Skocz do zawartości
  • 0

Numery rejestracyjne na ponton

bart

Pytanie

Wiatm mam do was pytanie jak oznakowaliscie swoj ponton a dokladniej chodzi mi o to czy nr rejestracyjne namalowaliscie jakims specjanym specyfikiem czy poprostu wykleiliscie je.Mam dylemat jak oznakowac swoja gume czy przy czestym rozkladaniu i skladaniu naklejki poprostu niepoodpadaja?

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Ale to nie ty myjesz tylko kupujący. wystarczy że jesteś uczciwy i doradzisz kupującemu żeby zmywał zmywaczem bez acetonu.

chyba że sam chcesz to zmywać, to schodzi za dwoma przetarciami szmatki no może czterema, i nie ma śladu.

Wiem bo się pomyliłem przy numerze i musiałem zmywać na drugi dzień. 

• 0

http://allegro.pl/numery-rejestracyjne-na-ponton-kolibri-bark-elling-i5579758246.html

Warto zainwestować kasę w te numery? Jak Wam się spisują? Pomysł z odrysowaniem konturu numerów cienkim markerem jest niezły, potem po odklejeniu można tylko wypełnić kontury czarnym markerem i po sprawie.

ja w ten sposób zrobiłem numery na gumiaka- zamówiłem szablon w agencji reklamowej. jak dokładnie przykleisz kontury to wyjdzie ok

• Like 1

• 0

Ostatnio również miałem dylemat z numerami. Ostatecznie zdecydowałem się na baner mocowany do linek asekuracyjnych. Na stronie plajers.pl można samemu zrobić projekt (po kliknięciu zamów otworzy się prosty programik). Firma mieści się w Gorzowie Wlkp. dlatego pojechałem do nich osobiście. Jak powiedziałem, że chcę baner z numerami na ponton, to zaproponowali mi naklejki. Podobno byłem pierwszą osobą, która chciała baner (często mieli zlecenia na pontony):) Można zadzwonić i dogadać temat, Koszt niewielki, a efekt zadowalający.

• 0

Ja naklejanych po trzech złożeiach już nie mam.

Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka

A u mnie naklejane przeżyły 20-30 wypadów i drugie tyle pewnie pożyją. 

W rezerwie plandeka z nadrukowanymi numerami.

Edytowane przez godski

• 0

Typowa elastyczna folia z allegro. Ważne aby nakładać w cieple przy użyciu opalarki.

Jednak teraz poszedłbym w plandekę. Wieczna i tania. 

Link:

http://allegro.pl/elastyczny-numer-rejestracyjny-na-ponton-i6683988272.html

Maja też tańsze za 20 zł ale to do łódek bo inna folia. 

Edytowane przez godski
  • Like 1

• 0

A ja po prostu wydrukowałem nr rejestracyjny na papierze formatu  A4 i żona dwukrotnie zalaminowała  mi to na zwykłym laminatorze (jak ktoś nie ma w domu laminatora można skorzystać z punktu typu xero, laminiowanie, oprawa prac dyplomowych). Do tego 6 trytytek do zamocowania numeru do pływadła, całość bez problemów wytrzymała już rok czasu, koszt całości poniżej 1 zł

• 0

A ja po prostu wydrukowałem nr rejestracyjny na papierze formatu  A4 i żona dwukrotnie zalaminowała  mi to na zwykłym laminatorze (jak ktoś nie ma w domu laminatora można skorzystać z punktu typu xero, laminiowanie, oprawa prac dyplomowych). Do tego 6 trytytek do zamocowania numeru do pływadła, całość bez problemów wytrzymała już rok czasu, koszt całości poniżej 1 zł

Nie wiem czy jest sens rzeźbić. U kolegi z forum za dwa banery w kolorze pontonu z kilkoma otworami na mocowanie zapłaciłem 25 zł + wysyłka.

• 0

Nie wiem jak zmieściłeś nr. rejestracyjny na papierze A4, jeżeli litera (cyfra ) ma mieć wysokość 10 cm , a jej  szerokość 1 cm.

Wymiar A4 - 210mm x 297mm

• Like 1

• 0

Nie wiem czy jest sens rzeźbić. U kolegi z forum za dwa banery w kolorze pontonu z kilkoma otworami na mocowanie zapłaciłem 25 zł + wysyłka.

Godski możesz mi podać nazwę kolegi, który robi napisy do pontonu na plandece? Mam naklejone z tej niby elestycznej folii, ale ze dobrze to to już nie wygląda.

• 0

Nie wiem jak zmieściłeś nr. rejestracyjny na papierze A4, jeżeli litera (cyfra ) ma mieć wysokość 10 cm , a jej  szerokość 1 cm.

Wymiar A4 - 210mm x 297mm

Da się. Potrzeba tylko kilku kartek, a nigdzie kolega Rowino nie pisze, że  to jest jedna kartka :)

• 0

Godski możesz mi podać nazwę kolegi, który robi napisy do pontonu na plandece? Mam naklejone z tej niby elestycznej folii, ale ze dobrze to to już nie wygląda.

Mając to na "plandece", to można jednym numerem rejestracyjnym  obskoczyć wszystkie swoje łódki i jeszcze pożyczyć nr dla szwagra, jak będzie w potrzebie :) Przecież kwitu rejestracyjnego nie ma obowiązku trzymania przy sobie.

• 0

Zapytam Go czy mogę podać.

Mając to na "plandece", to można jednym numerem rejestracyjnym  obskoczyć wszystkie swoje łódki i jeszcze pożyczyć nr dla szwagra, jak będzie w potrzebie :) Przecież kwitu rejestracyjnego nie ma obowiązku trzymania przy sobie.

Zawsze wożę kwit rejestracyjny.