Skocz do zawartości

Baza wędek "travel"

hlehle

Rekomendowane odpowiedzi

Na pewno Diplomat to kij bardziej oldskool, zbrojenie, akcja, długi dolnik. Poza masą, jest wrażenie obcowania z produktem z lat 90' ubiegłego wieku.

Kij specyficzny, można go kochać albo nienawidzić.

W podobnych parametrach masz jeszcze Dragon Voyager Trout, 2,45 do 21g.

Szybszy, lżejszy i bardzo nowoczesny.

Mam Diplomata, ale gdybym dzisiaj kupował 3/4 -1 uncjowego travela, to Voyagera w korku.

Zdjęć nie zgrałem jeszcze od chłopaków. Mam F, tak doradził mi Krzysiek Zieliński. Podobno lepiej trzyma rybę i tak na prawdę spadów wiele nie było. Jestem bardzo zadowolony

A jeszcze jedno pytanko, jak masz chwile. Lowiles z plecionka czy zylka? 

Nie kleka szczyt przy jakichs mocniej pracujacych wobkach w silniejszym nurcie?

Ja sie swojego czasu przygladalem blankowi trzy czesciowemu SLF7310-3N ktory kosztuje 730 pln i jest ciut tanszy od wyzej wspomnianego. Wyszlo mi na koniec, ze bez zadnych wodotryskow zaplace ok 1.5000 PLN. Pomachalem wiec lapka na pozegnanie tej mojej "fanaberii" i zaczalem przeszukiwac japonskie strony z wedkami:)

Nawet na pewno z Chin.

Diplomat jako seria i nazwa, faktycznie pochodzi jeszcze z czasów "Made in Sweeden". Ale już od bardzo dawna, ABU produkuje w Chinach 95% sprzętu. Chociaż, akurat Diplomat wygląda jak przeniesiony w czasie z lat 90' i z europejskiej fabryki.

• Like 1

Ja sie swojego czasu przygladalem blankowi trzy czesciowemu SLF7310-3N ktory kosztuje 730 pln i jest ciut tanszy od wyzej wspomnianego. Wyszlo mi na koniec, ze bez zadnych wodotryskow zaplace ok 1.5000 PLN. Pomachalem wiec lapka na pozegnanie tej mojej "fanaberii" i zaczalem przeszukiwac japonskie strony z wedkami:)

Myślisz o SLF7310-3N czy SLXF7310-3N?

Myślisz o SLF7310-3N czy SLXF7310-3N?

Kurcze juz sam nie pamietam. Drugim powodem odstapienia od projektu, chyba nie mniej waznym niz cena byl fakt, ze to sa 3 sklady a 3 sklady to dla mnie zaden travel. Fishing Art produkuje wedki 4 czesciowe ale juz o wiekszym CW a te mnie akurat nie interesowaly. 

A tu nowe czteroskladowe travelki Major Craft Light Game :) Jak ktos zakupi niech da znac. Ja wyczerpalem juz wszystkie srodki z budzetu na wedki i kolowrotki  w 2017. Moge sie wiec tylko obejsc smakiem. Przynajmniej na razie :) 

http://www.majorcraft.co.jp/roditem/8801?lang=en

Edytowane przez Luckyguliver

Tak 55cm to max dlugosci podrecznego. Jak latam Ryanair'em to zwylke tylko z podrecznym. Wiadomo dalsze podroze to drugi, bardziej pojemny bagaz ale tez bez szalenstwa. Natomiast kiedy szwedam sie po kraju transportem miejskim (metro, autobus, pociag czy tuk tuk) to wole zeby wedka nie wystawala poza plecak bo w takim wypadku caly czas musze sie pilnowac. Licho przeciez nie spi :) Oprocz tego wkurza mnie jak musze pilnowac wystajacego "ogona" kiedy wchodze do malenkiego sklepiku bo kazdy obrot moze spowodowac ze cos sciagne z polki. W ubieglym roku bylem np w Kornwalii i po rybach przeszedlem sie po starowce z malutkimi sklepikami gdzie mozna bylo kupic pamiatki i takie tam. Duzo ceramiki i ludzi wokolo. Po 5 min wedka powedrowala do reki... :)

Edytowane przez Luckyguliver