golsyl1980 Opublikowano 13 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 Witam wszystkich .Moje pytanie dotyczy kilku modeli dostępnych na rynku USA .Chodzi mi o modele :Symetre FI ,Sahara FB ,Sedona ,Sonora ,Sienna ,Sidestab i Slade .Czy ktoś z Was posiada ,posiadal lub mial okazję kręcić którymś z ww. modeli .Chcialbym się dowiedzieć jakie są ich wlaściwości użytkowe i do czego się nadają (tzn. do ciężkiego spiningu czy raczej do UL) .Pytam ,bo mam możliwość zakupu ww kręciolków za nieduże pieniążki(przy obecnym kursie dolara) i nie wiem na które się zdecydować . Z góry dziękuję za odpowiedzi i uwagi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 13 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 Czesc, Lepiej bedzie dolozyc troche i zakupic Sustaina. Mam dwa takie mlynki w wielkosciach 2000 i 4000 juz od kilku sezonow i nie widac zadnych oznak zuzycia wewnatrz. Szczegolnie ten 4000, ktory do zakupu multika sluzyl mi do polowu na jerki, bulldawgi i inne wielkie przynety. Pozdrawiam, Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 13 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 Napewno jest lepszy ale jego cena to ok. 200$ .A z tych które wymienilem ,najdroższy jest Symetre (ok. 80 $).No jest jeszcze Stradic FH ,który kosztuje 120-140 $. Bujo dzięki za odpowiedź ,lecz chodzi mi o przedzial cenowy tak do 100 $. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 13 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 Niestety moje doswiadczenia z mlynkami z rynku USA ograniczaja sie do Sustainow ale mam nadzieje, ze ktorys z forumowiczow ci doradzi. Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mdah Opublikowano 13 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 Jak trafisz stradicka FH ( made in japan) za ok 120-130 dolców, to bierz bez wahania. Mam dwie sztuki i chodzą jak marzenie. Nie wiem jak w usa, ale te na rynek polski są już składane w tajlandi czy w malezji.Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 13 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 Tego nie jestem pewien gdzie są skladane (mam nadzieję ,że Japan) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mdah Opublikowano 13 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 Wszystkie wymienione przez Ciebie w pierwszym poście to tzw. chińszczyzna. Obecnie nawet przedniohamulcowe stradicki są składane poza japonią. Z japońców pozostały: od twin powerów/sustainów w górę (taka polityka, że z czasem coraz wyższe serie produkują poza japonią), ale to już wydatek ok 200 dolców. Jak trafisz starszego stradicka FH (czyli na rynek usa), to kupuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 13 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 Polecam Stradica FH made in Japan ;-)Na basspro 4000 kosztuje 100$ Łowię nim bassy od sierpnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 13 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 Zadziwiajaca jest uparta chęć kupna czegoś co własnie sie ukazało ,nie mowa juz o opiniach ,bo te raczej wychodzą z czasem.moim zdaniem w klasie cenowej 100-120$ to tylko STRADIC FH jeśli już musi byc koniecznie shimano,FH jest sprawdzony chwalony przez uzytkowników,shimano w klasie średniej własnie stradica teraz juz kompletnie odpuszcza,widziałęm te krećki w sklepie,bo własnie jeden s klijentów przyniosł sie pochwalić,ful plastiku z fabryki w chinach czy malezji, niestety w kołowrotkach tanich shimano sobie odpuściło i z sezonu na sezon,robi coraz słabsze krećki ,koncentuja sie raczej na topowych modelach wiec jesli chcesz mieć dobry kreciek i koniecznie shimano to Stradic FH alepiej FG jest taki na allegro z 4szpulami za 290zł uzywany ,ale sa to krecki nie do zdarcia. no i z magicznym napisem Japan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 13 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 posiadam sahare 4000 i posiadalem tez symetre 4000 i 3000, to sa typowo nisko budzetowe kolowrotki, ze 'sredniej' polki, nic szczegolnego, zadnych ochow i achow, za te pieniadze, ktore koszuja pracuja uczciwie, hamulce i wytrzymalosc adekwatne do ceny, za to slabe nawijanie linki, obydwie konstrukcje charakteryzuja sie ogromna iloscia elementow z tworzyw sztucznych, w tym rotor ... brrrr szczerze mowiac wolalbym ryobi excia albo okuma aveon, jeden i drugi jest o klase lepszy od modeli symetre czy sahara ...sedona i sonora - to cos jak sodoma i gomora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 13 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 Czyli wniosek prosty -nie kupować tych kręciolków ,a szkoda .Ale lepiej kupić porządny sprzęt(made in Japan) ,niż taki co się razleci berdzo szybko . Może jednak ktoś ma jakieś pozytywy związane z tamtymi(czyt. tytulowymi) maszynkami .Chodzi mi glównie o madele Symetre FI(SY750FI) i Sedona (SE750FB) do Ultra Lighta ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 13 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 Raczej do podlodówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 13 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 Fakt ,są malutkie ale sparowane z kijkiem do UL i żyleczką 0,12 chyba się nadadzą .Do podlodówki mam Alivio 1000FA i spisuje się znakomicie (za male pieniążki),zwlaszcza hamulec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@W9 Opublikowano 13 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 Golsyl kołowrotki w rozmiarze o którym piszesz będą jeszcze mniejsze od Twojego Alivio 1000. Uważam, że jeśli chcesz coś do UL to mimo wszystko wybierz rozmiar 2000 lub nawet 2500.I zgodzę się z powyższymi wypowiedziami, że lepiej trochę dozbierać i kupić Stradica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 13 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 Ok ,dzięki wszystkim za odpowiedzi .Dlatego wolalem zapytać ,niż kupić jakiś szajs .Kto pyta lepiej i dlużej kręci . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi