Skocz do zawartości

Nie miejcie mi za zle,ale sie pochwale:-)

Michal Duzynski

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc chlopaki

No i po zawodach.

Mysle,ze nic w tym zlego ,ze sie pochwale.

Jestem pierwszym oficjalnym Mistrzem Wloch, w rzucie na odleglosc sznurem w klasie 5.

Wiatr wial z lewej i zmienial sie w wiatr w twarz.

Wygralem rezultatem 33.70m, dla porownania dodam, ze drugie miejsce to rezultat 28.60m a trzecie miejsce to 26.70m

Ot i tak

Pozdrawiam

Michal

post-53493-0-57236800-1372836426_thumb.jpg

• Like 3

Ok zacznijmy od regulaminu.

Kij nie dluzszy niz 9 stop w dowolnej klasie (a to dlatego,ze wyrzucamy wage linki,czyli klasa kija jest dowolna), jednemu pasuje gietka piatka inny musi uzyc sztywnej 12, a jeszcze inny uzyje sztywny kij od szczotki.

Sznur to dowolny sznur plywajacy w klasie 5, (tu we Wloszech)ja uzywalem SA Master Expert Distance w klasie 5. Jest to linka o profilu Long Belly, glowica dlugosc 68' , cala linka to dlugosc 36.6m

Jest to officjalna linka na mistrzostwach Swiata-kazdy zawodnik ma miec taka sama.b.wazne zwby linka w poerwszych 30' nie przekraczala 9.6g. zawody w ktorych udzial biore ja to, zadne 38g zestawy typu Shooting head latajace na 60-70m. Druga konkurencja ktora sie zajmuje to Seatrout Distance i tu rzucamy Plywajaca glowica 27g.

Co do kija.

Moj idol i kolega Paul Arden , zalozyciel strony www.sexyloops.com, testowal i polamal wiele wedek roznych firm, jest on rowniez znanym w swiecie rzutowym dystansowcem w klasie 5, niedawno zaprojektowal kilka wedek zwanych Sexyloops HotTorpedo.

Ja machalem prototypem, potem zakupilem jako pierwszy ten kij nr seryjny 1 , ale go zlamalem, Powiedzialem Paulowi, zeby sie przylozyl, no i wkoncu wyslal mi drugi kij, ktory sluzy mi wspaniale. tu macie link do kija pare slow opisu.jest to kij rolowany z 4 warst grafitu w Hiszpani, potem zbrojony na Wegrzech.

Sztywny,o szybkiej akcji, super mi sie tez nim lowi

http://secure.sexyloops.com/shop/index.php?_a=product&product_id=2

michal

Jeszcze raz wielkie dzieki chlopaki.

Dariuszu ,spokojnie,ze aie da pokonac.

Moj osobisty rekord z tym sprzetem o ktorym pisalem to 41.60m ,ale to przy dobrym wietrze i w czasie treningu.

Miesiac temu w Szkocji zajalem ogolnie 3 miejsce ,ale w klasie 5 bylem najlepszy dwoma wynikami po 38.50m,przy bezwietrznej pogodzie rzuty na 34-36 sa srednia.W niedziele we Wloszech wialo a to w bok a to w twarz.

Na przyklad MS z 2010 ,pogoda byla do dupy i wygral rzut na 32m , w zeszlym roku wiatr wial dobrze i mlody szwed machnal 44m

Roznie bywa, wiec cwiczyc trzeba w roznych warunkach.

michal