mniejszy Opublikowano 1 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2018 @Luckyguliver, aż tak zły tej kij? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 2 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2018 Jak go juz zamowiles to sam go sobie sprawdzisz i zadne opinie nie beda Ci juz potrzebne. Z reguly ludzie zadaja pytania przed zakupem. To mialem na mysli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shanex Opublikowano 2 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2018 Interesował się ktoś nową serią travelów od Mikado? Seria Excellence. Wygladają na fajnie wykonane no i ta przyzwoita waga,uchwyt,krotki dolnik. Boje sie kupować jako "pierwszy" )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 3 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2018 sprawdzales g loomis escape?A moglbys cos napisac na temat tego kija? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bongo Opublikowano 3 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2018 Interesował się ktoś nową serią travelów od Mikado? Seria Excellence. Wygladają na fajnie wykonane no i ta przyzwoita waga,uchwyt,krotki dolnik. Boje sie kupować jako "pierwszy" ))wyglądają znośnie, cena nie zwala z nóg. Z checią też przeczytam opinię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio449 Opublikowano 3 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2018 Jakby ktoś nie widział jest film z tym travelem od mikado. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek145 Opublikowano 11 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2018 Brat kupił sobie excellence jurney do 15g. Jak wszystko pójdzie zgodnie z planem to w sobote zabiorę go na testy. Z wyglądu prezentuje się bardzo fajnie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hvast Opublikowano 24 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2018 (edytowane) Brat kupił sobie excellence jurney do 15g. Jak wszystko pójdzie zgodnie z planem to w sobote zabiorę go na testy. Z wyglądu prezentuje się bardzo fajnieJak wypadły testy? Edytowane 24 Lipca 2018 przez hvast87 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 24 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2018 A jakiej krotkie wedki pod korbe do 100g widzieliscie? 3 lub 4 czesci, okolo 1.9-2.2m dlugosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1ns4n1ty Opublikowano 24 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2018 http://www.pechesud.com/en/saltwater-travel-fishing-rods-2/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sailfish Opublikowano 24 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2018 (edytowane) Chciałem podzielić się uwagami z użytkowania moich wędzisk podróżnych St.Croix Legend Trek LTS70MF3 3/8- 3/4 i St.Croix Legend Trek LTS76MHF3 ½-1 ¼ . Jako turawski „sandaczowiec” przyzwyczajony do używania jednoczęściowych wędzisk bardzo długo wzdragałem się przed zakupem 3 częściowego travela. Moja decyzja zapadła w Meksyku, gdzie do połowu tarponów dostałem od mojego przewodnika wędkę typu „krowi ogon” którą mimo najszczerszych chęci nie mogłem trafić pod zwisające nad wodą gałęzie. Ostateczne tarpona nie złowiłem natomiast dojrzała we mnie decyzja, która zaowocowała zakupem pierwszego travela.Wybór padł na LTS70MF3 3/8- 3/4. Pierwsza przymiarka i rozczarowanie – kij nie wchodzi w tubie do walizki. Okazało się jednak, że po wyjęciu z tuby wchodzi po przekątnej. Zanim jednak wypróbowałem go w dalekiej podróży postanowiłem sprawdzić go na Turawie. Wreszcie mogłem połączyć przyjemne z pożytecznym. Tuba idealnie mieściła się na ramie mojego roweru i mogłem wreszcie odstawić samochód. Na jeziorze od razu sukces. Wielogodzinne biczowanie kogutem 28g nie męczyło ręki. Dodatkowo moje wyniki znacznie przewyższały średnią moich kolegów którzy łowili lekko. Na jesień kij okazał się doskonałym do dużych, ciężkich gum i już na zawsze wyparł AVIDA, którego używałem do tej pory. Krótki listopadowy wypad do Norwegii również potwierdził jego zalety. Tym razem używałem go do łowienia z brzegu makreli na 40g pilkery. No i wreszcie przyszedł styczeń i wjazd do Kenii. Tym razem sprawdziłem go podczas łowienia karanksów na rafie. Używałem agresywnie pracujących „ słodkowodnych” wolerów łowiąc z łodzi na głębokości 5-8m. Kij wypadł znakomicie , jednak pierwszy półgodzinny hol większego karanksa zrewidował moją opinię na temat słodkowodnego TwinPowera 4000 i „słodkowodnych” przynęt. Na kolejną wyprawę do Kenii pojechałem lepiej przygotowany. Ty razem był to St Croix Trek LTS76MHF3 ½-1 1/4 z heavy duty Shimao Stella 5000 z nawiniętą plecionką Daiwa Morethan 0,18 oraz kompletem morskich woblerów ”long cast”. Niestety podczas planowania podróży zabrakło mi wyobraźni w czasie dokonywania rozpoznania. Dookoła rafy na którą trafiłem, dozwolone było stawianie sieci. W związku z tym podobnie jak na przykład u nas na Mazurach wszystko co się rusza w wodzie zostało zjedzone. Potwierdziło to snorkowanie na rafie. Mogę jednak stwierdzić, że zestaw, jaki stosowałem znakomicie się nadaje do wykonywania wielokrotnych dalekich rzutów ciężkimi przynętami. Pełną opinię na temat drugiego kija postaram się napisać po mojej kolejnej wyprawie. Natomiast jeżeli chodzi o LTS70MF3 3/8- ¾ moja recenzja jest pełna: *****pięć gwiazdek***** Edytowane 24 Lipca 2018 przez Sailfish 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 25 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2018 Leciutko jak na słonowodne łowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sailfish Opublikowano 25 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2018 (edytowane) Z złożenia miał to być kij do łowienia z ręki ( dalekie rzuty ) na płyciznach. A tak w ogóle to kij dawał radę. Gorzej z kołowrotkiem. Edytowane 25 Lipca 2018 przez Sailfish Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 25 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2018 A jakiej krotkie wedki pod korbe do 100g widzieliscie? 3 lub 4 czesci, okolo 1.9-2.2m dlugosci.A nie chcialbys sobie ukrecic sam? Np najciezszy model ATC, niedoszacowany. Gdzies tu na forum byl opis. http://www.mudhole.com/custom-rod-building-blanks/rod-building-blanks-brands/american-tackle-rod-building-blanks/Travel-Series-Rod-Blanks Blanki maja byc niedlugo dostepne za ok 300Pln w RodShop.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 25 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2018 A nie chcialbys sobie ukrecic sam? Np najciezszy model ATC, niedoszacowany. Gdzies tu na forum byl opis. http://www.mudhole.com/custom-rod-building-blanks/rod-building-blanks-brands/american-tackle-rod-building-blanks/Travel-Series-Rod-Blanks Blanki maja byc niedlugo dostepne za ok 300Pln w RodShop.pl W sumie tez dobra opcja. Ciekawe tylko ile ten 20lb faktycznie pociagnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 26 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2018 W sumie tez dobra opcja. Ciekawe tylko ile ten 20lb faktycznie pociagnie.Pewnie by pociagnal ale...tego najciezszego nie zamowili niestety https://www.rodshop.pl/pl/p/American-Tackle-ATX-Travel/252 Ps Ten opisany 7-18g u mnie rzucal bez niczego blacha 35g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 26 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2018 Pewnie by pociagnal ale...tego najciezszego nie zamowili niestety https://www.rodshop.pl/pl/p/American-Tackle-ATX-Travel/252 Ps Ten opisany 7-18g u mnie rzucal bez niczego blacha 35g. No tak, ale ten 20lb z opisem do 28g to pewnie 80g nie rzuci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart7 Opublikowano 26 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2018 A jakiej krotkie wedki pod korbe do 100g widzieliscie? 3 lub 4 czesci, okolo 1.9-2.2m dlugosci. a co będziesz łowił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 26 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2018 No tak, ale ten 20lb z opisem do 28g to pewnie 80g nie rzuci Oj leniwcze http://jerkbait.pl/topic/90254-blanki-travel/page-6?hl=at844-3#entry1148989 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 26 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2018 Oj leniwcze http://jerkbait.pl/topic/90254-blanki-travel/page-6?hl=at844-3#entry1148989 No to sie zobaczy, narazie to mam las blankow w domu. Plantacje pomidorow mozna zakladac 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 27 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2018 Co tam znowu Paweł kombinujesz? Ty kij poppingowy szykuj 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 28 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2018 Co tam znowu Paweł kombinujesz? Ty kij poppingowy szykuj Mam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Panowie, a jak z tym Mikado Excellence Journey? Ktoś może opisać wrażenia ? Filmik reklamowy niewiele mówi o rzeczywistości. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrew126 Opublikowano 16 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2018 Panowie, chciałbym kupić uniwersalnego travela do średniego spina: obrotówki 2, 3 , gumy na główkach max 15g. Mam dylemat pomiędzy team dragon voyager trout 2,45 4-21g a jaxon xt pro royal traveller 270 10-30g. Proszę o wasze opinie nt. tych dwóch wędek, propozycję którą wybrać , mile widziane kilka słów uzasadnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 16 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2018 Jaxona traveller'a bedzie juz cieżko dostać. Dragon Voyager Trout miałem w rękach, na sucho bardzo dobre wrażenie (wersja w korku, bo starsza w piance robiła na mnie wrażenie pałowate, taki typowy XXX-fast jakie w pewnym momencie mocno lansował Dragon).Wykonanie na wysokim poziomie, a do tego teraz w dobrych cenach występuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi