golsyl1980 Opublikowano 16 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 Nie wstrzymuj się Casting pod średnie i większe gumy ,to też dobra zabawa i wciągająca .To nie tylko kij od szczotki i jerki - spróbuj ,a będziesz mile zaskoczony . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qmichalq Opublikowano 18 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2017 (edytowane) Nie wstrzymuj się Casting pod średnie i większe gumy ,to też dobra zabawa i wciągająca .To nie tylko kij od szczotki i jerki - spróbuj ,a będziesz mile zaskoczony .A ta TATULA 100HSL nada sie do tego kijka Graphiteleader Veloce RV GLVRC-70H i np gum do 15 cm z główkami do 15 gr ? Czy lepiej kupić coś innego chciałbym wydać tak max z 500-600 zł za multik bo nie wiem czy mi podejdzie ? Edytowane 18 Maja 2017 przez qmichalq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukastrance Opublikowano 18 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2017 A ta TATULA 100HSL nada sie do tego kijka Graphiteleader Veloce RV GLVRC-70H i np gum do 15 cm z główkami do 15 gr ? Czy lepiej kupić coś innego chciałbym wydać tak max z 500-600 zł za multik bo nie wiem czy mi podejdzie ?Powtórzę coś co zostało już napisane tu na forum kilka razy zamów tatule z Aliexpress, nie wydasz więcej niż 400zł, sprzęt sprawdzony przez wielu użytkowników z forum a gdyby nie podeszło to odsprzedasz na giełdzie z niewielką stratą 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qmichalq Opublikowano 18 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2017 dzieki za info zaraz zamawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qmichalq Opublikowano 18 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2017 jeszcze dla pewności 7.3:1 i left hand jak chce kręcić lewą ręką a w prawej trzymać kij ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 18 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2017 100 HSL oznacza dokładnie to co napisałeś. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qmichalq Opublikowano 18 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2017 dzięki, nie chce jakiejś wtopy zrobić jak nie będzie miał nikt z forum to zamawiam na ali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiak cast Opublikowano 18 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2017 A ja polecam roundy to naprawdę świetne multiplikatory nawet moja zona która ze zwykłym kołowrotkiem miała problemy z Calcutta rzuca pięknie. Każdy uparł się na te niskoprofilowce z magnetykiem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 18 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2017 A ja polecam roundy to naprawdę świetne multiplikatory nawet moja zona która ze zwykłym kołowrotkiem miała problemy z Calcutta rzuca pięknie. Każdy uparł się na te niskoprofilowce z magnetykiem.Nie polecam okrąglaków. Mnie nie przypasowały tak więc używam ich tylko do trolla. Są gusta i guściki.Porównując bebechy takiego np. C3/C4 do Tatuli, Zilliona czy też Curado dochodzę do wniosku że nie są też wcale mocniejsze wbrew obiegowej opinii. Jak to ma być pierwszy multik proponuję porzucać wcześniej jednym i drugim. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pajk94 Opublikowano 11 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2017 Witam, Zaczynam przygodę z castem i potrzebuje coś dobrego w cenie 500-600 max 700, kijek do 60g wiec przynęty max 50g myśle, kusi mnie abu c4 tylko nie wiem jak się rególuje dalekość rzutu.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marioo Opublikowano 11 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2017 A przeczytałeś cały wątek i nic ci nie wpadło do głowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pajk94 Opublikowano 11 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2017 Teraz jest dużo nowości a ten abu to nie ma żadnego pokrętła i nie wiem jak wyglada regulacja w nim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WalterW Opublikowano 11 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2017 (edytowane) Ten ABU ma dwa pokrętła, zaś rzutowy hamulec w środku ukryty jest.Odległość rzutu regulujesz tak samo jak w każdym innym multiku, po pierwsze siła wymachu, po drugie nastawy hamulców, po trzecie kciuk na szpuli. Edytowane 11 Czerwca 2017 przez WalterW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pajk94 Opublikowano 11 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2017 Czyli muszę go rozkręcić zeby ustawić hamulec rzutowy ?, pokrętło w środku ma jakieś oznaczenia czy jak ?, sorry za lamerskie pytania ale zaczynam i chce wiedzieć jak najwiecej zeby się nie zrazić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WalterW Opublikowano 11 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2017 Jest to jeden z najpopularniejszych multikow na świecie, a zadajesz pytania jak by Ci internet nie działał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pajk94 Opublikowano 12 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2017 Coś tam znalazłem na jego temat ale trochę dopiero zaczynam i nie wszystko jasne jest dla mnie, ale nic myśle ze wybrałem i do kija wybrałem dwa multiki, jeden to Citica I 201 IHG i Tatula CT 100HSL Type R oraz Ambassadeur Revo SX i teraz czy ktoś bardziej doświadczony by podpowiedział, który bedzie najlepsza opcja, przynęty max do 60g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 12 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2017 Każdy a na pewno wszystkie w hi-speed ? W sumie nie bardzo kumam potrzeby multika szybszego niż 7.1:1 a najlepsza opcja dla mnie jest 6.3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pajk94 Opublikowano 12 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2017 Wiem że daiwy są z różnym przełożeniem, widziałem ta daiwe na Aliekspress za dobre pieniądze wiec zamówię, chyba ze masz jakaś inna propozycje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkonis Opublikowano 23 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2017 Ja wole młynki z mniejszym przełożeniem .. Lżej się kreci i pewnie mniej "ząbkują" ...Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ObraFM Opublikowano 24 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2017 ......W sumie nie bardzo kumam potrzeby multika szybszego niż 7.1:1......Coby "rozkręcić" taką obrotówkę (tyle że w rozmiarze #5), trzeba kręcić korbą jak boleniówkę- a i wtedy potrafi przygasnąć.Ktoś powie: dlaczego nie wywalisz, ale ona dała mi najwięcej ładnych szczupaków w tym sezonie.Multikiem 6:1 nie nadążył bym kręcić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkonis Opublikowano 24 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2017 (edytowane) Dziwne trochę bo obrotówki właściwie słyną z tego i są najbardziej łowne jak się ją wolno prowadzi i czasami poderwie żeby zaburzyć jej prace (nie tyczy to się oczywiście lata jak szczupak zeruje na sieczce). a często miałem ataki jak prowadziłem ja ślimaczym tempem do momentu aż jej praca gasła wtedy podrywałem i znowu czekałem aż praca zgaśnie.. Ale to też zależy od wody i ciężkości korpusu, temperatury wody tez i jak zeruje szczupak ... Myślę , że 6,3 przełożenie jest wystarczające .. Ogólnie ja nawet stało szpulowce pod spina wole z przełożeniem 4,9 do max 5 z kawałkiem.. Boleni nie łowię Edytowane 24 Czerwca 2017 przez darkonis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 24 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2017 Istotniejszym parametrem od przełożenia jest nawój czyli ilość linki nawinietej przy jednym obrocie korbką.Dla mnie np. do jerków musi to być ponad 70 cm. Kwestia indywidualna. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ObraFM Opublikowano 24 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2017 ..........aż jej praca gasła wtedy podrywałem........I w tym momencie właśnie mam na nią brania.Ale właściwie to chciałem zaznaczyć że Pontoon21- a takie badziewie co do pracy.Suma summarum to łowna jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 24 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2017 Hm,użytkuję Tatulę Type-R,przełożenie wysokie:8,3 :1.Nie zwracam uwagi na to, rzucam obrotówkami 345. Jak trzeba wolniej prowadzić,kręcę po prostu wolno. Nic się nie dzieje z młynkiem. Bawię się tak 3 lata. W zasadzie robię wszystko, aby ten zestaw zajechać (SDR nim również) i nijak nic się nie dzieje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal20 Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Witam,Zaczynam swoja przygode z castingiem i szukam jakiegos budzetowego (200-300zl) multika do przynet typu slider 6, 7, cos w podobnej gramaturze. Zaznaczam ze mutlik musi miec korbke na prawa reke. W gre wchodzi raczej niskoprofilowiec bo mam okraglaka quantum i albo ze mna jest cos nie tak albo z nim bo robia mi sie brody i wydaje mi sie ze plecionka ciezko sie z niego zsuwa tak jakby byla za luzno nawinieta (byc moze nie nadaje sie do tak malych przynet).Moze ktos doradzi jakis multik albo ma cos sensownego na sprzedanie?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi