BITR Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Witam. Znow mam maly problem: nie wiem jak sie zdejmuje szpulka z Curado. Zjalem panel bokowy, widze bloczki i szpulke ale ona nie wychodzi na rewnatrz. Bardzo mie ciekawo w jakim stanie jest smarowanie przekladni glownej i reszty a je nawet nie moge je obejzec. Noca czasem mi sie sni ze jesienia ja wreszcie zdejme a tam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirat Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Witam. Znow mam maly problem: nie wiem jak sie zdejmuje szpulka z Curado. Zjalem panel bokowy, widze bloczki i szpulke ale ona nie wychodzi na rewnatrz. Bardzo mie ciekawo w jakim stanie jest smarowanie przekladni glownej i reszty a je nawet nie moge je obejzec. Noca czasem mi sie sni ze jesienia ja wreszcie zdejme a tam... BITR jak widzisz szpulę z bloczkami to chwyć za dwa metalowe pręty na których są bloczki i ciągnij. Szpula powinna wyjść. W moim to tak działa pozdrawiam życząc sukcesu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2008 szpula w curado 101 podobnie jak scorpionie jest blokowana taka malutka zapadka w srodku, musisz ciut mocniej pociagnac... PS> przekladni od strony szpuli nie zobaczysz.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BITR Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Dzienki. Disiaj rano probowalem tak zhe malo paznokci ne pozrywalem. Jednak sie balem ciangnac z calej sily zeby nie popsuc hamulec. Ten VBS to on ma lapki ktore fiksuja bloczki z plastiku. Balem sie ze pręty sa takze tym plastikiem zafiksowanie. Jednak widze ze trzeba probowac dalej. Umieram z ciekawocsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Nie pamiętam czy w Curado też ale na przykład w Scorpionie wypychałem szpulkę od strony korby. Wystarczy odkręcić zupełnie nakrętkę docisku szpuli i widzisz oś szpulki. Wystarczy mocniej wcisnąć i wychodzi z zapadki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vitacola Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2008 miałem ten sam problem nie chciała wyjść i zrobiłem jak pisze kolega Popper i wylazła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2008 tak jest w kazdym multiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BITR Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2008 No narescie, udalo sie. Ten drugi sposob to prosty i wygodny. Tyle ze nawet jednym okiem sie nie udalo popatrzec na przekladnia glowna. Ale sobie dobrze obejzelem spulke Do przekladni to chyba musze isc z drugiej strony. Ale to juz innym razem, kiedy bende mial wiencej czasu. @pittsorry, ale sa takze inne konstrukcje, nie potrzebuje hodzic daleko - chociaz by moj C3. Dzienkuje wszyskim po raz kolejny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2008 piszactak jest w kazdym multiku mialem na mysli, ze odkrecajac docisk szpuli, mozemy ja w latwy wycisnac od drugiej strony zeby sie dostac zebatek, musisz odkrecic korbke i caly panel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizard Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Ktore Curado lepiej uzywac do polowu boleni ? 101d czy 201DHSV ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vitacola Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2008 dopiero zaczynam z castingiem ale rzucalem z jednego i drugiego i jak dla mnie to 201DHSV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchy498 Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Ja do połowu bolków stawiał bym na wielkość 101 wygodniejsze w trzymaniu (chyba ze ktoś ma dużą łape). Ten zaproponowany przezemnie spokojnie starczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2008 to zależy z jakim kijem i jakich wabików używasz. Jesli łowisz rapy przeciętnej wielkosci w okolicach wymiaru ochronnego i używasz mniejszych (lżejszych) wabików 101D będzie lepszy. Jeśli jednak nastawiasz się na dalekie dystanse i używasz lotnych wabików boleniowych od 12g w górę to 201D będzie właściwszym multiplikatorem. Do tego mocniejszy i dłuższy kij od 17 lbs i 7 stóp w górę. Wadą curado 201D jest jego masa i ergonomia. Docelowo na bolenia skłaniałbym się w kierunku multiplikatorów typu Metanium MG7 albo Metanium XT 2005 lub Antares AR. To konstrukcje które obsłużą lepiej zarówno te lżejsze wabiki boleniowe jak i pozwola na osiaganie sporych dystansów. Moze warto bybyło poeksperymentować z takimi konstrukcjami jak Daiwa Zillion HLC lub millionaire wielkosci 103.. pozd JW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2008 dla mnie zdecydowanie 201DHSV. maszyna buja się od 8g. a średnica jej szpuli przy niewielkiej masie wlasnej powoduje ze osiagi sa zdecydowanie lepsze niz przy 101D. no chyba ze bolki ganiasz przynetami 5-8g. wtedy 101D moze byc lepsze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 9 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2008 Jeśli chodzi o dalekie rzuty to ja bym sie skłaniał przy multikach DC, może być CC101DC lub MG7DC oba mają zdecydowanie lepszą kontrole przy bardzo szybko obracającej sie szpuli i rzuty na znaczna odległość lekkimi i średnimi wabikami nie przysparzają trudności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 9 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2008 fakt... lekkimi i średnimi... pytanie Tomku gdzie dla Ciebie kończy się coś tkaiego jak średnia przynęta??? ostatnio na bolkach dokonalem ciekawego testu i musze przyznac ze wynik mimo ze mnie nieco zaskoczyl to ... ucieszyl mnie niesamowicie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi