Qcyk Opublikowano 1 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 Przejrzałem cały wątek i pogratulować pomysłów. Uśmiechnięta rybka jest super zarówno wizualnie jak i praca jest bardzo fajna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kathir Opublikowano 1 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 Dzięki za przeglądnięcie wątku.Uśmiechnięta rybka jeszcze się pokaże w nowej odsłonie , tylko nie wiem kiedy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kathir Opublikowano 2 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2015 Przygotowane do przetestowanie w rzece położenia obciążenia i steru.Z warunków kuchenno-łazienkowych trzeba przenieść do naturalnego środowiska.Ma to moim zdaniem istotne znaczenie. Czasami natura maluje sama wzory.Aż szkoda w niego ingerować 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kathir Opublikowano 22 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2015 Co by tylko z wikingami nie były wzory kojarzone , coś sobie ubzdurałem i przedłubałem na woblera.Sulima Warunki do testów miał ekstremalne, ale jak widać nie boi się żadnych warunków Malowanie bez ingerencji w powłokę korpusu, biało - złoty przypadł do gustu okoniom, niestety większych niż 20-22 cm nie udało się skusić. i kilka wzorów, i malowanie pod Pana Potokowca.Jeszcze zadziory spiłować i czekają na sezon : 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kathir Opublikowano 23 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 Na bazie Regnara 5,5 cm wymyśliłem sobie cięcie które ma być zbliżone holograficznych widokówek.Z boku trójkątne nacięcia w poprzek woblera. I teraz to co najważniejsze,po jednym kątem widoczny z czarnymi pasami: po innym kątem widoczny z czarnymi pasami: Czy pomysł wyszedł oceńcie sami.Przepraszam za fatalną jakość filmiku, postaram się nagrać jak działa w rzece. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 23 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 Bardzo fajny patent, ciekawie to wygląda 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 24 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2015 Bardzo fajny patent, ciekawie to wygląda Mateusz, wyrasta Ci konkurencja, Adam robi się tak twórczy jak Ty 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kathir Opublikowano 27 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 (edytowane) Do Pride i jego kreatywności, nawet nie próbuję się mierzyć Nagrałem film z praca w rzece, prezentuje się tak: Edytowane 27 Grudnia 2015 przez Kathir 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 Kiepsko Ci oczy na woblerkach wychodzą i psuja całą estetykę ...Ale spokojnie w 3min idzie to poprawić...--> zwykłe wiertło (obracasz,zamaczasz w akrylu i odciskasz "kółko" ...co ważne rób to gęstszą farbą ,no i sprawa załatwiona... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kathir Opublikowano 28 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Bardzo dziękuję za radę bobesku.Mieć ją od Ciebie we własnym wątku - super. Postaram się przy okazji wykończenia następnych,jak widać ciężko mi się maluje okręgi pędzlem i jak widać niepotrzebnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kathir Opublikowano 28 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 (edytowane) ..."Wiosna panie sierżancie" ... trzeba znaleźć czas aby dokończyć Ragnarki , bo trochę wolnego miejsca. Próbowałem zrobić woblera z Hips , ale drewno zawsze ma w sobie zagadkę w postaci swojej gęstości, która ujawnia się w kąpieli impregnacyjnej.Ta zagadka, objawia się tym "czymś" w swojej pracy.Powtarzalność kształtu jest bardzo istotna, jednak ciężko powtórzyć naturę w drewnie, kiedy już czas rozpocznie erozję. Dziś po testach do pudełka trafiają dwa woblery. 5,5 cm4,8g wolno tonący z wariacją zdobienia oraz 5,5 cm5,2 g pływający w malowaniu pstrąga ze słonecznych piasków Edytowane 28 Lutego 2016 przez Kathir 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 29 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2016 Dla mnie osobiście, pierwszy z prezentowanych woblerów, to absolutny majstersztyk lurebuildingu. Niezwykle ciekawa idea zdobienia. Znakomicie wykonane, oklejane folią ALU "Japan style", czy "uśmiechnięte rybki" - pokazują nietuzinkowe podejście i naprawdę dobry warsztat, ale dopiero "wyplatanki" pokazują, jak wiele śmiałych koncepcji jest jeszcze do odkrycia To nieprawda, że wszystko już było. "Wszystko" jest jeszcze przed nami! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kathir Opublikowano 29 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2016 Janusz bardzo dziękuję. Miło mieć Twój wpis w swoim wątku Ciesze się że się podoba.Liczę że jeszcze niejednokrotnie umilę czas przed ekranem a może i nad wodą Jest wielu z Was, którzy mają dużo większe umiejętności rzeźbiarskie by wykonać to lepiej. Jednak znaleźć to co cieszy, daje satysfakcje i przy okazji jest nie tylko ozdobą wymaga czasu.A w moim przypadku bardzo wielu prób i projektów które zasilą największe z moich pudełek - kosz na śmieci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kathir Opublikowano 7 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 A tu rybki do zadań specjalnych.Drobne odrzuty, do testów oraz nauki malowania.Posyłam je w miejsca najtrudniejsze. Ze sterem który świetnie się spisuje również z nurtem.Działa momentalnie po styku z woda i dodatkowo dobrze chroni dolną kotwice od nadmiernego zbierania liści w płytkiej wodzie. Niestety tym razem nie zabrałem kamery więc tylko zdjęcia. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kathir Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Mała niespodzianka i podziękowanie za udział w aukcji charytatywnej.Woblery trafią do :Sebastiana - SeboJanusza - Woblery z bielska. Nie pisałem podczas wystawiania akcji, nie byłem pewien czy podołam z czasem,a wolę się wywiązywać się z danego słowa. Woblery z własnego pudełka idealne na prezent w podzięce.Właśnie takich używam do szukania pstrągów.Bardzo fajnie się spisują, często kuszą mimo że szedłem po kimś.Są to woblery które miały na haku już ryby. Woblery blisko granicy stabilności, dzięki czemu możemy decydować o ich pracy.Wykonane z drzewa lipowego z pełnym stelażem. Ciężko było o czas bez deszczu , tak pracują ... Trochę mnie czasowo pochłonęły inne polowania Ale prócz polowań w cyfrowym świecie, upolowałem sobie transporter bojowy w wersji cywilnej.Trochę serca i więcej pracy trzeba było w niego włożyć. Oczywiście to nie koniec zmagań. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Zatkało mnie.Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo0707 Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2016 I ja bardzo Dziękuję. Wysłano z Samsung S6 EDGE Plus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 Adamie, piękny wiek. Niektórzy twierdzą, że właśnie czterdziestka to granica pomiędzy wiekiem chłopięcym a męskim. Gratuluję więc osiągnięcia wieku męskiego i życzę Ci, byś znalazł dość czasu na realizację chłopięcych pasji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 Urodziny są?? To stówka p.s furka miodzio.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kathir Opublikowano 25 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2016 Bardzo dziękuję za życzenia !!!Coraz bliżej do dorośnięcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lokoddz Opublikowano 26 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2016 Fajny wątek i autorskie pomysły.Pozdrawiam krajana i do zobaczenia może nad wodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi