mirat Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2007 Witam Panowie.Proszę o pomoc. Ile wchodzi plecionki 10lb do Curado 101d. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2007 Wystarczająco A tak wogóle to polecam od razu kupić 300yd i masz problem z głowy na kilka sezonów PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirat Opublikowano 17 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2007 Remku ile to według Ciebie wystarczająco Czy 135m wystarczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2007 No pewnie PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirat Opublikowano 17 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2007 OK dzięki.Najwyżej jak zabraknie na Drawie to dowinę z twojego młynka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2007 Pan a co Ty chcesz tam suma zaciąć <_< ,jak będzie jakis zawadzik to chetnie pomogę mam doświadczenie w twardych zaczepach acha na mojego scorpiona MG własi 114m linki 14lb wiec na podobne curado wejdzie napewno 135m 10lb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirat Opublikowano 17 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2007 Tak sobie myślę hasiorku że jak jakaś trotka albo łosoś a tak na serio to myślałem o PP a 8lb nie jest okrągła 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2007 No ponoć tam włazą osośki,a co do linki to chyba żadna nie jest okągła, a nawet jak jest to krótko zazwyczaj w reklamie,potem pod paluchem robi sie na miltiku że tak powiem kulinarnie makaron wstążki no albo w stałęj szpuli swiderki o nitkach zapomnij <_< spłaszczenia nie unikniesz tak jak skrecenia w stałej szpuli <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2007 10lb stren jest dosć subtelny zaryzykowałbym twierdzenie ze okrągły, różnica między 8 a 10 organoleptycznie jet małozauważalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2007 ale za to w przypadku PP różnica już jest wyraźna... 8 lb/PP jest wyraźnie płaska. natomiast juz 10lb nie... jest taka ... bardziej okrągła (ale nie okrągla...) <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2007 Tak sobie myślę że nawet gdyby była okrągła plecionka to nie pomoże nam jak będzie sporo poniżej zera To może pomyslmy nadtym co nawiniemy gdy przywali nam ostro mrozem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2007 ja tam w mrozy mono nawijam ,stereo nie mam ,na pstragale założę 0,20-0,22mm styknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirat Opublikowano 19 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2007 Wystarczająco A tak wogóle to polecam od razu kupić 300yd i masz problem z głowy na kilka sezonów PozdrawiamRemek Powiem tak weszło 180m zielona PP 10lb . Jak by ktoś potrzebował na przyszłość. Te 300yd to nie starcza na dwa wsady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2007 mirat bo to dla Tych Szpecy co wszystkie bloczki wyłączą ,to zapas musi być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirat Opublikowano 19 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2007 Uważaj mam tyle nawinięte że będę Cie mógł w nocy do koja przywiązać i nad wodą nie będzię nic brakowało na szpulo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2007 Mirat to ty już masz curado ? Jeśli tak to pewnie masz już i moje smary ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BITR Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Takze mam pytanie stosowo plecionki dla Curado: Stren super braid 10 lb vs Power Pro 10lb? Jak multik sobie poradzi z plecionkami PE? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Jak multik sobie poradzi z plecionkami PE? kazdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BITR Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Przepraszam malo byc tak: 1.Jaka plecionka dla Curado 101D bendie lepsza: Stren super braid 10 lb czy moze Power Pro 10lb? Czy poradzi sobie multik z plecionkami PE?(jesli tak, to jakie sa dobre dla casta i czemu jest taki multik Zillion PE special, co on ma takiego special dla PE?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Wystarczająco A tak wogóle to polecam od razu kupić 300yd i masz problem z głowy na kilka sezonów PozdrawiamRemek @Tornado pewnie by Ci nie uwierzył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 wedlug mnie nie ma wiekszej roznicy pomiedzy PP a strenem, plecionka stren jest mieksza no i moze troche lepsza jakosciowo, tuff line xp o mocy 10 lb albo 15 lb tez jest znakomita i tak samo miekka jak stren, wedlug mnie to linka lepsza niz PP jako PE okresla sie w japonii plecionki, linki plecione sa robione na calej ziemi z wlokien dyneema (spectra), z tego co sie orientuje w tym temacie, na ziemi sa 4 fabryki produkujace wlokna dyneema (spectra)polecam artykul http://www.jerkbait.pl/?p=56 co jest specjalnego 'PE' w zillionie PE?ma mocniejsze przekladnie ze specjanego stopu, zmodyfikowany hamulec walki i wodzik tego kolowrotka przesuwa sie szybciej niz w zwyklym zillionie, co ma zapobiegac wchodzeniu plecionki pod zwoje znajdujace sie juz na szpuli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BITR Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 PE to skutecznie stojuje na spiningu. U nas ten termin sie przycepil po plecionek japoskich, jakie sa z reguly unbraided. Daja lepsze dystansy rzutowe (diametr zaznaczony = faktycznemu, sa mienksze) i oprucz tego maja dobra czulosc. (uzywam linke ASAMA) Zrozumialem ze dla castingu lepsze sa linki typu braided, ich wienkszy diatemeter i pewna sztywnosc nieco skraca rzuty ale nie daje on plecionce wejsc pod zwoje na szpuli przy holu duzhej ryby czy zakrzacenju. Dzienki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 PE sa braided to japonskie okreslenie plecionki, amerykanie mowia super lines albo spectra, w europie mowi sie plecionka albo dyneema ... kazdy ma jakis swojskie okreslenie, ale chodzi w sumie o ta sama linke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tornado Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Tak tak w niedzielę straciłem tylko 80m jakiegoś badziewiastego strena i 4 wabki a wy mówicie o dwoch sezonach? chyba w basenie albo na lodowisku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thymallus Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgadzam się z Remkiem, że problem pojemności Curado 101D przedstawiony przez mirata@ jest sztuczny. Taki problem to czasami może mieć co najwyżej Janusz z Legnicy jak założy trochę za duży ołów i wiatr mu za mocno dmuchnie w plecy Dla nas, zwykłych szaraczków pojemność jak napisał Remek jest wystarczająca. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi