Skocz do zawartości

Calcutta Conquest 401

Herman

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Pewnie moje pytanie wyda się Kolegom trochę dziwne i śmieszne, ale co myślicie o wykorzystaniu tego multika- Calcutta Conquest 401 w roli multika do ciężkich jerków- 50- 100 gramowych? Przeglądałem kilka amerykańskich stron o Musky i tam chłopaki określają ten model jako wymarzony do ciężkich przynęt.

Ja wiem, jest model CC 201- określany u nas jako dobry do ciężkich jerków. Mam taki kręcioł, jednak moim zdaniem 201 jest za delikatny do 80-100 gramowych klocków. Ja nie zakładam do niego nic cięższego niż 50 gram. Moim zdaniem tu nie chodzi tylko o wystarczająco pojemną szpulkę, lecz o moc całej konstrukcji. Wyobraźmy sobie siły jakie powstają na osi szpulki i łożyskach w momencie silnego wyrzutu 100 gramowej przynęty.

Tak więc 401 do naszych jerków to już przesada, czy jednak jeszcze dobry multik? Jestem ciekaw Waszych opinni.

Pozdrowionka.

Wspniale kolowrotki.Sa to moje multiki z marszu. 250 na mniejsze ryby i mniejsze cieki a 400 na powazne sytuacje. Jednak 400 jest na tyle lekka, gdy zaladowana power pro 50lb nadaje sie nawet na delikatny kasting.Wymienilem tylko tarcze hamulca na dartanium by jeszcze uplynnic hamowanie.

post-1077-1348913689,063_thumb.jpg

[quote title=Tadeo napisał(a) dnia Wed, 19 December 2007 Jednak 400 jest na tyle lekka, gdy zaladowana power pro 50lb nadaje sie nawet na delikatny kasting.Wymienilem tylko tarcze hamulca na dartanium by jeszcze uplynnic hamowanie.

@Tadeo

az ci zazdroszcze tego delikatnego castingu :D

• 8 lat później...