Skocz do zawartości

Jaki multiplikator na początek?

Jackob

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ponownie.

Odnowię troszkę mój zasypany już wątek. Mianowicie multik doszedł (abu C3 4601). Wszystko się zgadza i na pierwszy rzut oka jest ok. Jedynie mam takie swoje małe spostrzeżenie: mały jakiś mi się wydaje  :huh:  Jest to pierwszy multiplikator, jaki wziąłem do rąk i chyba w związku z ostrzeżeniami, że C4 może niektórym wędkarzom (z małymi dłońmi) nie leżeć, oczekiwałem czegoś nieco większego. Korbka ma zdecydowanie mniejszą średnicę obrotu niż standardowy kołowrotek 4000 i ciekaw jestem jak to się sprawdzi nad wodą. Czy to w ogóle wygodne??!!!  :D

Powiedziałbym, że całkiem duży jest ten multik :)

Witam kolegów.Mam problem z wyborem kołowrotka do castingu .kij ma 198cm i 5-20g c.w bo główki w użyciu to najczęściej 6-10g.To będzie początek mojej (mam nadzieje owocnej) przygody z castingiem .B.proszę najbardziej doświadczonych o poradę .Mój budżet jest przeciętny.

Poproś moda o przeniesienie do właściwego działu,jak to zrobi zapewne podłączy do istniejącego już wątku bo nie ma sensu zakładać kolejnego.

Tam na pewno będzie łatwiej o sensowną podpowiedż.Z moich krótkich doświadczeń z castingiem-dla początkującego zupełnie zaczynać od 6g.,nawet jeśli to skupiona masa,możesz mieć problemy.Obyś się nie zniechęcił wieloma brodami i słabymi osiągami rzutowymi.

• Like 1

Witam kolegów.Mam problem z wyborem kołowrotka do castingu .kij ma 198cm i 5-20g c.w bo główki w użyciu to najczęściej 6-10g.To będzie początek mojej (mam nadzieje owocnej) przygody z castingiem .B.proszę najbardziej doświadczonych o poradę .Mój budżet jest przeciętny.

Twoje pytanie przeniosłem do właściwego działu i już istniejącego tematu, mam też prośbę zapoznaj się z poniższymi zasadami.

http://jerkbait.pl/topic/62466-zasady-tworzenia-wpis%C3%B3w-na-forum-jerkbaitpl/

• Like 1

Takie pytanie bo dogaduje się odnośnie abu 5600 c4 (używka w dobrym stanie) ale jest jeszcze niskoprofilowy ABU GARCIA RVO3 S-L z badylem 6' PATRIOT JIG IT (cw 28-84) i pletką z spiderwire (czy jakoś tak) za 100€. Warto brać? Stan jest fajny.

Wysłane z mojego H60-L04 przy użyciu Tapatalka

• 2 tygodnie później...

Witam od tego sezonu,chce zacząć łowić szczupaki na duże przynęty,(35g-110g) pierwsze kroki z multikiem.

Chciałbym żeby był to raczej niski profil,podobno wygodniej?

Miałby mi okazyjnie służyć do troll na Odrze za Sumem ,tak że nie wiem, czy niski profil da rade do takiej orce?

Ogólnie lubię sprzęt z górnej polki. Może nie musi być to jak stella czy vanquish w spinningu ale taki poziom jak TP11.

Doradźcie coś wybrać?

Pozdrawiam.

Edytowane przez wsw1515

Dziękuję za szybką odp.

Gdzie kupię Daiwa Z2020, Revo Toro 51 lub 61,w Polsce gdzieś dostane?

Toro 51 lub 61 czym się różnią od siebie?

Ok już oba dałem te Revo Toro. Może jest coś lżejsze,bo trochę ważą.

Ta daiwa fajnie wygląda,musze o niej trochę poczytać.

Pozdrawiam.

Edytowane przez wsw1515

Z-ka ma trochę za słaby hamulec do sumowania. Generalnie na suma okrąglaka bym użył. Ciężko pogodzić sprzęt sumowy do trolingu  ze szczupakowym do rzucania.

Na dużego szczupaka pod klocki jest idealna.

Daiwa Z poprzedniej generacji z mniejszym przełożeniem jest już trudna do upolowania. Kilku tutaj szuka ;) , ja i kilku innych mamy :D . 

Obecnie jest produkowana druga generacja z większym przełożeniem.

Edytowane przez godski
  • Like 2