Skocz do zawartości
  • 0

Co na podłogę naszych łodzi?

soja

Pytanie

Drodzy,

od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem łodzi Remus 3,90. Kompletuje sobie teraz do niej wszelkie przydatne dodatki (dziś wpłaciłem zaliczkę na przyczepę brenderupa:)), mam już parę niezbędnych gadżetów i właśnie doszedłem do tematu wyłożenia czymś dna łodzi.

Koledzy potrzebuje krótką instrukcję co kupić aby zabezpieczyć dno przed rysami od kamieni, które zawsze się przyniesie pod butami itp. przypadki

Za wszelkie podpowiedzi serdecznie dziękuję

z pozdowieniami

soja

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Z racji że pojawiają się pytania w tym sporo w prywatnych wiadomościach napisze tu i wrzucę foto.

Pianka może mieć żłobienia ale nie musi są też gładkie.

Pianki mają różniste kolory i wzory.

Pianki można personalizować ale wtedy do ceny trzeba dodać jedno zero.

Świetnie wygluszają, stuknięcie wędką, upadek główki ołowianej itp.

Przekleiłem sobie kawałek na rancie łódki przez co gdy odkładam spiner nie puka o łódź. Przykleiłem sobie na usztywnieniu łodzi pod ręką, kładę na tym podręczne przynęty, nie ślizgaja się. Gdy robię przeskok na inną miejscówkę wbijam delikatnie w piankę hak kotwiczki lub gumy i mogę zasówać 40 po falach nic nie spadnie. Pianki mają klej ale można kupić gołe z rolki, co kto sobie wymyśli.

.

.c9a1b634f7f89545a3c1168db6fafed6.jpg23fc365cb38716abb4190ddd3d51ae03.jpg112fbe9d68bac9ea18b2b4958ef1c53f.jpg67ff548842392e7d3e087def90dd5248.jpg58620528febf6289b37b5b4d61b2dc72.jpge36e0b6c6979a3ab79d145b9f36d952d.jpgcadbb3ec65bd249c44dcdd2fcd29d6b1.jpgb1daf4e53ae2779d461e26ddb8874d22.jpg

Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu Tapatalka

• Like 7

• 0

Te pianki są super, sam mam wyklejoną łódkę i jestem bardzo zadowolony. Przyjemne w dotyku, dobrze się myją ale zostają plamy po olejku do opalania :)

Na podłodze jednak mam wykładzinę winylową - łatwiej utrzymać w czystości

• 0

O TO TO! Widzę to u chińczyka za fajne pieniądze ale on jakieś śmiszne wymiary podaje i nie wiadomo co się kupuje. Pzdr

Wiadomo, musisz wejść w kolor i wybrać kolor oraz rozmiar. Oni stosują metodę że dają najtańsza opcje jako pierwszą, klikakąc w kolor masz w zależności różne rozmiary lub różne kolory lub wszystko różne rozmiary I kolory...

.349bffcebdee614b14b6885f773cf188.jpg64afd26c3e521494072ac06d3d7a7ee1.jpg

Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu Tapatalka

• 0

Czy ta pianka nadaje się na podłogę pontonu na airmatę? Głównie po to aby zabezpieczyć ją przed uszkodzeniem a i łatwiej to później wyjąć i umyć. Jest na tyle miękka że da się zwinąć w rolkę ?

Miałem to na łódce i myślę że nie spełni twoich oczekiwań,będzie sztywna i się skręcać.Ją trzeba przykleić.A pomyśl może sprawdzi ci się zwykła mata do ćwiczeń...

• Like 1

• 0

Dzisiaj przyszła pianka EVA z allika . Jakoś specjalnie przygotować powierzchnię laminatu przed jej przyklejeniem ? Czy po prostu umyć jakimś delikatnym detergentem , czy zastosować coś odłuszczającego i specjalnego ? Pianka ma warstwę kleju zabezpieczoną papierem .

• 0

Dzisiaj przyszła pianka EVA z allika . Jakoś specjalnie przygotować powierzchnię laminatu przed jej przyklejeniem ? Czy po prostu umyć jakimś delikatnym detergentem , czy zastosować coś odłuszczającego i specjalnego ? Pianka ma warstwę kleju zabezpieczoną papierem .

Przemyj acetonem lub izopropylem.

• Like 1

• 0

Panowie, na podłodze aluminiaka mam wykładzinę winylową. Poleciałem za blisko karcherem i pociąłem taką jakby wierzchnią warstwę foliową. Jak odrywam to schodzi to dość łatwo. Zrywać całość? Zostawić pociętą?  To jakaś super hiper warstwa ochronna dla tego winylu?  

Edytowane przez rower26