Jozi Opublikowano 29 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2011 Jack Daniels zrobiłem wejście i link wchodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 11 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2011 Jozi, dzisiaj też mi wskoczył ten link. Byś może mieli jakas awarię na stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dulgimic Opublikowano 11 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2011 Ja od jakiegoś czasu smaruje kołowrotek smarem do łożysk kupionym w sklepie z częściami samochodowymi. Puszka 1kg kosztuje coś koło 20zł. Biorę strzykawkę 20, wciskam w nią do oporu smar. W ten sposób mam ilość na 3 kołowrotki. Kołowrotki kręcą aksamitnie, smar ma super konsystencje. Kiedyś używałem smary mitchela i zebco. Pierwszy jest według mnie za rzadki(czuć bebechy) drugi za gęsty.Oliwę kupiłem w markecie za 5 zł i smaruje nią rolkę kabłąka co ok 3 wędkowania daje też kropelkę na oś.Uważam, że nie ma sensu przepłacać np. 40zł za markowy w malutkich tubkach. Ja smaruję i nie oszczędzam na ilości kiedy tylko chce.Inną sprawą jest, że często w nowych kołowrotkach jest za mało smaru. Tak miałem z daiwą. Przesmarowałem po swojemu i nie czuć bebechów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 11 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2011 Ja od jakiegoś czasu smaruje kołowrotek smarem do łożysk kupionym w sklepie z częściami samochodowymi. Puszka 1kg kosztuje coś koło 20zł. Biorę strzykawkę 20, wciskam w nią do oporu smar. W ten sposób mam ilość na 3 kołowrotki. Kołowrotki kręcą aksamitnie, smar ma super konsystencje. Kiedyś używałem smary mitchela i zebco. Pierwszy jest według mnie za rzadki(czuć bebechy) drugi za gęsty.Oliwę kupiłem w markecie za 5 zł i smaruje nią rolkę kabłąka co ok 3 wędkowania daje też kropelkę na oś.Uważam, że nie ma sensu przepłacać np. 40zł za markowy w malutkich tubkach. Ja smaruję i nie oszczędzam na ilości kiedy tylko chce.Inną sprawą jest, że często w nowych kołowrotkach jest za mało smaru. Tak miałem z daiwą. Przesmarowałem po swojemu i nie czuć bebechów. Sluszne i praktyczne podejscie. grunt to regularnie serwisowac kolowrotki. A samodzielny serwis sprawia ze zna sie je na wylot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 14 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2011 Dzisiaj dzwoniłem do CX-80 i gadałem z właścicielem (podobno znał się na technikaliach) i wiem jedno, on nie łowi ryb .Zapytałem go, który ze smarów poleciłby do smarowania mechanizmów precyzynych (tak się wyraziłem) i zaproponował dwie rzeczy:- CX80 z dodatkiem Krytox-Teflon - w spray'ukiedy powiedziałem mu, że to może być za rzadke zaproponował:- CX-80 SMAR SILIKONOWY jak wspomniałem o molibdenowym to stwierdził, że ten smar jest za gęsty.Co tu o tym sądzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 14 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2011 Po przeprowadzonym badaniu organoleptycznym( próba przez pocieranie w palcach, nie mylić z doustnym) stwierdziłem, że CX80 z litem w tubce i w sprayu będzie dobry i nie waham się użyć do twinka, certatek i stellek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 1 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 KZE-Z smar plastyczny Coś dla zimowego kołowrotka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
intoxication Opublikowano 9 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2020 Cześć. Odkopię temat. Czy zima stosujecie jakieś specjalne zabiegi / procedury /Smary aby kołowrotek przy ujemnych temperaturach miał lżej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 9 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2020 I opony zimowe... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 9 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2020 do tego co masz zaaplikowane w swoim kołowrotku puść kompatybilnej oliwki by rozrzedzić smar ... wtedy będzie miał lżej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi