DelTor0 Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Czy ktos lowil kijem Cormoran Cross Water Travel Spin 2.70m 10-45g lub Cormoran Cross Water Travel Spin270/20-60g? Szykuje sie wyjazd do Skandynawii i szukam travelka na lososie. Na samym poczatku myslalem, zeby wydac wiecej pieniazkow ale ta wedka do niczego innego mi sie nie przyda niz ten kilkudniowy wyjazd wiec spasowalem. Tak wiec interesuje mnie realny CW oraz ugiecie tych kijow. Kup sobie cos sprawdzonego. Exage 10-40 albo 20-50. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2018 (edytowane) Mam Beastmaster'a BX 50-100g. Ciezkie to cholerstwo Realny CW do 60g. Tez go wezme jakby lekka lososiowka nie dala rady. Edytowane 6 Kwietnia 2018 przez Luckyguliver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszz Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Panowie może poleci ktoś jakiegoś travelka do łowienia gumami na głowach 5-15g ? Najlepiej jak najszybsze konstrukcje.Polecam SLXF 7310 - 3N. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikryb Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Panowie, Miał ktoś z Was do czynienia z wędką Ron Thompson Tyran NX Travel 300cm 2-12g? Jeśli tak to proszę o jakieś uwagi/opinie. Szukam jakiegoś długiego travela na klenie na małe i średnie, zarośnięte rzeki. W tej chwili czasem używam 3-składowej odległościówki. Nawet daje radę, ale jednak wolałbym spinning. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikryb Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Teraz mi przyszło do głowy, że może są tu i Panie. Jeśli tak to też jestem ciekaw Waszych opinii. ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Alternatywa dla shimano i innych tam tańszych travelków . Zastanawiam się poważnie czy nie wziąć nastepnego zapasu http://www.shakespeare-fishing.co.uk/catalogue/rods,20778/spinning,71326/agility-2-spinning,10797.html 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2018 (edytowane) Alternatywa dla shimano i innych tam tańszych travelków . Zastanawiam się poważnie czy nie wziąć nastepnego zapasu http://www.shakespeare-fishing.co.uk/catalogue/rods,20778/spinning,71326/agility-2-spinning,10797.htmlJak kupisz to nie zapomnij sie podzielic wrazeniami Edytowane 13 Kwietnia 2018 przez Luckyguliver 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 2 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2018 (edytowane) Jak kupisz to nie zapomnij sie podzielic wrazeniami Proszę bardzoTravel ten to nieporozumienie dla mnie . Być może dlatego , że niższą półką nie łowię od dłuższego czasu . Przy długości 3m ( cw20-40g ) kijek ma 7szt przelotek , wielkich ringów na podwójnych stopkach . Uchwyt mega niewygodny . Łączenie spigot , bardzo słabo i niepewnie wyglądające . Wędka waży 228g , leci na pysk niesamowicie . Przy kontrolnym wymachu coś niepokojąco strzykneło w niej . Wraca z kąd przyjechała asap . Nie muszę i nie chcę próbować jej na wodą Trzeba powiedzieć , że Jest to tania alternatywa . Lecz nie dla mnie Edytowane 2 Maja 2018 przez 'mat 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 2 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2018 Dadam jeszcze , że pomiedzy Shakespeare Agility 2 - 3m 30-40g a Greys GR70 - 3m 15-35g jest przepaść jakościowa , estetyczna i zapewne użytkowa . Greys w moim przypadku był 3x droższy , jednakże od razu zrobił bardzo pozytywne wrażenie . Brak stacjonarnych lokalnych , dobrze zaopatrzonych sklepów wędkarskich wymusza niekiedy do takich posunięć , czyli zakupu w ciemno . Zazwyczaj tylko ciekawość zżera , bo może to jest to , nie takie złe będzie i co przeważa w podjęciu decyzji - bo tanie . Pewnie kiedyś wyleczę się z tego typu eksperymentów , chociażby z uwagi na fakt , że zawsze tak samo się kończy , czyli zwrot towaru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 4 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2018 Hardy Demon Sintrix 330 Spin Rod 8' 5-15g Nie wiem co inżynierowie angole mieli na myśli opisując w ten sposób kijek , słabo go zbrojąc w tylko siedem za dużych ringów i ten metalowo-aluminiowy czy cholera wie jaki , beznadziejny w trzymaniu uchwyt . Liczyłem na cud po raz kolejny i się nie zawiodłem na doświadczeniu - nie ma cudów . Kijek przy poprawnym uzbrojeniu wyszedłby jak dobre 3/4 z zapasem Wprawdzie ładnie równomiernie się gnie , wzorowo jak na travelka , lecz to jest pałka na średnie szczupale , bolki etc... Rano przywieźli , już wiozą z powrotem . Poszukiwania trawelka pstrągowego trwają 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikryb Opublikowano 4 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2018 Moja ulubiona w tej chwili wędka to Team Dragon Voyager Trout 4-21g. Mam nowszą wersję z korkowym uchwytem. W dodatku kupiłem za połowę standardowej ceny. Rzucałem wobkami po 2,5 grama i daje radę. Góra raczej dobrze opisana. Bardzo czuła, fajnie gnie się pod rybą. Okazów na razie nie holowałem, największy był szczupak 56 cm. Czekam na fajnego bolka na tym kiju.Na pstrągi by się chyba nadała.Wykonanie super. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek44 Opublikowano 4 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2018 Hardy Demon Sintrix 330 Spin Rod 8' 5-15g Nie wiem co inżynierowie angole mieli na myśli opisując w ten sposób kijek , słabo go zbrojąc w tylko siedem za dużych ringów i ten metalowo-aluminiowy czy cholera wie jaki , beznadziejny w trzymaniu uchwyt . Liczyłem na cud po raz kolejny i się nie zawiodłem na doświadczeniu - nie ma cudów . Lubię te firmy(Hardi,Greys),ale łososiowy Demon też mnie rozczarował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1ns4n1ty Opublikowano 4 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2018 sprawdzales g loomis escape? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 5 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2018 Lubię te firmy(Hardi,Greys),ale łososiowy Demon też mnie rozczarował Greysa jeszcze nie używałem ( model GR Spin 10' 15-35g ) ale został u mnie . Bardzo pozytywne wrażenia fotelowe A co do G Loomis to nie sprawdzałem na razie Wolałbym troszkę dłuższy kijek 2.3-2.4m lecz nie mówię nie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 13 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2018 (edytowane) Poszukiwania trawelka pstrągowego trwają P6040445.JPG P6040444.JPG P6040443.JPGJa ja patrze na angielskie kije spiningowe to zwykle chwytam sie za glowe. Ja bym sobie odpuscil i spojrzal np na oferte Major Craft http://www.majorcraft.co.jp/roditem/9812?lang=en. Gdybym mial jeszcze jakies piniazki w skarbonce i jeden strzal w ciemno bez uprzedniego macania kija to wybralbym sobie cos wlasnie z tej serii. Edytowane 13 Czerwca 2018 przez Luckyguliver 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 14 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2018 Ten 765ML wyglada z opisu bardzo ciekawie. Ja żałuje ze z serii Presso Daiwy, nie ma takiego kijka, ciut dłuższego i mocniejszego niż 704UL, ale o takim samym ugięciu i pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 14 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2018 MC szukałem , pytałem , ale innej serii . Finetail przegapiłem , może będą dostępne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 15 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2018 (edytowane) Łowiłem w Patagonii travelem dragona trout voyager tyle że z oskrobanym blankiem i przezbrojonym. Kupiłem na forum za jakieś 200zyla. Kijek dla mnie ideał, bardzo czuły, fajnie pracuje pod rybą. Wyjął sporo ryb między 50-67cm. Żona łowiła takim samym tylko w wersji oryginalnej, był wolniejszy i mniej czuły ale też dawał radę. Za takie pieniadze zastanowiłbym sie nad oskrobaniem i przezbrojeniem w pracowni, kij zyska na szybkości i czułości. Edytowane 15 Czerwca 2018 przez wujek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 15 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2018 Orientujecie się czy w Dragonie można kupić blank td voyager trout ? Zachwalacie więc trzeba spróbować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 15 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2018 (edytowane) Łowiłem w Patagonii travelem dragona trout voyager tyle że z oskrobanym blankiem i przezbrojonym. Kupiłem na forum za jakieś 200zyla. Kijek dla mnie ideał, bardzo czuły, fajnie pracuje pod rybą. Wyjął sporo ryb między 50-67cm. Żona łowiła takim samym tylko w wersji oryginalnej, był wolniejszy i mniej czuły ale też dawał radę. Za takie pieniadze zastanowiłbym sie nad oskrobaniem i przezbrojeniem w pracowni, kij zyska na szybkości i czułości.Miales duzo szczescia kupujac przezbrojony i oskrobany kijek za 200pln Ja sie przybieralem do podobnej akcji ale jesli samo oskrobanie nie bedzie kosztowalo wiele to juz przezbrojenie tak. Cala akcja wyjdzie Ci w cenie nowego japonczyka. Kolejny minus to to, ze nawet po przerobkach nie zejde z dlugoscia za bardzo ponizej 2.13m a na takiej dlugosci mi zalezy. Inaczej moge zapomniec o pstragowym twitchingu. Kolejna sprawa. Ten blank sie raczej nie nadaje do prowadzenia malych przynet. @wujek czym ty nim najczesciej lowiles? Czuc jakas roznice w tej materii po przerobce i przed? No i ostatnia kwestia. Waga kija pstragowego. Dla mnie przy dlugosci 2.13m ideal to ok 100g. Ten Dragon niestety bedzie znacznie wiecej. Edytowane 15 Czerwca 2018 przez Luckyguliver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 15 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2018 Remek jeżeli chcesz króciaka ale 3 części to zerknij na MHX . . Jest model do 10g , moim zdaniem ciekawy może być pod kropasa . http://www.mudhole.com/MHX-Freshwater-Travel-Rod-Blank-TFW842-3-MHX . Mam do 7g ( na razie blank ) i wrażenie bardzo pozytywne . Porównując do StC elite i avid ( blanki o podobnej mocy , tylko mono ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 15 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2018 (edytowane) Remek jeżeli chcesz króciaka ale 3 części to zerknij na MHX . . Jest model do 10g , moim zdaniem ciekawy może być pod kropasa . http://www.mudhole.com/MHX-Freshwater-Travel-Rod-Blank-TFW842-3-MHX . Mam do 7g ( na razie blank ) i wrażenie bardzo pozytywne . Porównując do StC elite i avid ( blanki o podobnej mocy , tylko mono ) W taj chwili testuje na kropkach i nie tylko Gamakatsu Akilas 70ML https://www.gamakatsu.nl/EN_GB/category/hengels/roofvis/gamakatsu-akilas/gamakatsu-akilas-mobile.htmloraz Major Craft Go Emotion GES 644L. Kazdy z tych kijow ma swoje wady i zalety. Pracownie na razie odpuszczam ze wzgledu na brak 4 czesciowych blankow do spina. Czaje sie jeszcze na tego MC z linka kilka postow powyzej ale kurcze szkoda mi pieniedzy na kolejny wedko eksperyment. Wyprawy wedkarskie pochlaniaja wystarczajaco duzo pieniedzy... Ps Moze sie umowimy gdzies na ryby, przywieziemy po pare wedek to sie nam pare kwestii od razu rozjasni? Edytowane 15 Czerwca 2018 przez Luckyguliver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 15 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2018 Łowiłem tym kijem po przeróbce, ten mój jest chyba ze starej serii. Żona miała nową serię i jak porównywałem było czuć różnice w szybkości i czułości. Łowiłem głównie wahadłami, twisterami 3cale na 5g i woblerami twitchowymi 6-7cm. Nie lubię łowić ryb na mikroprzynęty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mniejszy Opublikowano 30 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2018 Panowie zamówiona Savage Gear Roadrunner XLNT2 3-16g. Ktoś używa? Jakieś wrażenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 1 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2018 Panowie zamówiona Savage Gear Roadrunner XLNT2 3-16g. Ktoś używa? Jakieś wrażenia? To chyba musztarda po obiedzie, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi