Skocz do zawartości

Jaki multiplikator na początek?

Jackob

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Ciekawą alternatywą dla aliexpressowego tuningu jest chyba Abu Revo EXD

2 Szpule w komplecie, plytka 10g (0.265mm-80m) i głęboka 11g (0,285mm- 100m).

'Kolorek' skutecznie odstrasza mnie od zakupu, ale jak ktos ma mocne nerwy to chyba da sie nim obskoczyć dosc szeroki zakres przynęt. I jest do kupienia w Polsce za mniej niż 1000zł.

Jest jeszcze Abu LX992Z, tez z 2 szpulami w komplecie, ale na ebay od ok 2000zł.

Abu jako pierwsze zareagowało na chińskie 'dwuszpulowce'. Ciekawe, kto bedzie następny?

Ciekawą alternatywą dla aliexpressowego tuningu jest chyba Abu Revo EXD

2 Szpule w komplecie, plytka 10g (0.265mm-80m) i głęboka 11g (0,285mm- 100m).

'Kolorek' skutecznie odstrasza mnie od zakupu, ale jak ktos ma mocne nerwy to chyba da sie nim obskoczyć dosc szeroki zakres przynęt. I jest do kupienia w Polsce za mniej niż 1000zł.

Przemaluj sobie i po temacie.

Edytowane przez Sławek Nikt
  • Like 1

• 1 miesiąc temu...

Do kija 10-30 curado 201 czy 151 dc? Nie zależy mi na dużych przynętach a wygodniej wędkuję mi się multikinem. Zastanawiam się jeszcze nad kijkiem 15-50 ale głównie czym łowię ma 20-30g masy przynęty więc nie wiem czy jest sens.

Edytowane przez hvast87

Jak nie miałeś problemów z analogiem to DC wiele więcej Ci nie pomoże. W pewnym stopniu tak, ale i tak trzeba kontrolować. Ale czemu nie, warto spróbować aby wyrobić sobie własną opinię. Trzeba tylko pamiętać, że skuteczność DC jest różna w różnych modelach. Niestety jest to wprost proporcjonalne do ceny multika ... jak ABS w samochodach ;)

• Like 3

Panowie , napisałem na giełdzie o chęci zakupu multika . Narazie brak odzewu i myślę że skończy się na nowym . W przypadku używki nie zastanawiałbym sie który tylko brałbym pierwszy lepszy. A więc do rzeczy . Obsługa 50-100g - gumy raczej lotne bez lub z małym obciążeniem. Brać tatule 200 czy curado 201k? Który lepiej sobie radzi przy tych ciężarach przynęt gumowych?

Panowie , napisałem na giełdzie o chęci zakupu multika . Narazie brak odzewu i myślę że skończy się na nowym . W przypadku używki nie zastanawiałbym sie który tylko brałbym pierwszy lepszy. A więc do rzeczy . Obsługa 50-100g - gumy raczej lotne bez lub z małym obciążeniem. Brać tatule 200 czy curado 201k? Który lepiej sobie radzi przy tych ciężarach przynęt gumowych?

Kup sobie tatule hd 200. Jak budżet elastyczny polecam ziliona.

• Like 2