PILOT Opublikowano 11 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2016 To jakiś sprzedawca? Brałem zabaweczki dla siebie z JP i dla kolegi też zabrałem:)... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 11 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2016 Jasne,że się da...ale kołowrotek czy multik to nie plecionka czy inna linka...jak na ali kupujesz kręciołek Daiwy to jest taki sam jak jebaja czy sklepu stacjonarnego w PL. Ali ma sprawnieszy system zwrotu pieniażków,jeśli w jakiś sposób coś pójdzie nie tak niż sławetny Ebay...ponadto azjaci mają troszkę innystosunek do robienia interesów niż my europejczycy.Szwajcarski zegarek Patek etc, też tam kupisz ?azjaci -to tylko ludzie którzy tak samo wykorzystują okazje(mam ciekawe doświadczenie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 11 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2016 Szwajcarski zegarek Patek etc, też tam kupisz ?azjaci -to tylko ludzie którzy tak samo wykorzystują okazje(mam ciekawe doświadczenie). Nie...nie kupię tak jak produktów innych hiper luksusowych marek,do których Daiwa Tatula nie należy...a jeśli chodzi o interesy to mówię o przedstawicelach azjatyckich (Chiny,Malezja,Tailandia) mniejszych lub większych firm,a nie o dostawcach towaru do sklepów ''wszystko po 5zł''. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 11 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2016 (edytowane) To są tacy sami ludzie tylko inne opakowanie,skala i kalkulacja...a podrobić dla zysku Tatulę jest po prostu łatwo. Wg mnie dowolnym multikiem da się łowić na początku(z doświadczenia)co istotne -to rozwiązywać problemy od źródła. Chyba ,że to kołowrotek jest powodem kłopotów... Edytowane 11 Grudnia 2016 przez darek1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 11 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2016 To są tacy sami ludzie tylko inne opakowanie,skala i kalkulacja...a podrobić dla zysku Tatulę jest po prostu łatwo..... :lol: ...to do ostatniego zdania...jak mi pokażesz taką podrabianą to kupię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 11 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2016 Wg mnie dowolnym multikiem da się łowić na początku(z doświadczenia)co istotne -to rozwiązywać problemy od źródła. Chyba ,że to kołowrotek jest powodem kłopotów... Dlatego zawsze polecam sprawdzone konstrukcje, nawet używane na początek aby nikt nie zniechęcał sie problemami które wynikają z nie jego winy. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 11 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2016 (edytowane) To są tacy sami ludzie tylko inne opakowanie,skala i kalkulacja...a podrobić dla zysku Tatulę jest po prostu łatwo. Wg mnie dowolnym multikiem da się łowić na początku(z doświadczenia)co istotne -to rozwiązywać problemy od źródła. Chyba ,że to kołowrotek jest powodem kłopotów... No dobra.Zapytam czy są udowodnione przypadki podrabiania multików kupowanych w Chinach?Z ciekawości pytam,żadnych podtekstów.Na jakiej podstawie twierdzenie że np.Tatulę(czy inny dowolny multi) łatwo podrobić?Jak rozpoznać że multiplikator kupiony na Ali jest podróbką(jeśli taki problem w ogóle faktycznie ma miejsce)? Edytowane 11 Grudnia 2016 przez drag 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikeft Opublikowano 11 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2016 Podejrzewam że trzeba by było rozebrać kupiony na ali i u nas w sklepie,tylko czy czasem nieokazały by się te same,różnica cen wiadomo że u nas w kraju lubią nas klientów czyścić z kasy.Trzeba będzie zamówić i się sprawdzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikeft Opublikowano 11 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2016 Tak sobie poprzeglądałem multiki na Ali i trafiłem na Shimano Curado 201HG 137ojro,posprawdzałem feedbacki i ludzi wstawiający tam fotki wszyscy twierdzą że to oryginał więc może da się trafić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_krych Opublikowano 11 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2016 Szybciej i taniej.Bez podatku i cła. http://www.fishingtackle24.de/lng/en/fishing-reels/multiplier-reels/multiplier-star-drag/shimano-curado-201-i-hg.html Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikeft Opublikowano 12 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2016 (edytowane) Co według was będzie najlepsze do jerkow 40-60 w przedziale cenowym do 500uzywka lub nowe z dodatkiem kilki złociszy.Tatula,curado,cos Abu może blackmax?Nadal nie mogę się zdecydować. Edytowane 12 Grudnia 2016 przez pikeft Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucks_one Opublikowano 12 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2016 Wszystko się nada. A co będzie najlepsze to sam napiszesz za jakiś czas 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 12 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2016 Jak wyżej - kup ten ktory sie najbardziej podoba i łów no moze poza blackmaxem - to plastik fantastic - juz lepiej orra sx 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinesz Opublikowano 12 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2016 Citica, Curado, Tatula - myślę, że z każdego z nich będziesz zadowolony, jeśli to będzie pierwszy multik i casting jako metoda ogólnie Ci podejdzie. Mi za pierwszym razem nie podszedł, a teraz próbuję go na nowo. A apetyt będzie rósł w miarę jedzenia, eeeee to jest łowienia ... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikeft Opublikowano 12 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2016 Citica, Curado, Tatula - myślę, że z każdego z nich będziesz zadowolony, jeśli to będzie pierwszy multik i casting jako metoda ogólnie Ci podejdzie. Mi za pierwszym razem nie podszedł, a teraz próbuję go na nowo. A apetyt będzie rósł w miarę jedzenia, eeeee to jest łowienia ...Drugi multik pierwszy mam okume,cast podszedł mi odrazu do tego stopnia że wyprzedałem cały sprzęt spinningowy ,a nie jeden zestaw pod BT zostawiłem . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 12 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2016 Piter, teraz mi się przypomniało. Wpadnij na umówioną wigilię, pogadamy z Sebą. Ma dwa STX ABU (I i II gen). Ponegocjujemy. Cała zima przed tobą.Tak czy siak, na wiosnę gwarantuję Ci multika do w/w zakresu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 13 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 Co według was będzie najlepsze do jerkow 40-60 w przedziale cenowym do 500uzywka lub nowe z dodatkiem kilki złociszy.Tatula,curado,cos Abu może blackmax?Nadal nie mogę się zdecydować.Tu masz Tatulę w dobrej cenie.https://www.olx.pl/oferta/daiwa-tatula-100hsl-nowy-multiplikator-CID767-IDih1xZ.html#849e1adf2f Tu niejako przy okazji Tatula CT też w dobrej cenie jak ktoś zainteresowany,chyba nie ma sensu się bawić samemu w ściąganie.https://www.olx.pl/oferta/kolowrotek-multiplikator-daiwa-tatula-ct-100hsl-nowy-na-sezon-2017-CID767-IDj0mU5.html#e9635fea07 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikeft Opublikowano 13 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 Dzięki drag za linki,chwilowo chyba sie wstrzymam z pośpiechem do sezonu jeszcze sporo czasu napewno cos dobrego się trafi,tym bardziej że CT będę miał dostępnego po nowym roku w tej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darekjerk Opublikowano 15 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 Witam Wszystkich bardzo serdecznie.Teoretycznie jestem nowy na jerkbait, ale w praktyce niema dnia, żebym nie zajżał i nie zaczerpnął choć troszke wiedzy. Długo zbierałem się do napisania tego tematu, gdyż jest on już tak banalny i oczywisty, że bardziej się nie da. A jednak od kilku miesięcy szala przechyla się to raz na jedną, a raz na drugą stronę. Może tak: przygoda z jerkami zaczęła sie u mnie od sliderów 10f, a w zasadzie na złowieniu kilku ryb i zerwaniu kilku wobków. Serce bolało, bo ryby brały, a po portfelu szarpało. Wpadłem wiec na pomysł, by samemu wziąć sie za mini produkcje i tak powstało 10 wobków (45-65g), które okazały sie w rezultacie dla mnie bardziej łowne niż oryginalne salmo, ale machanie D. Millenium 3.1m 21-50g, było katorgą dla rąk. Wnioski: w tym roku w końcu decyduje się na sprzęt castingowy. Kij już mam (dragon viper pro cast 20-60g), gdyż napatoczyły sie urodziny i trzeba było szybko coś wybrać. Jeśli chodzi o multiplikator to padło na dwa modele ze względu na budżet ok. 500zł: abu garcia 5601 C4 oraz shimano Curado 201 I. Wydaje mi się, że wybierając tylko pomiędzy nimi nie wyrządze sobie większej krzywdy, ale wątpliwości mam każdego dnia. Problem w tym,iż podobają mi sie duże przynęty, a w zasadzie ich skuteczność i teraz na zime rusza produkcja 40 jerków, które na oko bedą w przedziale od 40 do może nawet 90g. Wiem, że kij nie jest stworzony do takiej rozbieżności, ale w przyszlym sezonie mam zamiar go zamienić na dwa inne o różnych c.w.Pytanie, który młynek bedzie nazwijmy to bardziej solidny, gdyż nie wiem czy w następnym sezonie nie polecą przynęty nawet 100g, a multika już nie planuje raczej zmieniać. Przepraszam że sie tak rozgadałem, ale gaduła ze mnie straszny, a filozof jeszcze wiekszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerek48 Opublikowano 15 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 Witaj na forum .Jest trochę na ten temat tylko trzeba poczytać ....http://jerkbait.pl/forum/20-baitcasting/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 15 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 Rozważ C3 4601. To i tak, jak Ci się spodoba,nie sposób będzie skończyć na jednym multiku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darekjerk Opublikowano 23 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2016 Zatem niech tak będzie... C3 4601 Troszke poszperałem i wśród nowych młynków trafiłem na tą stronkę? Wydaje się być wszystko ok. Pytanie tylko czy mam Wasze błogosławieństwo? http://www.ms-angelshop.de/de/Angelrollen/Trollinrollen/Abu-Garcia-4601C3.html?gclid=CjwKEAiAs_PCBRD5nIun9cyu01kSJAA-WD-rJdgT8HxAYjpMvSGX9d0KcMlDDZ35OZ030hkPZPveEBoCTq_w_wcB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 26 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2016 Akurat tego spustu nie trawię. Wolę push button. Ale to kwestia gustu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucks_one Opublikowano 29 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 Piotruś, Abu z linku opisany jest jako 4601 więc może ma spust taki jak lubisz Za niecałe 5 stówek był nowy w olx. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppludrok Opublikowano 9 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2017 Jak coś to mogę odsprzedać Daiwę Procaster 100 sel specjał edition (zielona) w stanie bliskim sklepowemu. Info na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi