Skocz do zawartości

Jezioro Cichowo (Wielkopolskie)

Daaaro

Rekomendowane odpowiedzi

Nie chcę być posłańcem złych wieści  ;) , ale napiszę kilka słów. Na spektakularny efekty jeśli idzie o spinning to nie licz, może uda Ci się złowić kilka okoni, przypadkowy szczupak.

Sandaczy może kilka zostało ale w lipcu ich nie złowisz . Spróbuj połowić po drugiej stronie na cyplu patrząc od głównej plaży tam mogą być okonie , szukać ich blisko trzcin.

W lipcu w Cichowie to lepiej leżeć na wielkich cyckach swojej Grietszien :P  niż uganiać się za okonkami., chociaż kto nie próbuje ten nie łowi.

Daj znać jak efekty.

Jeśli idzie o grunt to nic nie wiem.

• 1 rok później...

Wczoraj tam zajrzałem po raz pierwszy, wylądowałem od strony plaży w Cichowie, zrobiłem jakieś 1,5km brzegiem w woderkach i nawet nie było puknięcia, a kombinowałem na wszelakie sposoby.
Woda jak brązowa zupa - 20cm pod powierzchnią już nie było widać nawet najbardziej żarówiastych przynęt, jezioro piękne ale nieznacznie się zniechęciłem, choć zapewne tam jeszcze zajrzę jednak

wtedy zapewne połowię z łódki czy też pontonu. Dostęp z brzegu całkiem niezły, w woderach można wejść na tyle żeby w miarę komfortowo porzucać, dno piaszczyste lub też piasek z 10-15 cm

warstwą osadu dennego, trochę zaczepów w postaci zwalonych drzew i gałęzi.

• 4 lata później...
  • 5 lat później...
Gość Umbra The Sidewinder

"cały las rąk (jak na koncercie $uicideBoy$)" 

Podbijam, może ktoś podpowie  ;)

Ciekawe czy rybak jeszcze tłucze cichowo? Czy to już przeszłość?

Edytowane przez Umbra The Sidewinder