to wyczyści !!! . Widzę u siebie po wędkowaniu , zanęta rozsypana piach z butów , brud z kotwic . Może jak ktoś pływa rekreacyjnie w klapkach wejdzie to czystość   zachowa  , ewentualnie jak komuś brud nie przeszkadza to ok  ;)  takie maty zakłada . Osobiście podobają mi się te maty , ale boję się o zachowanie czystości 

• 0

Wczoraj pływałem z dziećmi, psem, woda na Odrze opada więc jest glina i błocko. Pies też bobrował w bagnie zanim wsiadł do łódki. Po przyjeździe do domu spłukałem wężem i wygląda jak przed wyjazdem.

Dla mnie ta mata nie ma wyglądać ona ma wygłuszać. Ja pływam za brzaną kleniem itp. Często stoję na 30-60cm wody. Każde stukniecie w podłogę i masz na 40min wyczyszczone z ryb...

Uważam że wyczyszczenie pianki EVA jest o wiele łatwiejsze od wszelakich wykładzin. To nie chłonie wody itp. Jest leciutkie, nie poci dupy a zarazem zachowuje się jak guma...

.

5a44103422607b49c02dea0fd7edb8ba.jpg

Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu Tapatalka

• Like 1

• 0

Od lat leżą u nas na podłodze 'perskie" dywany. Bez żadnego klejenia albo papiaków! Może to byłyby dobre, ale i eleganckie rozwiązanie? Z bardziej siermiężnych rozwiązań polecam stare i niezawodne gretingi z tekowych listew, naklejone na 10mm neopren - w segmentach  :) 

No i wodotrysk mały  :)