madpaw Opublikowano 3 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 Witam, czy ktoś miał juz może styczność z tymi multiplikatorami? Jestem ciekawy czy ten pierwszy nadał by się do połowu dorszy z kutra na Bałtyku pilkerami 150-250 gr. Spro Salty Jerk LH 6000 czy może lepiej SPRO multiplikator Offshore PRO 4500LH tylko że ten to już swoje waży. Liczę na Waszą pomoc w temacie. Pozdrawiam Madpaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwierzu Opublikowano 3 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 Pierwszego nie znam, drugim miałem okazję pokręcić dzięki uprzejmości znajomego, więc opinia z mojej strony nie jest miarodajna.Jeśli chodzi o nasze dorsze to sprzęt IMO nie do zaje...chania, waga owszem duża, ale kto co lubi, w sumie niemiaszków łowiących u nas elektrykami też widziałem .Miałem czas, że śliniłem się na dorszowego multika, później dałem sobie spokój, teraz kupiłem kolejną wędkę i w rachubę biorę Okume Convector (waga mniejsza niż Offshore) i jakiś taki przyjemniejszy konstrukcyjnie w łapie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madpaw Opublikowano 4 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2013 Czy ktoś wie ile waży ten multiplikator BALTIC COD - ALCV-30 w katalogu brak informacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madpaw Opublikowano 4 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2013 a co polecilibyście do 600 zł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2013 Revo toro 61SH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 5 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2013 Dąbek dobrze prawi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIGOTKA Opublikowano 5 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2013 (edytowane) Revo toro 61HS. Najwiekszy mój dorsz na wyżej wyminionego to dorsz 17+Ino trzeba odpowiedni kijek dobrać do zestawu. Edytowane 5 Lipca 2013 przez MIGOTKA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madpaw Opublikowano 5 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2013 Oj fajny jest ten revo ale w 600 zl to się raczej nie zmieszcze z nim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 5 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2013 jak sie dobrze poszuka to i w 500 można się zmiescic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepe_79 Opublikowano 5 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2013 A ABU 7001i oglądał?(i nawet czeka sobie taki w dziale "Sprzedam" ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madpaw Opublikowano 5 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2013 Waży dużo i taka klucha na tulejach szarpne się chyba na tego abu revo toro NACL 51 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OlekD Opublikowano 5 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2013 Witam, jeśli jesteś zainteresowany to mam wyżej wymienionego revo toro 61 hs nówka sztuka nie śmigana Na multiku nawinięta pod rant również nowa plecionka Daiwa Shinobi Braid 0,30. Cena poniżej 600 zł. Jak masz pytania to pisz na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepe_79 Opublikowano 5 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2013 Waży dużo i taka klucha na tlejach szarpne sie chyba na trego revo toro NACL 51Toro jak najbardziej git maszynka. Miałem poprzedni model, ale nie był użytkowany na morzu więc ciekawe tylko jak długo pociągnie przy żelastwie 150-250gr (oby jak najdłużej). A co to 7001i to co masz na myśli z tą "kluchą na tulejach"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBERTO70 Opublikowano 5 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2013 Witam, jeśli jesteś zainteresowany to mam wyżej wymienionego revo toro 61 hs nówka sztuka nie śmigana Na multiku nawinięta pod rant również nowa plecionka Daiwa Shinobi Braid 0,30. Cena poniżej 600 zł. Jak masz pytania to pisz na PW Dzien dobry ,a jaka cena z toro bez plecionki i czy jest to wersja na lewą rękę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 5 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2013 skoro 61 to na lewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madpaw Opublikowano 5 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2013 Hehe Mifek dobrze to wykombinowałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madpaw Opublikowano 5 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2013 Klucha znaczy wielki. Jest na tulejach a nie na łożyskach kulkowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBERTO70 Opublikowano 5 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2013 nieznam sie na multikach ,więc lepiej zapytac ,dzięki za podpowiedz.pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepe_79 Opublikowano 7 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2013 (edytowane) Klucha znaczy wielki. Jest na tulejach a nie na łożyskach kulkowych.OK. rozumiem.Tak, do małych i lekkich nie należy.Natomiast tuleje... opinie są podzielone. Są zwolennicy zarówno jednego jak i drugiego.Jeśli chodzi o taki kaliber to ja specjalnej różnicy nie widzę w użytkowaniu. A jak sobie testowałem rzucanie to oliwka 80gr latała na ok. 50-60 metrów (linka 0,36 o ile dobrze pamiętam). A moje umiejętności rzutowe... no chwalić się jeszcze nie ma czym niestety (no może trzecio-klasista ). Edytowane 7 Lipca 2013 przez pepe_79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek60 Opublikowano 24 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 MIGOTKA a jaki kijek polecił byś do tego toro 61przymierzam sie do kija typu inner line, penn lub daiwaco Ty na to?pozdrawiamsławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIGOTKA Opublikowano 25 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2013 Nie wypowiem się bo nie znam tych kijków. No i nie łowiem nigdy na Bałtyku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 25 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2013 ja co prawda za duzo na baltyku nie lowie - poza seatroutami z brzegu naturalnie, ale jak dla mnie wedki typu inerline to raczej nieporozumienie. Owszem, do lowienia w pionie, wypuszczania - trolla itp niechaj se będą ale do rzucania jakoś mi nie pasują... Probowałem 3 x i stwierdzilem ze to zdecydowanie nie moja bajka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek60 Opublikowano 25 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2013 Miałem na uwadze łowienie tylko z kutra (jako drugi zestaw), i to na większych głębokościach, np Władek, wraki Co do revo toro 61 hs, to jakie są różnice między- revo toro 61 NaCl hs-revo toro 61 winsch-revo toro 61sh (który polecaliście w/w postach) pozdrawiamsławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tornado Opublikowano 25 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2013 Zasada 1 długi nawój za jednym obrotem kręćki nawet 1m jak taki dostaniesz.Zasada 2 długa rączka abyś w rezonans nie wpadł przy ciągłym zwijaniu linki.Zasada3 silny i wytrzymały na sólZasada 4 na nasz Bałtyk szkoda kasy na wyszukany sprzęt i na te mikre bolki.Kij interline + rewo 61 idealny na śród okręcie na rufę i dziób nie za bardzo bo tam najczęśćiej się miota pilkerami daleko, na środku spuszcza z ,pilkeraZasada 6 trzeba mieć co najmniej dwa kije. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alex62 Opublikowano 25 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2013 Zgadzam się z tornado,uważam że na morze dwa kije, z tym że ja brałbym na lekko czyli powiedzmy do max 250g tradycyjny kołowrotek z cienką plecionką max 0.18 i multik do cięższych przynęt z grubszą plecionką i dł. kija do 240cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi