etherni Opublikowano 6 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 Na pewno Diplomat to kij bardziej oldskool, zbrojenie, akcja, długi dolnik. Poza masą, jest wrażenie obcowania z produktem z lat 90' ubiegłego wieku.Kij specyficzny, można go kochać albo nienawidzić. W podobnych parametrach masz jeszcze Dragon Voyager Trout, 2,45 do 21g.Szybszy, lżejszy i bardzo nowoczesny. Mam Diplomata, ale gdybym dzisiaj kupował 3/4 -1 uncjowego travela, to Voyagera w korku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 6 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 Bardzo fajnym kijem jest Blaas F. Cztery części,15lbs i 28g c.w.Sprawdził mi się na takich pstrągach ok 60 cm bez zarzutu.Jeżeli mieści się w budżecie to szczerze polecamBartek Dobre info. W jakich warunkach lowiles te pstragi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart7 Opublikowano 6 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 to były lenoki, bardzo grube i silne. Łowiłem na Syberii 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 6 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 to były lenoki, bardzo grube i silne. Łowiłem na Syberii I sie zdjeciami nie pochwalil Odrazu zdecydowales sie na F czy tez myslales nad XF? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart7 Opublikowano 6 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 Zdjęć nie zgrałem jeszcze od chłopaków. Mam F, tak doradził mi Krzysiek Zieliński. Podobno lepiej trzyma rybę i tak na prawdę spadów wiele nie było. Jestem bardzo zadowolony 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 6 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 Zdjęć nie zgrałem jeszcze od chłopaków. Mam F, tak doradził mi Krzysiek Zieliński. Podobno lepiej trzyma rybę i tak na prawdę spadów wiele nie było. Jestem bardzo zadowolony Dzieki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 6 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 Zdjęć nie zgrałem jeszcze od chłopaków. Mam F, tak doradził mi Krzysiek Zieliński. Podobno lepiej trzyma rybę i tak na prawdę spadów wiele nie było. Jestem bardzo zadowolony A jeszcze jedno pytanko, jak masz chwile. Lowiles z plecionka czy zylka? Nie kleka szczyt przy jakichs mocniej pracujacych wobkach w silniejszym nurcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart7 Opublikowano 6 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 Lowilem plecionką, na 6,5 i 7cm trociowe górale i było komfortowo. Rzeka miała duży uciąg. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 6 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 Bardzo fajnym kijem jest Blaas F. Cztery części,15lbs i 28g c.w.Sprawdził mi się na takich pstrągach ok 60 cm bez zarzutu. Jeżeli mieści się w budżecie to szczerze polecamBartekIle Cie wyniósł ten kij? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart7 Opublikowano 6 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 na pewno ponad 1000 ale dokładnie nie pamietam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 6 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 Ja sie swojego czasu przygladalem blankowi trzy czesciowemu SLF7310-3N ktory kosztuje 730 pln i jest ciut tanszy od wyzej wspomnianego. Wyszlo mi na koniec, ze bez zadnych wodotryskow zaplace ok 1.5000 PLN. Pomachalem wiec lapka na pozegnanie tej mojej "fanaberii" i zaczalem przeszukiwac japonskie strony z wedkami:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart7 Opublikowano 6 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 Zamawiałem kilka wędek na raz i nie wiem ile ta kosztowała. Ale też nie ma tytanów i wodotrysków. Mam Nfc im dwusklad 8,6ft do 28g i 17lbs i Blaas bardziej mi leży. Nfc jest mniej czuły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 6 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 Mam Nfc im dwusklad 8,6ft do 28g i 17lbs i Blaas bardziej mi leży. Nfc jest mniej czuły. Zostaniesz zlinczoway za ta herezje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
100icki Opublikowano 7 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2017 Witam ponownieprzyszedł dziś ten Diplomat ABU i moje pytanie:jest napisane na nim made in China,czy wszystko jest ok z tą wędką?tak powinno być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 7 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2017 Witam ponownieprzyszedł dziś ten Diplomat ABU i moje pytanie:jest napisane na nim made in China,czy wszystko jest ok z tą wędką?tak powinno być? Jak na wiekszosci Jakbys kupil megaforce to pewnie tez z Chin. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 7 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2017 Nawet na pewno z Chin. Diplomat jako seria i nazwa, faktycznie pochodzi jeszcze z czasów "Made in Sweeden". Ale już od bardzo dawna, ABU produkuje w Chinach 95% sprzętu. Chociaż, akurat Diplomat wygląda jak przeniesiony w czasie z lat 90' i z europejskiej fabryki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
100icki Opublikowano 7 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2017 Dziękuję za wyjaśnienie, nie wędkowałem 6/7 lat, jest to jednak długi okres, sporo się zmieniło. Etherni twój opis (8 strona w tym temacie) przesądził o kupnie tego diplomata. Pozdrawiam i dziękuję. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 7 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2017 Podpowiem jeszcze, że Diplomat nieźle sprawdza się jako lekki kijek trollingowy na sandacze (z ręki oczywiście i bez szału z gabarytem przynęt), bo dzięki "mięsu" nie ma spadów, nawet okonie wiszą pewnie i bez rozrywania pyska. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszz Opublikowano 7 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2017 Ja sie swojego czasu przygladalem blankowi trzy czesciowemu SLF7310-3N ktory kosztuje 730 pln i jest ciut tanszy od wyzej wspomnianego. Wyszlo mi na koniec, ze bez zadnych wodotryskow zaplace ok 1.5000 PLN. Pomachalem wiec lapka na pozegnanie tej mojej "fanaberii" i zaczalem przeszukiwac japonskie strony z wedkami:)Myślisz o SLF7310-3N czy SLXF7310-3N? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 7 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2017 (edytowane) Myślisz o SLF7310-3N czy SLXF7310-3N? Kurcze juz sam nie pamietam. Drugim powodem odstapienia od projektu, chyba nie mniej waznym niz cena byl fakt, ze to sa 3 sklady a 3 sklady to dla mnie zaden travel. Fishing Art produkuje wedki 4 czesciowe ale juz o wiekszym CW a te mnie akurat nie interesowaly. A tu nowe czteroskladowe travelki Major Craft Light Game Jak ktos zakupi niech da znac. Ja wyczerpalem juz wszystkie srodki z budzetu na wedki i kolowrotki w 2017. Moge sie wiec tylko obejsc smakiem. Przynajmniej na razie http://www.majorcraft.co.jp/roditem/8801?lang=en Edytowane 7 Września 2017 przez Luckyguliver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszz Opublikowano 8 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 Też chciałem 4-części ale cw. dla mnie również za wysokie dlatego wybrałem 3-części dł.transportowa 78cm zmieściły się w bagażu podst. i mam ją obecnie w USA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 8 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 Ryanair daje Ci tylko 55cm Oprocz tego tak do 60cm wedka wchodzi mi ladnie do plecaka i nie musze sie martwic, ze o cos lub kogos zaczepie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszz Opublikowano 8 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 (edytowane) Ryanair daje Ci tylko 55cm Oprocz tego tak do 60cm wedka wchodzi mi ladnie do plecaka i nie musze sie martwic, ze o cos lub kogos zaczepie. Mówisz o bagażu podręcznym ? Edytowane 8 Września 2017 przez januszz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 8 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 (edytowane) Tak 55cm to max dlugosci podrecznego. Jak latam Ryanair'em to zwylke tylko z podrecznym. Wiadomo dalsze podroze to drugi, bardziej pojemny bagaz ale tez bez szalenstwa. Natomiast kiedy szwedam sie po kraju transportem miejskim (metro, autobus, pociag czy tuk tuk) to wole zeby wedka nie wystawala poza plecak bo w takim wypadku caly czas musze sie pilnowac. Licho przeciez nie spi Oprocz tego wkurza mnie jak musze pilnowac wystajacego "ogona" kiedy wchodze do malenkiego sklepiku bo kazdy obrot moze spowodowac ze cos sciagne z polki. W ubieglym roku bylem np w Kornwalii i po rybach przeszedlem sie po starowce z malutkimi sklepikami gdzie mozna bylo kupic pamiatki i takie tam. Duzo ceramiki i ludzi wokolo. Po 5 min wedka powedrowala do reki... Edytowane 8 Września 2017 przez Luckyguliver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 8 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 Wg regulaminu nie wolno przewozić wędek w bagażu podręcznym - nie robili Ci nigdy problemów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi