Skocz do zawartości

Jaki multiplikator na początek?

Jackob

Rekomendowane odpowiedzi

ujma na pewno nie - z tego co pamietam to chyba szpula w premierze byla troszke lzjesza od stx - wiec raczej na + niz na minus

Nie znam kontekstu, ale szpula w Premierze jest na pewno lżejsza niż w STX-ie i to wcale nie takie troszeczkę: zważyłem obie w dłoniach i różnica jest wyraźna, odczuwalna.

• 3 lata później...

Myślę, że mógłbyś go kupić i sam przetestować. Potem jakąś małą recenzję skrobnąć. Ja też na Ali poczyniłem kilka zakupów. Wrażenia opiszę dla przyszłych pokoleń :D . Nawet o treści: "Omijaj z daleka - grozi śmiercią lub kalectwem"

PS Tu: https://www.youtube.com/watch?v=pA69tUNa9R0 masz test raczej podobnej klasy multika.

Edytowane przez Młody wędkarz

Ja myślę,że na spinning to to się chyba nie nada ale może się mylę...no chyba,że przy suchej musze się sprawdzi.

Przepraszam :unsure:

• Like 2

Ja myślę,że na spinning to to się chyba nie nada ale może się mylę...no chyba,że przy suchej musze się sprawdzi.

Bez łożysk Kattobi nie sprawdzi się przy suchej musze ;)

Jeżeli szukasz rady to Ci jej udzielę: w kwietniu, z ciekawości, kupiłem budżetowy multik - Robinson Scott DC 204, wydałem troszkę ponad 200zł i żałuję  :(.

Na szczęście udało mi się odsprzedać kręciołek i uważam, że lepszą inwestycją byłby sprawdzony używany sprzęt w podobnej cenie. Na tanie rzeczy stać tylko ludzi bogatych :)

• 4 tygodnie później...

Hm, to i tak, jak któregoś kupisz, zmienisz po czasie na coś markowego. Oczywiście marka Okuma  i DAM, to znane marki na naszym rynku, jednakże w kwestii multików na dzień dzisiejszy odstają "nieco" od sprawdzonych konstrukcji.Jedna rzecz. Zaczynając przygodę z castem, dziwię się niektórym, iż idą drogą zakupu rodzimych konstrukcji, bo nowe i z gwarancją. Setki kolegów napisało setki spostrzeżeń w tym temacie. Nigdy w Polsce nie kupiłem w sklepie nowego multika, wszystko import, bądź koleżeński zakup. I nigdy gwarancja nie była mi potrzebna. Nowe w tym przypadku nie oznacza, iż dobre. Po prostu nasz rodzimy rynek reaguje w ten sposób na rosnącą popularność metody castingu w Polsce. Casting musi Ci podejść, a czasami zakup sprzętu w sklepie w Polsce (można kupić oczywiście sprawdzone konstrukcje w sklepie, ale cenka zaporowa) może spowodować, hm, zniechęcenie do tej metody. Oczywiście są to tylko moje subiektywne spostrzeżenia. Każdy zrobi, jak zechce.

Edytowane przez Novis

Hm, to i tak, jak któregoś kupisz, zmienisz po czasie na coś markowego. Oczywiście marka Okuma  i DAM, to znane marki na naszym rynku, jednakże w kwestii multików na dzień dzisiejszy odstają "nieco" od sprawdzonych konstrukcji.Jedna rzecz. Zaczynając przygodę z castem, dziwię się niektórym, iż idą drogą zakupu rodzimych konstrukcji, bo nowe i z gwarancją. Setki kolegów napisało setki spostrzeżeń w tym temacie. Nigdy w Polsce nie kupiłem w sklepie nowego multika, wszystko import, bądź koleżeński zakup. I nigdy gwarancja nie była mi potrzebna. Nowe w tym przypadku nie oznacza, iż dobre. Po prostu nasz rodzimy rynek reaguje w ten sposób na rosnącą popularność metody castingu w Polsce. Casting musi Ci podejść, a czasami zakup sprzętu w sklepie w Polsce (można kupić oczywiście sprawdzone konstrukcje w sklepie, ale cenka zaporowa) może spowodować, hm, zniechęcenie do tej metody. Oczywiście są to tylko moje subiektywne spostrzeżenia. Każdy zrobi, jak zechce.

Mówiąc import masz na myśli głównie różnice cenowe czy brak dostępnych modeli na naszym rynku?

Zamawiał ktoś z forum markowy multik daiwa,shimano,abu z aliezpress?

Edytowane przez pikeft

To jakiś sprzedawca?

Piotrek sprawdzałem na ebay to ceny takie jak u nas w sklepie.

Całkiem możliwe że tak jest :) Sprowadza multiplikatory i kołowrotki z Japoni.

Ja się dogadałem zrobił dobrą cenę i kupiłem

Jestem zadowolony z Abu Revo LT :wub:  już dała mi dużo radości i pewnie jeszcze dużo da.

Przeglądaj giełdę i inne portale internetowe a trafisz coś fajnego w dobrej cenie

I jedno i drugie, Piotrze. Przy czym zdarzało się kupić nówkę. Z wiadomych przyczyn gwarancja mnie nie interesowała. Jeżeli chodzi o Ali, to chyba za dużo oryginałów tam nie mają.

a prosze bardzo, cena mysle ze super

https://es.aliexpress.com/store/product/DAIWA-BRAND-ALPHAS-SV-105SH-105SHL-RIGH-LEFT-HANDLE-LOW-PROFILE-FISHING-REEL-5KG-MADE-IN/1629494_32679032909.html?spm=2114.04020208.3.1.5HioTd&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_2_10065_10068_10084_10083_10080_10082_10081_10060_10061_10062_10056_10055_10054_10059_10099_10078_10079_10073_10100_10096_10070_10052_423_10050_10051_424,searchweb201603_9&btsid=42066689-decb-4a07-979d-077403c2db10

2tygodnie temu kosztowala 180e

Edytowane przez didi

Jeżeli da się skopiować,

to dlaczego nie miałyby być podrabiane jak np plecionki czy linki muchowe?

Jasne,że się da...ale kołowrotek czy multik to nie plecionka czy inna linka...jak na ali kupujesz kręciołek Daiwy to jest taki sam jak jebaja czy sklepu stacjonarnego w PL.

Czy podrabiane to nie wiem,nie widziałem.ale strach jakiś jest :D

Ali ma sprawnieszy system zwrotu pieniażków,jeśli w jakiś sposób coś pójdzie nie tak, niż sławetny Ebay...ponadto azjaci mają troszkę inny stosunek do robienia interesów niż my europejczycy.

Edytowane przez Paavo