Jendrzej_K Opublikowano 7 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2013 witam zaprowadziła mnie na to forum potrzeba zastąpienia mojego starego spina czymś zdecydowanie lepszym. Niestety samodzielne poszukiwania mnie przerosły (po prostu rynek jest przesycony wklejkami których nie chce) i niestety nie znalazłem tematu który byłby mi w stanie pomóc więc zostałem zmuszony zamieścić własny. Tak więc potrzebuje spina o takich parametrach: długość: od 2,50 do 3 metrów akcja: najlepiej medium fast lub moderate(medium) ewentualnie fast minimalny ciężar wyrzutu: im mniejszy tym lepiejmaksymalny ciężar wyrzutu: około 20gr więcej niż 25grszczytówka: koniecznie bez wklejki!!! bo na tym właśnie polega mój problem ze znalezieniem odpowiedniej wędkimasa: oczywiście im mniej tym lepiejdolnik: im krótszy tym lepiej przynęty: małe i średnie woblery oraz obrotówki łowiska: głównie małe i średnie rzeki uwagi: kij musi dawać sobie rade z przyłowami w postaci szczupaka i bolenia oraz brzany (co do dwóch ostatnich to raczej mało prawdopodobne ale zabezpieczyć się zawsze warto). Kij powinien też pozwalać na miotanie małymi woblerami na jak największą odległość cena: około 200zł (może być trochę więcej ale oczywiście im mniej tym lepiej) Z góry dziękuje za pomoc i proszę o wyrozumiałe i konkretne komentarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 7 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2013 W takiej cenie to Ron Thomson Tyran, Team Dragon Thytan dość przyzwoita chińska masówka. Jakbyś dołożył 100 to wśród SavageGear mógłbyś szukać. Na forum niedawno był Bushwacker do 16g w dziale sprzedam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiner Opublikowano 7 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2013 Witamy serdecznie, zajrzyj szybko do działu powitanie wstukaj tam kilka słów o sobie(przedstaw się, co łowisz) i cześć formalna będziesz miał już z głowy. No i będziemy szukać dla Ciebie "patyka" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matpgt Opublikowano 7 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2013 (edytowane) Witam, mam daiwa exceler jigger 2.70 wyrzut 3-18 (nie wklejka) kilka razy nad wodą. Moge oddać za 200 zł z wysyłką Pozdrawiammatpgt Edytowane 7 Lipca 2013 przez matpgt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 7 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2013 (edytowane) Widzę że kolega z Poznania ,więc odpowiedź moja jest krotka i najlepsza z możliwych- zalecam wizytę w Art-Rod Sam w tygodniu byłem w podobnej rozterce ,bo pierwszy raz od 6 lat szukałem spiningu a nie castingu i to jeszcze w granicach budżetu który ty podałeś Wybór mają konkretny, powiedz tylko czego oczekujesz i na pewno co najmniej kilka wędek będziesz do wyboru. Ja osobiście wybrałem Okumę Inspirę Jig ,ale zwróć uwagę na Savagear MPP 251cm i cw do 16 i 23g, jest jeszcze Okuma Black Rock i kilka propozycji od Dragona Edytowane 7 Lipca 2013 przez tofik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jendrzej_K Opublikowano 7 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2013 Widzę że kolega z Poznania ,więc odpowiedź moja jest krotka i najlepsza z możliwych- zalecam wizytę w Art-Rod Sam w tygodniu byłem w podobnej rozterce ,bo pierwszy raz od 6 lat szukałem spiningu a nie castingu i to jeszcze w granicach budżetu który ty podałeś Wybór mają konkretny, powiedz tylko czego oczekujesz i na pewno co najmniej kilka wędek będziesz do wyboru. Ja osobiście wybrałem Okumę Inspirę Jig ,ale zwróć uwagę na Savagear MPP 253cm i cw do 16 i 23g, jest jeszcze Okuma Black Rock i kilka propozycji od Dragona myślałem o rozwiązaniu z tym Art-Rod ale szczerze mówiąc boję się o koszta. @tofik powiedz mi proszę jak wygląda tam z cenami bo szczerze mówiąc nie chciał bym wydać na to ponad 400 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jendrzej_K Opublikowano 7 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2013 tak w ogóle to dziękuje za pomoc i powiedzcie mi proszę jeszcze co myślicie o tych kijach: Savage Gear Multi Purpose Predator Ron Thompson Flexide v2 Robinson Tritium Trout Spin Konger Maxim Twist Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 7 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2013 No generalnie to o tym ile wydasz to decydujesz Ty,a wybór wędek w kwocie 200-300zł mają duży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jendrzej_K Opublikowano 7 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2013 No generalnie to o tym ile wydasz to decydujesz Ty,a wybór wędek w kwocie 200-300zł mają duży.no to genialnie dzięki wielkie bo zdaje się że to będzie rozwiązanie idealne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirek* Opublikowano 7 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2013 Jeśli chodzi o Savage Gear Multi Purpose Predator użytkuję inną długość i gramaturę, zbrojenie jest identyczne jak w wyżej zaprezentowanym modelu. Zdecydowanie wolę tradycyjną metodę zbrojenia startowa fi 30 mm i td. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 7 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2013 Kolego, do Art-Rod podjedziesz, pooglądasz, podpytasz, sam zdecydujesz czy kupisz czy nie... no problem. Na pewno chłopaki doradzą rzeczowo i nienachalnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jendrzej_K Opublikowano 7 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2013 dzięki wszystkim i tak swoja drogą jestem zaskoczony rzeczowością wypowiedzi bo na innych forach jak czytałem to tylko ludzi bluzgają i próbują udowodnić że się nic nie wie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotreq Opublikowano 7 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2013 Akurat ten Konger co go podałeś to jest wklejanka (notabene z dobrymi opiniami) więc chyba odpada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 7 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2013 Swego czasu miałem Team Dragona 2,70 do 14g. Akcja mod-fast. Był opisywany, jako kij jaziowy i na jazie był bardzo udany. Dał też radę zębatemu przyłowowi 70-kilka cm. Rękojeść dość krótka ale i odpowiednia do kija takiej długości. Jego wszystkich możliwości już nie pamiętam, ale zrobił na mnie bardzo korzystne wrażenie. Majątku nie kosztuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jendrzej_K Opublikowano 7 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2013 dzięki @Piotreq o mało co bym nie wybrał złego kija tak swoją drogą mogli by zacząć robić więcej klasycznych spinów bo rynek jest już wybitnie przesycony wklejkami moim zdaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jendrzej_K Opublikowano 7 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2013 Swego czasu miałem Team Dragona 2,70 do 14g. Akcja mod-fast. Był opisywany, jako kij jaziowy i na jazie był bardzo udany. Dał też radę zębatemu przyłowowi 70-kilka cm. Rękojeść dość krótka ale i odpowiednia do kija takiej długości. Jego wszystkich możliwości już nie pamiętam, ale zrobił na mnie bardzo korzystne wrażenie. Majątku nie kosztuje.myślałem nad dragonem ale z drugiej strony czytałem wiele nieprzychylnych komentarzy i teraz w zasadzie nie wiem co o tej firmie myśleć bo wydają się to być dobre kije. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 7 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2013 Myślę że kije Dragona są całkiem niezłe , w cenie ok 200zł masz serię EXPRESS SPIN i modele 4-20g oraz 5-25g,w dwóch długościach tzn 245 i 270cm.Z tego co wiem ze sprzedanych kilkudziesięciu wędek w ubiegłym roku i w tym jeszcze nic nie wróciło do sklepu z jakąś usterką,więc chyba nie jest tak źle z tym Dragonem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samwieszkto Opublikowano 7 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2013 Na forach spinningowych dyskutuje się przeważnie o kijach których ceny zwykle przekraczają określony przez ciebie budżet kilka lub kilkunastokrotnie. Spotykają się tu ludzie dla których spinning jest pasją wykraczającą poza zwykłe hobby.. Ludzi którzy są zdeterminowani kupować tak drogi sprzęt często kosztem rezygnacji z innych wydawałobysię bardziej istotnych potrzeb.Dla takich ludzi , sprzęt oferowany przez firmę Dragon nie jest odpowiedni i oceniają go nisko.Nie mniej jednak większość z nas bez wątpienia zgodzi się ze stwierdzeniem że na tle ogólnej sieczki oferowanej na "powszechnym " rynku wędkarskim ; sprzęt Dragona prezentuje się nader przyzwoicie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jendrzej_K Opublikowano 7 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2013 dziękuje za wyjaśnienia na temat dragona i szczególnie tobie @samwieszkto za opis tej nie zrozumiałej dla mnie dotychczas sytuacji.@tofik właśnie ten 2.70 4-20 chodził mi po głowie tylko miałem jak widać niesłuszne wątpliwości tak więc wielkie dzięki za wyjaśnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 7 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2013 Nie jestem jakimś wielkim fanem Dragona. O różnych HM'ach nie mam jakiejś szczególnie dobrej (o akcji myślę) opinii, ale dwa Team Dragony (2,70 med-fast. Do 14 i do 21 g) zawsze bardzo mi się podobały, a tego 14 g miałem i miło wspominam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kulu Opublikowano 7 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2013 Ewentualnie można pogrzebać za Daiwą Powermesh. Tak mi przyszło na myśl. Pewnie dlatego, że ostatnio tęskni mi się za tym kijem mocno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wilk_ Opublikowano 8 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2013 Ponieważ pojawił się temat Team Dragonów: miałem ich kilka i nie wiem czy ci, którzy mają o nich "złą opinię" łowili na nie czy nie; ja - łowiłem i mam dobrą.Tylko cena jest dwa razy wyższa niż człowiek chce przeznaczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jendrzej_K Opublikowano 8 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2013 dziękuje wszystkim za bardzo pomocne wypowiedzi a szczególnie za te odnośnie firmy dragon dzięki nim nie jestem skazany na jeden patyk i mogę wybrać ten który będzie dla mnie wygodniejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amalker Opublikowano 12 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2013 Jeśli byś się skłaniał ku Dragonowi to rozważ serię Moderate, bardzo dobrze ładuje lekkie wabiki, dolnik nie jest za długi, spełnia raczej wszystkie Twoje wytyczne poza ceną, ale widziałem używane za około 400 zł, sam też takiego niedawno sprzedawałem w takiej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 12 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2013 http://allegro.pl/wedka-dragon-hm62-trout-i3389307707.htmlJeśli pójdzie w tej cenie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi