Skocz do zawartości

Wahadłówki.....czy jeszcze używacie?

siudak

Rekomendowane odpowiedzi

Alga i Mors w rozmiarach 2 lub 3. Wypuszczone w połowie wody czy na kamieniach wieczorową porą. Żelazo wieczorem i po ciemku dało mi trochę sandałów, parę grubo ponad wymiar. Nie chodzi tu o rozmiar ale o zasadę ,że jak ryba gryzie to ugryzie i cokolwiek. I zębów sobie nie połamie. Do wypróbowania za parę miesięcy i drogo nie kosztuje ;) . Na szczupaka ta para i pozostałe towarzystwo z Polspingu lub Suma. 

Bardzo często to właśnie wahadło potrafi "du... uratować" ja używam przeważnie swoich klepanych z dość cienkiej blachy mianowicie , z rurek (woda gaz etc :) nie poleruje nie zdobię fajne do leniwego prowadzenia , idzie daleko machnąć bez jakichkolwiek koziołków , jak się ją dobrze zrobi. Ale za największą cechę tej przynęty jak i blachy uważam zdolność do bardzo szybkiego ciemnienia w zależności od wody w zbiorniku ale to już inna historia...

Bardzo często to właśnie wahadło potrafi "du... uratować" ja używam przeważnie swoich klepanych z dość cienkiej blachy mianowicie , z rurek (woda gaz etc :) nie poleruje nie zdobię fajne do leniwego prowadzenia , idzie daleko machnąć bez jakichkolwiek koziołków , jak się ją dobrze zrobi. Ale za największą cechę tej przynęty jak i blachy uważam zdolność do bardzo szybkiego ciemnienia w zależności od wody w zbiorniku ale to już inna historia...

Bo zdobienia to tylko działają na ludzkie oczy i ich portfele  :bighair: Zaraz grupa ,,Twórcy" rzuci się na mnie :lol: Z przykładami dzisiaj brały tylko na te z czerwonym oczkiem, albo z łuską z ,,krumpia" B)

• Like 3

złom zawsze będzie skuteczny był i będzie. sam nieraz udowodniłem sobie że rapale czy sebile zawodziły. Do wody wchodził morski czy gnom zardzewiały i rybki brały. trzeba zawsze mieć przy sobie kilka wahadeł na różną wodę i próbować.

dla przykładu na ZZ łowiłem sandacze na morsa kiedy inni mówili że mnie pokręciło i że zagryzają tylko twistery :)

U mnie wahadło było,jest i raczej będzie podstawową przynętą (numer dwa to obrotówka),kolorowe gumki i woblerki cukiereczki ładnie wyglądają i cieszą oko,ale błysk wahadła w wodzie to jest coś,czemu szczupaki nie są w stanie się oprzeć,jeśli w ogóle są w wodzie,bo to niestety coraz rzadsza sytuacja.

Edytowane przez CM Punk
  • Like 1