sw.RP Opublikowano 25 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 (edytowane) Wahadła to podstawa na szczupaki chociaż obroty też im nie ustępują,mepps po jednym dniu łowienia 33 szczupaki sam się zmatowił Edytowane 25 Stycznia 2016 przez Raffaello 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadet Opublikowano 25 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 Niezła kolekcja Nadrowskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadet Opublikowano 25 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 U mnie również są na pierwszym miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w6i6e6 Opublikowano 15 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2016 Wahadłówki to jedna z moich ulubionych przynęt, ale mam takie wrażenie, że wiele osób skreśla wahadło bo nie umie nimi łowić. Tej przynęty trzeba się nauczyć i tak jak wahadłówka kolebie się w wodzie wczuć się w te wahania... a dziś wiadomo najważniejsze by mieć dziesięć pudeł nowości. Jadąc na szczupaki często biorę ze sobą tylko i wyłącznie wahadła. Dla mnie są to przynęty, które cały czas odkrywam. Przecież każde wahadło jest inne, każde trzeba poznać . . . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 15 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2016 Wahadła to podstawa na szczupaki chociaż obroty też im nie ustępują,mepps po jednym dniu łowienia 33 szczupaki sam się zmatowił Po prostu kocham tą obrotówkę :-) Moje czym bardziej poharatane tym lepiej wabią :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw.RP Opublikowano 15 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2016 Po prostu kocham tą obrotówkę :-) Moje czym bardziej poharatane tym lepiej wabią :-)Jak będziesz jechał koło mnie to podjedź dam Ci jeszcze coś lepszego od meppsiora !!! uwierz wiem co mówię 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 15 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2016 Po prostu kocham tą obrotówkę :-) Moje czym bardziej poharatane tym lepiej wabią :-)Wabią, oj wabią... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 15 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2016 Jak będziesz jechał koło mnie to podjedź dam Ci jeszcze coś lepszego od meppsiora !!! uwierz wiem co mówię Czyżbyś miał Rublex Ondex 6 ? He he Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw.RP Opublikowano 15 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2016 Czyżbyś miał Rublex Ondex 6 ? He heZobaczysz!Polskie rzemiosło :D rustykalne :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Gdzie lub u kogo na forum moge kupic przyzwoite wahadla i obrotowki. Potrzebne mi sa one na szczupaki z jeziora i na lososie z rzeki. Z gory dziekuje za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okonhel Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Proszę bardzo, akurat na JB są fajne i łowne przynęty:http://jerkbait.pl/topic/7498-primanki-pk/page-32http://jerkbait.pl/topic/7909-wahad%C5%82a-igora-olejnika-dzerwys/page-36http://jerkbait.pl/topic/57303-blaszane-hand-made-by-russian80/page-10http://jerkbait.pl/topic/32097-wahad%C5%82%C3%B3wki-pw/page-5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Podziekowal :-) o primanki sie pytalem ale tworca pewnie na wakacjach. Do reszty musze sie odezwac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okonhel Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Na PW podałem CI kontakt do twórcy z pierwszego linku bo coś rzadziej tu zagląda. Zadzwoń, dogadacie się. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuraw16 Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2016 (edytowane) Bardzo dużo łowię na gnoma że zdjęcia,bardzo wolne prowadzenie z przerwami sprawdzało się super na wiosnę. Kolor na dole fluo pomarańcz,rozmiar 3 Edytowane 16 Sierpnia 2016 przez zuraw16 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielan Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2016 (edytowane) Ja polubiłem Meppsa Syclopsa,ale są cholernie drogie,tanim zamiennikiem (wcale nie gorszym) jest Robinson Fighter,praca bardzo przyjemna,ładnie kolebie się na boki,a kszałt sprawia,że jest bardzo uniwersalny,bo i rapa potrafi grzmotnąć i szczupły nie pogardzi . Fightera odkryłem przypadkowo, ba nawet nie zwracałem na niego uwagi i przewalał się w klamotach. Oczy otworzyłem gdy mój brat wytargał na niego kilka szczupaków. A najwięcej brań było jak już tu ktoś wspomniał w opadzie. O klasycznej aldze nawet nie wspominam, zresztą esox z profilówki pięknie przysadził w opadzie w dwójeczkę. Edytowane 20 Sierpnia 2016 przez zielan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 6 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2019 Odgrzeję kotleta. Czy może ma ktoś wiedzę jak rozmiary wahadłówki podawane następująco no.1, no.2, no.3 itd. przekładają się na długość przynęty ? Potrzebuję się doinformować ile centymetrów/cali ma rozmiar No.4 Być może to u różnych producentów jest różnie ale jakieś średnie wartości może można przyjąć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 6 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2019 (edytowane) To chyba zależy od modelu. Gnom i wydra w rozmiarze np. 3, będą dłuższe od kalewy nie mówiąc już o typowych trociówkach. Tak mi się wydaje przynajmniej Edytowane 6 Czerwca 2019 przez Artech 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 6 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2019 (edytowane) To może chociaż w przybliżeniu ile najdłuższe modele mogę mieć w rozmiarze no.4. ? Na łowisku jest dolne ograniczenie: min. No.4 Edytowane 6 Czerwca 2019 przez dreadknight Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZieli10 Opublikowano 6 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2019 Pi razy drzwi 10-12 cm. tak mi się wydaje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 6 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2019 Wydaje mi się że każdy model blaszki będzie miał inny przyrost ????, jeśli dajmy na to np Alga nr 1 ma 5cm Alga nr 2 ma 6cm Alga nr 3 ma 7cm To przyrost wielkość jest co 1cm to ja bym uznał że Alga nr 4 będzie miała 8cm. Mors będzie miał chyba większy przyrost długości załóżmy 1.5cm wtedy jeśli nr 3 ma 8cm to nr 4 było by 9.5cm. Tak se to wymyśliłem ????, wszystkie długości jakie podałem na pewno nie są prawdziwe a nie chce mi się teraz mierzyć a z reszta takich blaszek to nawet nie mam ????. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rajfel Opublikowano 7 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2019 (edytowane) To może chociaż w przybliżeniu ile najdłuższe modele mogę mieć w rozmiarze no.4. ? Na łowisku jest dolne ograniczenie: min. No.4Zapewne gdzieś w regulaminie łowiska musi być jakaś tabela długości poszczególnych modeli. Określenie wszystkich wahadeł rozmiarem nr 4powoduje , że musi łowić produkcja masową z oznaczeniem handlowym. Zero hand made. Edytowane 7 Czerwca 2019 przez Rajfel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 7 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2019 Wracając do tematu, w każdym moim pudełku (dopasowane do c.w. zestawu) są wahadłówki. Głównie Gnom, Alga, Kalewa, Mors, Foka. Jak dotąd większość moich szczupaków złowiłem na wahadłówki. Do niedawna były to wszystkie szczupaki, ale w tym roku, po raz pierwszy szczupak zameldował mi się na jaxonowym Magic Fish Frog przezbrojonym z podwójnej kotwiczki na pojedynczy hak. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackie01 Opublikowano 7 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2019 Spininguję gdzieś od około 15lat. Zacząłem w erze silikonu. Pierwsze przynęty to paprochy i łowienie okoni, kopyta na szczupaka. I tak jakoś zostało, że nie jestem przekonany do żelastwa: wahadłówek i obrotówek. Z perspektywy czasu uważam to za mój duuuży błąd. Dziś ciężko mi się do nich przekonać, jakaś podświadoma blokada. Muszę to zmienić bo na moich wodach drapieżniki mają chyba już dość tej gumy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homax Opublikowano 7 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2019 Tzw. przegumienie wody! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 7 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2019 Historia zatoczyła koło :-) 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi