pablo208 Opublikowano 3 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2021 Nawet jak nie trafisz nic sie nie stanie ....po obu stronach bedzie poprawnie . Nie martw się ,obys tylko gdzies z boku nie uzbroił.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łowca.b Opublikowano 9 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2021 Najwyżej będą krzywo wabiki latać ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrCz Opublikowano 9 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2021 Najwyżej będą krzywo wabiki latać Bedzie pasować, wabiki podawać za zakręt 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 12 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2021 Określ co chciałbyś mieć. Twardszy do zacinania i łatwiejszy do ładowania czy odwrotnie. Zamocuj blank "na sztywno" w uchwycie i obciążaj tym samym ciężarem w różnych ustawieniach blanku. Oczywiście co 90st. Zaznaczając na przyklejonej taśmie papierowej na ścianie zobaczysz czy blank jest w jakimś miejscu na swoim obwodzie jest inny niż był w innym ustawieniu. Wtedy wybierz co chcesz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 14 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego (edytowane) Ok, a jak to wygląda w zbrojeniu spiralnym ? Są jakieś kanony wyznaczone ? Jak znacie jakieś materiały które mogą pomóc będę bardzo wdzięczny za podrzucenie. Przymierzam się do pierwszego kijka i nie chciałbym żeby mi z niego przynęty leciały w bok[emoji3]...a w zasadzie to nie powinny latać krzywo bo to wędka do verta i tu pytanie czy pazur ma być po miękkiej stronie skoro chcialbym uzyskać jak największą moc przy cięciu ? Wysłane z mojego NE2213 przy użyciu Tapatalka Edytowane 14 Lutego przez Gobio Gobio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 14 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego Różne są szkoły, ja niezależnie od zbrojenia stosuję opcję po najprostszej osi. No chyba, że bardzo chcę po miękkiej, albo właśnie po kręgosłupie, czyli najsztywniejszej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 14 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego nie pomogłeś! (powinna być taka opcja) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 15 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego Zobacz gdzie jest najprostsza oś - pouginaj blank na niej. Potem zobacz gdzie jest kręgosłup (często się pokrywa z najprostszą osią, ale nie zawsze) - pouginaj blank. Potem zobacz gdzie jest miękka strona - zobacz jak się ma do najprostszej osi (bo najczęściej na miękkiej stronie blank będzie uciekał w bok), pouginaj. Weź wszystkie za i przeciw i zdecyduj, które ugięcie najbardziej Ci odpowiada. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 19 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego Ewidentnie blanki ustawiają się w jednej pozycji i wydaje mi się że w xzogach naklejka seryjna pokrywą się z osią kręgosłupa. Wysłane z mojego NE2213 przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 20 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego Ewidentnie blanki ustawiają się w jednej pozycji i wydaje mi się że w xzogach naklejka seryjna pokrywą się z osią kręgosłupa. Wysłane z mojego NE2213 przy użyciu TapatalkaDokładnie tak jest, w każdej którą robiłem tak to wyglądało. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej 77 Opublikowano 21 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego Spotkałem się ze zbrojeniem fabrycznych japońskich kijów przy dość mocno zaznaczonych kręgosłupach położonych naprzeciwko pomiędzy nimi i o dziwo wszystko gra i użytkowo ok . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 21 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego Niektóre japońskie wędki pod względem spacingu są wg mnie uzbrojone gorzej niż Mikado za 3 stówki także wiesz kręgosłup w złym miejscu to tam akurat mały problem I wszystko będzie działało - bo tak jak już nie raz wspominałem - każdy blank da się uzbroić na setki sposobów i 99% z nich będzie działało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi