Skocz do zawartości
  • 0

Witam z drugiej strony

Tadeo

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Zamiescil bym chetnie pare fotek, ale nie bardzo wiem jak. Moze by mi ktos poradzil?

wchodzisz pod wiadomoscia, ktora wlasnie piszesz, na funkcje wyszukiwania, szukasz fotki na twoim PC, zaznaczasz zdjecie i wybierasz funkcje wstaw, to wszystko, mozesz wstawic 2 zdjecia do kazdego postu ... kazde o maksymalnej wielkosci 100 kb, czyli duze fotki musisz komprymowac, robiac rozmiar np. 640X480 albo 800X600 pixel, podczas pomniejszania formatu mozesz tez wybrac opcje 'obnizenia jakosci' do 80%, co znacznie zmniejszy objetosc zdjecia, ale tylko nieznacznie jego 'internetowa' jakosc

ready freddy? :mellow: no to czekamy ;)

• 0

Herman, Herman, ahtung! ahtung! :D pamietam te rozmowy, ale na innym forum. Te bajorko to 3 hektarowe jeziorko w parku miejskim.

Pelne jest bassa i okonia i nikt tego nie chce lapac. Polkilowe okonie mozna ciagnac jednego a drugim. To obce gatunki tutaj wiec limit(25szt.) jest liberalny, ale i tak zadko kto tam lapie. Wedkarski narod jes rozpsuty :wacko: . tylko salmonidy im w glowach.

Well, oto moja pierwsz proba z obrazkami. Na poczatek dwie stalowki ze Stamp river na wyspie Vancouverskiej. Zdjecia z podrecznego podwodnego pentaxa.

post-1077-1348913686,7024_thumb.jpg

post-1077-1348913686,7805_thumb.jpg

• 0

Hej z obrazkami wyszlo ok. To moze jeszcze ze dwie. te sa z Fraser river. Ryba to Chinook albo Spring Salmon, nasz najwiekszy salmonid. Strasznie sie znia naganialem po brzegu to troche jestem zasapany na fotkach. Gorska wielka rzeka o poteznym uciagu. I choc uzywam kija SAGE 4120 o mocnym kregoslupie to na pierwszej fotce widac jak ten Chinook testuje ja na wytrzymalosc na zlamanie.

post-1077-1348913686,8627_thumb.jpg

post-1077-1348913686,9502_thumb.jpg

• 0

Szczupak i sandacz jest domena prerii, a muskie wystepuje tylko w zlewisku atlantyckim, czyli we wschodniej Kanadzie. Gdy mieszkalem w Emonton Alberta(12lat temu) to szczupak byl glowna rozrywka wedkarska. Nazywany pieszczotliwie rekinem bagiennym(slough shark).

Brytyjska kolumbia to same gory(Skaliste zreszta) wiec rzek nizinnych nie ma. Skazani wiec jestesmy na salmonidy :mellow: :mellow: i dinozaury w stylu jesiotra bialego i szarego. No ale jakos przezyjemy bez tych szczupakow. :unsure:

Jesli chodzi o kijek to jest to SAGE-4120. Wart wszystkie pieniadze, i tyle tez za niego chca w sklepie :wacko: Pare razy juz udowodnil ze prawa fizyki sie go nie imaja. Przed nim z fantazja polamalem 3 St.Croix wild river kijki w ciagu dwoch lat a od czasu przejscia na kijki sage wszystko jet super. Na tych fotkach jest krotka sesja fotograficzna i uscisk dloni na pozegnanie. :D

post-1077-1348913687,3708_thumb.jpg

post-1077-1348913687,5348_thumb.jpg