Wilk_ Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Revo S! Planowałem je kupić na niemieckim ebayu i wyszło mi za nowe z przesyłką 475zł, całkiem niedawno. Wreszcie szarpnąłem się na Premiera II generacji, ale naprawdę miałem dylemat, bo rzucałem tym Revo S i jest super: zwarty, solidny, bardzo długie, bezpieczne rzuty kopytem 3 na główce 10 g i ogólenie robi wrażenie porządnej maszyny. Czekałbyś dwa dni..http://www.ebay.de/itm/Abu-Garcia-Revo-S-L-LH-Multirolle-Baitcast-Neuware-/330710626523?pt=DE_Sport_Angelsport_Angelrollen&hash=item4cffe3b0db Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlgi Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Ja od stosunkowo niedawna użytkuję zestaw Okuma Black Rock Cast 10-35g oraz Abu Garcia Pro Max2 i jak na razie (odpukać) wszystko śmiga pięknie, także mogę śmiało polecić, a w 500 zł na pewno się zamkniesz:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staszek Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Revo S! Planowałem je kupić na niemieckim ebayu i wyszło mi za nowe z przesyłką 475zł, całkiem niedawno. Wreszcie szarpnąłem się na Premiera II generacji, ale naprawdę miałem dylemat, bo rzucałem tym Revo S i jest super: zwarty, solidny, bardzo długie, bezpieczne rzuty kopytem 3 na główce 10 g i ogólenie robi wrażenie porządnej maszyny. Czekałbyś dwa dni. .http://www.ebay.de/itm/Abu-Garcia-Revo-S-L-LH-Multirolle-Baitcast-Neuware-/330710626523?pt=DE_Sport_Angelsport_Angelrollen&hash=item4cffe3b0dbRacja , jestem absolutnym początkującym ( bo co znaczą 2 miesiące rzutów...) i Revo SX strasznie pomogło mi w nauce - wiele wybacza . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2013 z abu jest jeszcze orra sx - 3 sezon katuje ja do jiga wislanego (25-40 gram) i dalej daje rade - bebechy chyba te same co w 1 wersji revo s 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wilk_ Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Racja , jestem absolutnym początkującym ( bo co znaczą 2 miesiące rzutów...) i Revo SX strasznie pomogło mi w nauce - wiele wybacza .Ja cały zeszły sezon łowiłem Okumą Aluminą i myślałem, że to dobry młynek. Za dużo nie urwałem, za bardzo się nie plątało; rzucałem nawet kopytami 3 na główkach 7g w sprzyjających warunkach, ale nie miałem porównania. Dziś mam STX-a, właśnie pierwszej generacji, rzucałem tym Revo S również pierwszej generacji - cudzym, ktoś mnie poprosił - i dziś powiem, że w porównaniu z nimi to ta Alumina do niczego się nie nadawała: plątało się to, nierówno nawijało - no nie da się tym łowić :)Gorąco polecam pierwsze Revo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Panowie szybkie pytanie... do wyboru mam dwie opcje w podobnej kasie1 abu revo stx pierwszej generacji2 curado bantam 201 cu co wybrać do gramatury 10-50 gram?? oba uzywane i w podobnej cenie...' liczy się szybka odpowiedż musze podjąć szybko decyzje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2013 REVO STX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2013 a po co ktoś mógł włożyć szpule od premiera do stx'a ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2013 bo taką miał... jeden i drugi ma odpowiedniki AVAILa. być może ktoś sobie kupił i mu została luzna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2013 aha wiem, czy jest to jakaś ujma że jest założona od premiera a nie od stx'a ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2013 To ja podepnę się z pytankiem.Co będzie lepiej rzucać (gumy 3-4" na główkach 10-30g) z następujących dwóch kręćków:1 - Shimano Citica 201Eczy2 - Ambassadeur RCN41?Muszę przypisać oba multiki do patyków (a może to mieć znaczenie kolorystyczne), a nie znam właściwości rzutowych tych delikwentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Fatsiak skoro masz oba to ... moze ty nam powiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Gdybym wiedział, to bym głupio nie pytał . Mam oba, ale jwszcze nie mam kija do takich przynęt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Tomasz szpulka z premiera jest lzejsza z tego co mi wiadomo i to powinno poprawic komfort rzutow w dolnym zakresie. Tez bym targal STXa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Tomek, jeżeli to ten bez dekielka na korbce i bardzo porysowany, oraz bez śruby łączącej oba panele to odpuść go sobie. Miałem, żałuje, straciłem na nim 150pln-ów, szrot, ale faktycznie - leciało z niego zajefajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2013 a kiedy go mialeś??napisz ocs wiecej bo to wlasnie ten Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2013 (edytowane) Kupiłem go jakoś wczesna wiosną, wysłałem do @mekamila na oględziny i smarowanie, Kamil mi powiedział ,że w takim stanie STX-a jeszcze nie widział - łowiony w morzu, ani jednej orginalnej sróbki ,szrot, najlepsza z tego multika jest szpulka,reszta złom. Edytowane 6 Sierpnia 2013 przez maniek1972 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2013 a jak go sprzedawałeś to poinformowałeś o tym kupującego?? bo może on nie jesgt swiadomy tego co sprzedaje, w inny wypadku robi mnie w **ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2013 bo mi napisał takWitam. Multik nie ma luzów ani trzasków, chodzi płynnie. Jeśli chodzi o szpulkę, to tak jak pisałem, że nie wiem czy to jest od premiera, bo nie mam jej z czym porównać, ale tak mi powiedział poprzedni właściciel. Dla mnie to i tak nie miało żadnego znaczenia, ponieważ zaczynałem dopiero z multikiem i chciałem spróbować jak to jest. Kupiłem najtaniej jak się dało dobry multik i po 2 miesiącach stwierdziłem, że wolę stałą szpulę i tyle. Napisz mi jakie konkretnie zdjęcia zrobić. Mogę odwinąć plecionkę i zrobić zdjęcie szpulki. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2013 tomek no to wracasz do punktu wyjascia moja oferta nadal akutalna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2013 hehe no nie wykluczone ze juz niedlugo musze pomyslec bo znowu jestem w dooopie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Ja nie poinformowalem go tyko o sróbie łączącej oba panele, reszte widać na zdjeciach. Po sprzedarzy zarzucił mi ze cos tam jest polamane i zażyczył sobie zebym mu odesłał 100pln na naprawe- tak zrobiłem i mam spokój. po załtwieniu wszyskich formalności ,napisał mi , cytuje - co ty myslałeś że masz do czynienia z laikiem itp. Ja tym multikiem normalnie łowiłem i nic tam nie było połamane, 100 chciał to mu przelałem i zostało OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2013 no to cos mi sie zdaje ze zostane przy swojej aluminie i bede ja dojezdzał do konca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2013 ujma na pewno nie - z tego co pamietam to chyba szpula w premierze byla troszke lzjesza od stx - wiec raczej na + niz na minus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2013 laaaaaaaaaatało z tego że hoho...... na spory + Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi