Skocz do zawartości

Jaki multiplikator na początek?

Jackob

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...

To nie jest multik do kupienia od ręki. Poza tym jest stary i często nie brany z tego względu pod uwagę :lol: Sam mam Scorpiona 1001, czyli prawie że bliźniaka.Propozycja oczywiście dobra :)

Edytowane przez Novis
  • Like 1

Witam,

będę wdzięczny za podpowiedź jak w temacie. Może ktoś posiada ten kijek i może powiedzieć z jakim multikiem połączył i jak działa )

Zestaw będzie obsługiwał raczej wartości cw. rzędu 20-40 g i będzie używany kilka, kilkanaście razy w roku, wiec nie musi to być górna pólka jakościowa.

Poszukuje sprawdzonej i dobrej maszynki (może być używka) w cenie powiedzmy 400-600 PLN, lecz chętnie też wysłucham doświadczonych kolegów co moglibyście polecić poza tym budżetem.

z góry dziękuję za opinie i pomoc

Marcin

Panowie doradźcie jakie kręciołek do wędki Savage Gear MPP Jerk 183cm 75g.

Jest to moja pierwsza wędka tego typu; dostałem od znajomego do nauki i potrzebuje fajnego, ale w miarę taniego kręciołka.

Budżet jakim dysponuje to 300zł. Chyba że nic nie będzie w tej cenie to mogę trochę dołożyć.

Przynęty jakie zamierzam używać wahają się od 30 do 70g.

A od Abu Ambassadeur STX 5601 lh? Kompletnie się na tym nie znam i nie wiem czego powinienem szukać; jak powinien wyglądać młynek, którego potrzebuje i nie chciałbym wywalić dużo kasy na pierwszy multiplikator. Boję się, że może mi się to nie spodobać i rzucę kija w kąt. Natomiast wiem, że do takich przynęt potrzebna jest dobra maszynka.

Edytowane przez Nales

A od Abu Ambassadeur STX 5601 lh? Kompletnie się na tym nie znam i nie wiem czego powinienem szukać; jak powinien wyglądać młynek, którego potrzebuje i nie chciałbym wywalić dużo kasy na pierwszy multiplikator. Boję się, że może mi się to nie spodobać i rzucę kija w kąt. Natomiast wiem, że do takich przynęt potrzebna jest dobra maszynka.

Jeśli to okrąglak to nie kupuj do nauki. Wielu sie sparzyło.

Praktycznie jestem "zielony", brak mi doświadczenia i porównania z innymi multiplikatorami, ale Tatula sprawuje mi się doskonale, zarówno ze standardową, jak i z płytką szpulą.

• Like 1

Michał, zgadzam się w 100%%. Wyraziłem się nie dość jasno, mam dwie Tatule, jedną ze standardową szpulą do cięższego casta i drugą z płytką do lżejszego. Zawsze hołdowałem zasadzie, że kołowrotek powinien być dopasowany do wędziska i miałem stałe zestawy. Tak mam do tej pory. :)

Edytowane przez Alexspin
  • Like 1