Skocz do zawartości

Baza wędek "travel"

hlehle

Rekomendowane odpowiedzi

pytanie do obieżyświatów i nie tylko:

czy w klasie M/MH jest na polskim rynku alternatywa dla phenixa TSP964ML?

Ron Thompson tyran w 4 składzie opisany 15-45g, 275cm, ale nie wiem czy jest jeszcze gdziekolwiek dostępny...

Są, widziałem na allegro..

Edytowane przez PaPaDaNcE

Jeszcze dwa słowa odnośnie zakupu, bo warto, żebyście wiedzieli to, czego ja nie wiedziałem. Kij kupiłem w pokrowcu dosztukowanym z jakiejś karpiówki, dla mnie niewielki ból, bo do niego będzie szyty lepszy. Teraz zajrzałem w katalog a tu się okazuje, że do kija powinien być jeszcze pokrowiec podróżny, więc jak nie ma to ktoś sobie przygarnął zapewne. Ze względu na fakt, że w Multifishingu na ul. Jutrzenki kupuję dużo, zamierzam im zrobić z dup jesień średniowiecza za zajebanie mojego pokrowca.

• Like 2

Zakupiony ? Jak wrażenia  ? Ciekaw jestem tej nowej serii. :)

Pierwsze wrażenie "na sucho" pozytywne.

Maleństwo, ale po rozłożeniu bardzo przyjemne. Gnie się bez zastrzeżeń, przesztywnień itp.

Jako, że to takie małe po złożeniu żałuję, że nie miałem czegoś takiego parę klat do tyłu - tyle delegacji bez wędki...

• Like 1

• 2 tygodnie później...

Panowie poszukuje wędki na kolejną wyprawę - travel 2,7 do minimum 28gr.

Łowił będę pstrągi, a trafiaja się tam bardzo duże.

Wiadomo miesisty kij z dobrą amortyzacja.

Z wątku wyłuskałe beastmaster 2,7 do 45 ale kij nie do kupienia.

Będę wdzięczny za jakieś podpowiedzi.

L

- Abu Diplomat 2,74 12-30g. Cała seria to „mięso w mięsie”, gdzieś w wątku opisywałem wersje krótszą, dłuższa ma te same wady i zalety. Amortyzacji na pewno nie zabraknie.

- Ron Thompson tyran 2,70 7-28g. Nie miałem w ręce tego konkretnie modelu z serii, wnioskuje na podstawie pozostałych modeli.

Ten może byc trochę za sztywny na pstrągi, szczególnie pod plecionką. Z żyłką powinnien spełnić wymagania.

Jakkolwiek materiał blanku ma pokrewieństwo do beastmastera w sensie ze tez specyficzny kompozyt, to Tyrany są dużo szybsze.

L

A jaki budzet? Jesli po taniosci to np Cormoran Cross Water Travel Spin 2.70m 5-30g. Ja w ubieglym roku kupilem wersje 10-45g na lososie i sobie chwale. Fajna gleboka akcja, kij w miare szybki i nie urywa reki, czuly. Atak 10 cm pstraga panie nie przegapisz :D CW tak od 7 do 40. Natomiat jesli chodzi o te Beastmastery to bym sie zastanowil. Ja mam wersje 275-300 do 100g. Pomijajac akcje ciezki jak cholera. Do tego w zasadzie nie do wywazenia. Chyba nada sie tylko do trola czy gruntowki :)

Jak masz troche wiecej pieniazkow mozesz spojrzec na travele Major Crafta New Crostage. Ja mam starsza wersje i ta wedka ma troche podobna charakterystyke do Cormorana tylko ze jest o niebo lzejsza i lepiej wykonczona.

A jesli chodzi o Dragona to bylem ciekaw w ktorym kierunku pojda z travelami w tym roku. Widac zeszli w dol z jakoscia komponentow ale tez i cena poszla w dol. Szkoda tylko ze nie ma krotszych np 7 stopowych patykow oraz brak wersji cast. Moze w 2020? :)

Edytowane przez Luckyguliver

Panowie budżet nie jest tu najważniejszy. Zakładam że kij zwiedzić że mną trochę świata więc lepiej raz a dobrze. Pstrągi "na codzień" łowię Wild riverem w starej wersji. Niestety stc jeszcze w travele nie poszło więc muszę szukać alternatywy.

Zerknę tego ron thompson a.

Jakby coś wpadło do głowy to piszcie proszę.

Jakby coś wpadło do głowy to piszcie proszę.

Zerknij na Greys GR70 Spin http://www.greysfishing.co.uk/greys-predator-rods/greys-gr70-spin/1409418-0300.html?count=1

Mam 9' i 10' do 35g . Ten krótszy moim zdaniem max 30g  . Akcja moderate/fast , w miarę poprawnie uzbrojony . Nie za bardzo podoba mi się rękojeść , ale łowić się da  ;) Można wyrwać w promo  za ok  £145 . 

L

W Patagonii lowilem przerobionym shimano exage to 30g. Spisal sie bardzo dobrze.

halo halo,

czy są na forum użytkownicy travelków złożonych na blankach fa blaas 8`6 15lb/28g w wersji f i xf?

Serwus.

Użytkuję ,a właściwie użytkowałem Blaasa F 8622-3. Kij o 1,5 oczka mocniejszy od tego ,o który pytasz.

Teraz jest budowany od podstaw{blank} w Nanotechnologii.

Pozdrawiam Tomi B)

Znajdzie się coś sensownego na rynku, gdzie przyjemnie połowi się na smużaki?

Z tych delikatniejszych kijów to:

- Mikado Excellence 3-15 

- Parabellum CC 3-14

Coś jeszcze byście dorzucili?
Jeszcze jedno pytanko do was: Miał ktoś styczność z łowieniem na smużaki w CW: 5;6gr? ujdzie jakoś?

Mikado Excelence mam, i do smużaków go nie widzę. Te dolne 3g to dotyczą skupionej masy, w połączeniu z długością zasięg bedzie słabiutki. To dość mocny kij, w dodatku uzbrojony bardziej pod plecionkę (a smuzaki to raczej z żyłką mi sie kojarzą).

Może Mikado Da Vinci travel 2,40 5-15? Mimo opisu jest delikatniejszy niż Excelence i miękki szczyt fajnie katapultuje lekkie przynęty.

• Like 1

Serwus.

Użytkuję ,a właściwie użytkowałem Blaasa F 8622-3. Kij o 1,5 oczka mocniejszy od tego ,o który pytasz.

Teraz jest budowany od podstaw{blank} w Nanotechnologii.

Pozdrawiam Tomi B)

No ale jak wrazenia uzytkowe ? :)

Jak ktos dalej jezdzi i jest zainteresowany tymi blaasami, to jednak lepiej wybrac wersje 4 czesciowa niz 3.

Mikado Excelence mam, i do smużaków go nie widzę. Te dolne 3g to dotyczą skupionej masy, w połączeniu z długością zasięg bedzie słabiutki. To dość mocny kij, w dodatku uzbrojony bardziej pod plecionkę (a smuzaki to raczej z żyłką mi sie kojarzą).

Może Mikado Da Vinci travel 2,40 5-15? Mimo opisu jest delikatniejszy niż Excelence i miękki szczyt fajnie katapultuje lekkie przynęty.

Dzięki wielkie za rzeczową odpowiedź.

Odrzuciłem ten model ze względu za przekonanie, że jak coś jest do wszystkiego(2 szczytowki), to jest do niczego..

mam nadzieje, że kijek będzie pracował trochę głębiej niż na ostatniej sekcji :P

Edytowane przez shanex