Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zupełnie chyłkiem jeszcze jeden aspekt klejonek dołączę do rozwijanych wyżej planów ..Ten typ kija jest jednym z najistotniejszych składników naszej srodowiskowej tożsamości. Umocowaniem w przeszłości , tradycji , doświadczeniu . Napiszę wprost ..To nasz identyfikator . Pierwszy celowy , przemyślany kij różny od wyprostowanej gałązki czy innego pędu , do ewidentnie sportowych użytków . Jeśli oceniać go w kategoriach pragmatycznej , użytkowej bieżączki , to oceny będą rozmaite - jak widać ..Archaiczny eksponat , byt kolekcjonerski albo i snobistyczny , nie grafit , tudzież kij metafizyczny .. Mniej czy bardziej użytkowy to mało istotne . Symbole mają swoje przywileje.. A Shimano Conquest faktycznie razi na nim . Wygląda trochę jak jak saszetka z Tetley w oryginalnej porcelanie . Nawet jakiś sznurek zwisa .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2007 Co do kiji opisanych - dla mnie dość szokujące połączenie z conquestem i te druciane przelotkikuba ale recoil to bynajmniej nie zwykly drut ale cos bardzo wytrzymalego i przy tym lekkiego. moj kolega ma wlasnie kij castingowy uzbroiony w take przelotki - wygladaja ineczej to fakt ale sa lekkie i wytrzymale.pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2007 A Shimano Conquest faktycznie razi na nim . Wygląda trochę jak jak saszetka z Tetley w oryginalnej porcelanie . Nawet jakiś sznurek zwisa .. calkiem cooloskie spostrzezenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2007 A Shimano Conquest faktycznie razi na nim . Wygląda trochę jak jak saszetka z Tetley w oryginalnej porcelanie . Nawet jakiś sznurek zwisa .. calkiem cooloskie spostrzezenie Panowie a niby co pasowałoby lepiej waszym zdaniem? Pomarańczowa daiwa Sol ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2007 A Shimano Conquest faktycznie razi na nim . Wygląda trochę jak jak saszetka z Tetley w oryginalnej porcelanie . Nawet jakiś sznurek zwisa .. calkiem cooloskie spostrzezenie Panowie a niby co pasowałoby lepiej waszym zdaniem? Pomarańczowa daiwa Sol ?? ITO Monoblock <_< <_< <_< Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2007 moze cos co ma stajla? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2007 pitt to kije UL i L te stare Shermany użytkowo absolutnie odpadają.... Bujo Ito Monoblock na kij 10 lb???? pozd JW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2007 Jeśli chodzi o estetykę są dla mnie piękniejsze niż różowo fioletowe megabassy . Ciekawe spostrzeżenie zwłaszcza w kontekście klejonki tonkinowej PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2007 jurek, mi chodzi nadal o stajla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2007 ITO Monoblock <_< <_< <_< Bujo Monoblock nie pasuje. Chyba rzeczywiście 51SS to jedyny wybór obecnie na rynku - choć gdyby była jakaś delikatna niskoprofilowa konstrukcja byłoby lepiej. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2007 (edytowane) . Edytowane 25 Czerwca 2014 przez J_J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2007 (edytowane) . Edytowane 25 Czerwca 2014 przez J_J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2007 PiotrOk. Kumam, ale stajl jeszcze musi jakosc działać and wodą. Co jak co ale conquest 51ss jak na współczesną konstrukcję wypada na tym kiju wyśmienicie... No chyba, ze juz myslicie o klejonce tomkingowej 30 lb pod slidera... wtedy OK, mozesz sobie ten swój pancernik patiomkin przyczepic do takiego kija...moze nawet dziaąłć będzie.. JW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2007 Jeśli chodzi o estetykę są dla mnie piękniejsze niż różowo fioletowe megabassy . Ciekawe spostrzeżenie zwłaszcza w kontekście klejonki tonkinowej PozdrawiamRemek To tylko wyjątek potwierdzający regułe , miałem na myśli syntetyczne kije MB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2007 Co do kiji opisanych - dla mnie dość szokujące połączenie z conquestem i te druciane przelotkikuba ale recoil to bynajmniej nie zwykly drut ale cos bardzo wytrzymalego i przy tym lekkiego. moj kolega ma wlasnie kij castingowy uzbroiony w take przelotki - wygladaja ineczej to fakt ale sa lekkie i wytrzymale.pozdrawiam! Peresada - wiem, ale mnie to się kompletnie nie podoba. Po prostu tak jak blank tonkinowy to coś pięknego tak całość moim zdaniem popsuły te druciaki. Chociaż mogą pojawić się i ludzie, którzy napiszą, że klejonka z tytanami to zderzenie oldstyle z hitec. Z drugiej strony koncepcja nie trzyma się kupy. Oldstyle i Recoil tak ale ... powinien być inny uchwyt (podkreślam jak dla mnie -> oldstyle a nie taki wypasiony z XXII wieku). Tak więc koncepcyjnie dla mnie rozdwojenie jaźni ale może tak musi być i jest to usprawiedliwione poczynanie i przemyślana koncepcja - dla mnie wizualnie NIE. pozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2007 .. To tylko wyjątek potwierdzający regułe , miałem na myśli syntetyczne kije MB Jak jest wyjątek to niema reguły... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2007 To tylko wyjątek potwierdzający regułe , miałem na myśli syntetyczne kije MB Bassy - proponuję wejść na stronę megabassa Wersja grafitowa PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2007 Cane Rods i MB mają chyba wspólny mianownik . Reel seat jak od Matagi .. Bardzo są podobne ..Wizaż rzeczywiście klejonka ma rozjechany , między neofuturyzm i retro . Taką to kompromisy urodę miewają . Bellinger bez pazura lepiej by się skomponował . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2007 To tylko wyjątek potwierdzający regułe , miałem na myśli syntetyczne kije MB Bassy - proponuję wejść na stronę megabassa Wersja grafitowa PozdrawiamRemek Spoko wiem widziałem, wędka w kropki ja po prostu uwielbiam czerń i stal , rozumiecie koledzy :0,ewentualnie szary , grafitowy kolorek, cóż malutki off top@Jerzy nie będziemy w tym wątku robić wywodów z logiki Niewatpliwie gdyby nadarzyła się okazja połowienia takim bambusem to nie zwracałbym uwagi na druciane przelotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2007 Co za zbieg okolicznosci ...wstapilem wracajac z zakupow do Corens Rod@Reel ktory mam niemal pod domem ...zawsze jak tam wchodze witam sie slowami -jestem w domu- czyli -Im home- [mam nadzieje ze dobrze to napisalem].. obsluga sie bardzo z tego powodu raduje ...a takze kupujacy ...ale wracajac do sedna ...ogladam wiec te muchy i wedki po raz setny i widze ze Eryc Heckman cos tam szlifuje w takich dziwnych prowadnicach . Zobaczyl ze sie przygladam i pokazuje mi listewke z bambusu o trojkatntm przekroju ...zaczynaja mnie przechodzic ciarki ...zapalaja sie receptory i czujniki i ogarnia mnie poczucie bezsilnosci ...moj angielski jest fatalny [ uczcie sie dzieci jezykow]...Eric zauwazyl co mnie ogarnia i nawija ... zrozumialem ze sam je robi i sklada ...daje mi gotowa do reki ...jest to kijek na pstraga ...pytam o cene ..1500$ ...w glowie tysiace niezadanych pytan . Gdyby ktos chcial z Erickiem pogadac podaje adres crr6001@sbcglobal.net Kilka slow o wedkach z wiodacego tematu ...Nie podoba mi sie pazur - zbyt wulgarny , Druciaki sa stalym elementem tych bambusowych wedek i to jest dla mnie normalne ...czy ktos sprobuje cos innego ?..zobaczymy . Wysoki multik ktory zalozyl Buri tez mi nie pasuje ...wolalbym raczej niskiprofil ...mysle ze Steez Daiwy gdyby mial kolor orzechu bylby kolorystycznie bardzo mily dla oka ...czy technicznie ? nie wiem . Moje przemyslenia traktujcie na luzie , nie jestem fachowcem od sprzetu ...jedynie mnie to zauracza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2007 Jureczku,Chyba napiszę do tego Pana. Mogę się na Ciebie powołać? Poproszę go o jakieś zdjęcia. Sróbuję też znaleźć kilka zdjęć Paganiego w akcji. Mie by jednak wyglądało fajnie jakby było:- tradycyjne zbrojenie - tytany, ładne srebrniutie- taki ładny dolnik mógłby zostać PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2007 Licze ze Friko , Pitt i Ty Remku [ oraz kto tylko ma ochote ] zaczepicie go pytaniami . Oczywiscie ze prosze o powolanie sie na mnie ...bedzie mnie milo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2007 Spoko wiem widziałem, wędka w kropki ja po prostu uwielbiam czerń i stal , rozumiecie koledzy :0,ewentualnie szary , grafitowy kolorek, cóż malutki off top Takie też są - nie ma najmniejszego problemu. A tak przy okazji to widziałem jak ciągają wielkiego bassa na taką tonkinową klejonkę. Wędka gięlą się aż do dolnika! gościu prawie stawał na głowę by go wyciągnąć. A może taki multik? PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2007 ringa 103??? ale chyba do tego mocniejszego 14 lbs? JW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2007 ringa 103??? ale chyba do tego mocniejszego 14 lbs? JW Tak Jurku. Ja wogóle sobie myślę o wędce około 14lb na pstrągi i odpowiedniej wielkości woblerki np. Sławkowe. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi