wujek Opublikowano 27 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2018 Blanki to są Phenix, Krzysztof Zieliński, tylko cena golasa oscyluje w okolicy 1000zł, czyli gotowy 2000, w moim przypadku jak jadę z żoną to wyjdzie 2 kije plus tańszy zapas czyli ok 4500, a to nie jedyne koszty. Gdyby był wybór dobrze uzbrojonych seryjniaków cena wyszłaby dwa razy mniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kajman Opublikowano 27 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2018 Może te nowe Shimano Stc multi spinning? Pokazały się w necie. Opinii na razie brak, ale wybór spory. W rękach nie miałem, ale może to być fajna opcja. Wezmę na próbę. Najwyżej przerobię???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 27 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2018 .... Kup sobie Tenryu Rayz integral RZI75MLM-4 i bedziesz mial z glowy https://fishing.tenryu-magna.com/trout/integral.html?Lang=En Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HalfdanTheBlack Opublikowano 27 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2018 Niestety wybór jest faktycznie mocno ograniczony. Wędka z pracowni u mnie odpada z racji tego, że jednak łowię głównie na muchę i spinning byłby używany góra 5 razy w roku, a co za tym idzie cena byłaby za wysoka. Nie jestem przy tym kolekcjonerem sprzętu, wolę wydać na podróż. Poza tym wyjazdy z małżonką nigdy nie są czysto wędkarskie, na łowienie przeznaczony jest jakiś tam procent czasu. Ten DB3 wygląda na ciekawy, jednak przekracza budżet.Póki co skłaniam się chyba najbardziej w stronę Roadrunnera XLNT3, 5-18g. Przemawia za nim rozmiar, waga i cena. Ciekaw jestem za to jak wygląda w nim zapas mocy i progresja ugięcia. Ale z racji tego że to nowy kijek chyba się nie dowiem inaczej, niż próbując samemu..W każdym razie cały czas szukam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikryb Opublikowano 27 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2018 Na Voyager Trouta jest teraz promocja https://www.sklepwobler.pl/wedki-dragon-team-dragon-voyager-promocja-id-1178.html Pstrągów nim nie łowiłem ale klenie, okonie, bolenie, szczupaki i sandacze dość skutecznie. Bardzo lubię tę wędkę, no ale inne mam raczej tańsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 27 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2018 Polecam bo mam i używam wyłącznie traveli . Stare beast mastery l generacji. Kije ubrane na blankach sagę Xî 2 linka 14 kij wyszedł do 50 gram mega moc. Gotowce polecam modele Major craft dobrze wykonane na fuji sicach.http://www.majorcraft.co.jp/roditem/8801?lang=en 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 27 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2018 Obejrzyj sobie Mikado Excelence ale uprzedzam ze to dość dziwna sprawa. Mam tego 2,10 3-15. Dolne CW to bzdura, tak 5g minimum. Górnego nie testowałem. Moc jest, duzy zapas. Ugięcie pod rybą bardzo fajne, głębokie ale progresja jest. Czucie przynęt i brań trochę „tępe” , szczególnie z żyłką. Kijek najlepiej pracuje z woblerami 4-8cm i obrotówkami 2-3 ale pod pletką albo zgrzewką (Nanofil). Mam wrażenie ze zbrojenie zawiera jakiś feler w doborze rozmiarów i ilości przelotek, bo z żyłką 0,18 zasięg rzutu obrotówką 4g jest tragiczny. Z nanofilem 0,10 jest juz lepiej. Albo CW jest z d... wzięte, co całkiem możliwe bo moc kija zdecydowanie sugeruje coś wiecej. Szczególnie tak budżetowego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 28 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2018 Na Voyager Trouta jest teraz promocja https://www.sklepwobler.pl/wedki-dragon-team-dragon-voyager-promocja-id-1178.html Pstrągów nim nie łowiłem ale klenie, okonie, bolenie, szczupaki i sandacze dość skutecznie. Bardzo lubię tę wędkę, no ale inne mam raczej tańsze.Żona łowiła tym TD w oryginalnym uzbrojeniu i czucie pstrągowej przynęty jest w nim jakby stłumione, mógłby być ciut delikatniejszy. Miałem porównanie z tym samym kijem tylko pierwszej generacji z oskrobanym blankiem i był to zupełnie inny kijek, czuły, cięty i pod pstrągi 50-65cm wręcz idealny. Fakt że tym żony wyjąłem rybę 62cm i też spisał się dobrze. To taki trochę uniwersał, wyjmie pstrąga 40 i szczupaka 90cm. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 28 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2018 (edytowane) Kup sobie Tenryu Rayz integral RZI75MLM-4 i bedziesz mial z glowy https://fishing.tenryu-magna.com/trout/integral.html?Lang=En A to juz wedeczka De Lux w cenie premium. Moze gdybym mial pstragowa rzeczke pod nosem to bym sobie pozwolil na odrobine szalenstwa a tak ograniczam sie do 8-10 dni lowienia w roku.Polecam bo mam i używam wyłącznie traveli . Stare beast mastery l generacji. Kije ubrane na blankach sagę Xî 2 linka 14 kij wyszedł do 50 gram mega moc. Gotowce polecam modele Major craft dobrze wykonane na fuji sicach.http://www.majorcraft.co.jp/roditem/8801?lang=enJa tez polecam serie Crostage. Super zrobione i fajne glebokie ugiecie w sensownej cenie 500-600 pln. Sam przygladalem sie CRX-784LG ale na pstragi uzywam wedek max 213cm wiec sobie musialem odpuscic. Sprostuje jeszcze cos. Nowa seria New Crostage to nie Sic a Alkonity jesli dobrze wyczytalem. MC ma tez serie wedke traveli pstragowych tylko tu juz trzeba troszek doplacic. http://www.majorcraft.co.jp/roditem/9812?lang=en Edytowane 28 Listopada 2018 przez Luckyguliver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinjac Opublikowano 2 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2018 (edytowane) Ewentualnie coś takiego niedrogiego Dragon Black Rock II 1,95m 5-25g, test w linku poniżejhttp://www.fors.com.pl/forum-wedkarskie/21-testy-sprzetu-wedkarskiego/116860-spinning-dragon-black-rock-ii-1-95-m-5-25-g-travel-test Więcej informacji znajdziesz o Okumach Black Rock, bo pod marką Dragona produkowane są od niedawna. Z moich informacji wynika, że to te same kijki. Ja mam Okumę w wersji do 35g ale jak dotąd na nią nie łowiłem. Kupiłem z polecenia kolegi, który ciągał na nią naprawdę silne ryby i był bardzo zadowolony. Jak patrzę na zdjęcia i tą wędkę to nie mam pojęcia jak wytrzymała. Myślę, że ta do 25g mogła by tobie podpasować, spróbuj coś o niej doczytać a jeśli gdzieś trafisz to pomacaj. Sprawdzałem na znanym portalu i jeszcze można dostać Okumę do 25g u sprawdzonego sprzedawcy z Przemkowa, u którego kupowałem swoją a jeszcze wcześniej Dragona HM69 w świetnej cenie. Ale ja mam do niego 70 km więc mogłem podjechać, sprawdzić i kupić na miejscu. Edytowane 2 Grudnia 2018 przez spinjac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 2 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2018 Na sucho miałem w ręce travele okumy z serii Black rock - subiektywnie to strasznie sztywne kije. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luciu79 Opublikowano 2 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2018 Ja mam travel mikado excellence 2,35m 21gr i go polecam! Łowie nim pstrągi, szczupaki i sandacze Jak za te pieniądze to kij bomba! Spokojnie da sobie radę z pstrągami!!! Ja jestem bardzo zadowolony z tego kija. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 18 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2018 Trochę ostatnio podróżuję i zastanawiam się nad tym kijkiem mikado journey Czy mógłbyś wstawić foty ugięcia tego kijaszka? Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 18 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2018 Spróbuje dzisiaj - kijek bedzie na giełdzie na dniach. Ugięcie ma super. CW nieco gorzej opisane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cyprek Opublikowano 19 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2018 Bardzo uniwersalny jest Larus Platinum Triumpf 8'6" do około 21 gram, 4-skład. Jest czuły, a przy tym ma taki zapas mocy, że spokojnie używam go do połowu; kleni, szczupaków, boleni, sandaczy, okoni. Jestem przekonany,.że w sprzyjających okolicznościach sprawdziłby się również na pstrągi. Jest szybki, ale ma przyjemne ugięcie. Nie zeszła mi jak dotąd żadna ryba. Sum też mu nie straszny. Ciekawią mnie opinie innych użytkowników:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domeldoom Opublikowano 23 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2018 Cześćczy ktoś ma: SHIMANO EXAGE BX STC MINI TELE SPINNING?Jakie wrażenia?Na wypad, do walizki... pzdrtomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leny Opublikowano 24 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2018 (edytowane) Mam BX 2,1m do 21gr , nie ma nic lepszego i tak małego Cześćczy ktoś ma: SHIMANO EXAGE BX STC MINI TELE SPINNING?Jakie wrażenia?Na wypad, do walizki... pzdrtomek Edytowane 24 Grudnia 2018 przez Mik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domeldoom Opublikowano 24 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2018 Mam BX 2,1m do 21gr , nie ma nic lepszego i tak małego Jakich przynęt używasz, z jakimi dobrze ów kijek pracuje?Właśnie o tym modelu myślałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leny Opublikowano 24 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2018 Głowki od 3 do 10gr , obrotówki 1 i 2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domeldoom Opublikowano 26 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2018 Głowki od 3 do 10gr , obrotówki 1 i 2.Dzięki,masz fotki jak się to gnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leny Opublikowano 27 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2018 (edytowane) Gnie się znakomicie jak na tele.Waga kija 88gr.Pięć gram plus twister komfortowo.Ale 3gr tez odczuwalne.Mam wersje BX , pierwsza wersja byla zdecydowanie lzejsza i szybsza.Takie tam UL na morskie garbusy. Edytowane 27 Grudnia 2018 przez Mik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leny Opublikowano 8 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2019 Zakupiony ? Jak wrażenia ? Ciekaw jestem tej nowej serii. Właśnie o tym modelu myślałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domeldoom Opublikowano 8 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2019 Zakupiony ? Jak wrażenia ? Ciekaw jestem tej nowej serii. Czekam na kuriera :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jersey Opublikowano 10 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2019 pytanie do obieżyświatów i nie tylko:czy w klasie M/MH jest na polskim rynku alternatywa dla phenixa TSP964ML? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 10 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2019 Chyba będzie ciężko coś znaleźć. Ten blank jest świetny. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi