Skocz do zawartości
  • 0

Co na podłogę naszych łodzi?

soja

Pytanie

Drodzy,

od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem łodzi Remus 3,90. Kompletuje sobie teraz do niej wszelkie przydatne dodatki (dziś wpłaciłem zaliczkę na przyczepę brenderupa:)), mam już parę niezbędnych gadżetów i właśnie doszedłem do tematu wyłożenia czymś dna łodzi.

Koledzy potrzebuje krótką instrukcję co kupić aby zabezpieczyć dno przed rysami od kamieni, które zawsze się przyniesie pod butami itp. przypadki

Za wszelkie podpowiedzi serdecznie dziękuję

z pozdowieniami

soja

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Kuba ja miałem prościej bo po prostu odrysowałem sobie z oryginalnego dywanika jaki mam w RiverFox ....

Ale mam obcięte na równo z krawędziami wewnątrz łódki , leży idealnie - nic się nie podwija z racji ''wagi'' samej gumy

• 0

Kuba mata leży non stop na dnie łodzi , jest dość ciężka więc nic a nic się nie roluje , przesuwa itp... ma z 3-4 mm grubości

Z utrzymaniem porządku pod matą nie ma żadnych problemów

Raz na kilkanaście łowień wyciągam ''dywan'' zamiatam lub wycieram dno i z powrotem ....

Mam w kolorze jasno-szarym ( nie daje tak w słońcu latem jak wszelkiej maści ''czarne'' dywaniki )

Nie czuć absolutnie zapachu ... to nie ''chińczyk'' 

Na dnie mam załamania o dość ostrych kątach. Czy wykładzina się do nich dopasuje, czy będzie odstawać? Pytam, bo 3-4 mm to w sumie dość duża grubość.

• 0

Trudno mi to powiedzieć , jak będzie się zachowywać na załamaniach - u mnie leży ''na prosto''

Wykładzina pomimo swojej grubości jest dość ''plastyczna'' i podatna ...

Zawsze jest  wyjście.... można w pierwszym wariancie uciąć z ''zapasem'' i zobaczyć jak się będzie zachowywała.

Jak będzie coś nie tak to można wówczas lekko skrócić.

• 0

Od ubiegłego sezonu stosuję to :

http://allegro.pl/mata-wykladzina-gumowa-model-noppa-hit-na-wymiar-i6220339426.html?reco_id=5e4254a2-25c1-11e6-bd7c-56847afe9799&ars_rule_id=201

Mega mocna , łatwa w utrzymaniu czystości itp , zdecydowanie polecam

Po długich przebojach ze sprzedawcą i oczekiwaniu na towar ponad 3 tygodnie, wreszcie zamontowałem podobne rozwiązanie u siebie. Super sprawa, nic nie jeździ po pokładzie w czasie transportu łodzi, nic się nie rysuje na dnie łodzi i co najważniejsze czuję wyraźną poprawę przczepności w czasie chodzenia po łodzi.

• Like 1

• 0

Podrzuci ktoś sprawdzoną wykładzinę lub gumę na pokład Łodzi co używacie i polecacie ?

http://allegro.pl/wycieraczka-szer-202-cm-wykladzina-samochodowa-hit-i6662300303.html

http://allegro.pl/wycieraczka-szer-200cm-wykladzina-samochodowa-2m-i6749383796.html

Dobrze się sprawuje :)

Pozdrawiam,

Maciek

• 0

Ja mam sztuczną trawę kupioną w leroy-u za grosze... Na myjce łatwe w czyszczeniu i szybko można wytrzepać z brudu.

Ja zainwestowałem w sztuczną, ale zielony mi się nie podobał, więc wziąłem to:

http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5828803712

Wysłane z mojego ONE A2003 przy użyciu Tapatalka

• 0

Ja zainwestowałem w sztuczną, ale zielony mi się nie podobał, więc wziąłem to:

http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5828803712

Mnie tam pasował, zawsze jak ryby nie biorą można zrobić partyjkę w golfa :), a tak na poważnie to wkurza mnie jedna rzecz w tej trawie. Mianowicie kruszenie się tego czarnego czegoś spod spodu. Podejrzewam, że wykładzina wklejona wyżej była by lepsza - za to schnie dłużej, trzyma  zapach i wilgoć dużo dłużej od "trawy"

Edytowane przez cabage

• 0

Wykładzina jest fajna, mi też się podoba, ale mam problem praktyczny - łódką stoi na wodzie, a jestem za leniwy na plandekę.

U mnie tyle liści leci, że lenistwo przegrało :)

Co gorsza, chyba ZZ wygra i jednak zrezygnuję z łodzi. To tak jakby mieć motocykl na tor, tylko toru nie ma :(

• 0

Przesyłka 28zł? Pobranie 35zł? 

Nie dajmy się nabijać w butelkę :o

Przecież taka wykładzina jest w każdym sklepie Komfortu . Ja mam taką . Nazywa się wykładzina samochodowa cene można sprawdzić ja płaciłem ok 24 zł za m2. Auosoft szary

Edytowane przez nurek28

• 0

Panowie, wykładzina ma 2 metry szerokości. Więc rolka będzie miała 2m długości. Złożyć na pół to trochę słabo, bo jak jest podkład to popęka. Oburzającym się na lichwę polecam poszukać wątków "Jak najtaniej wysłać jednoskład". Zawsze można podjechać i odebrać osobiście. Ja swoją dwumetrową trawę dostałem nie przełamaną, w formie rulonu.

• 0

Panowie, wykładzina ma 2 metry szerokości. Więc rolka będzie miała 2m długości. Złożyć na pół to trochę słabo, bo jak jest podkład to popęka. Oburzającym się na lichwę polecam poszukać wątków "Jak najtaniej wysłać jednoskład". Zawsze można podjechać i odebrać osobiście. Ja swoją dwumetrową trawę dostałem nie przełamaną, w formie rulonu.

Mamy takie czasy, że paczkę 30kg wysyłam za 14zł netto a mam też oferty po 12 czy 11 netto od mniejszych przewoźników. Przecież można też zwinąć w drugą stronę? 

Robi się gównoburza a przecież każdy kupuje, gdzie chce. Ja wolę stracić godzinę na dojazd, zapłacić więcej ale pomacać przed zakupem..