Skocz do zawartości

Wahadłówki.....czy jeszcze używacie?

siudak

Rekomendowane odpowiedzi

Ja polubiłem Meppsa Syclopsa,ale są cholernie drogie,tanim zamiennikiem (wcale nie gorszym) jest Robinson Fighter,praca bardzo przyjemna,ładnie kolebie się na boki,a kszałt sprawia,że jest bardzo uniwersalny,bo i rapa potrafi grzmotnąć i szczupły nie pogardzi :).

Przeszukałem sieć w poszukiwaniu tych Fighterów w rozmiarze 3 i kolorze srebrnym i lipa. Syclops w cenie 40 zł to przesada.

• Like 1

Przeszukałem sieć w poszukiwaniu tych Fighterów w rozmiarze 3 i kolorze srebrnym i lipa. Syclops w cenie 40 zł to przesada.

Niestety,ani Mikado ( którym całkiem zapomniałem,ale to bardzo podobny wzór),ani Robinson nie mają rozmiaru 3,ja mam optycznie styranego Syclopsa w tym rozmiarze,powiem tak-słaba powłoka,Robinson dużo lepiej sobie z tym radzi,no i każdy zaczep to dusza na ramieniu,już kilka razy ładowałem się do wody :D .

A tak to pracuje w wodzie:

Edytowane przez CM Punk

Jeśli ktoś lubi większe blaszki to polecam mikado dancer nr.5  srebro. Trafiłem ją przypadkiem ale od 2-3 lat nie znalazłem jak dla mnie lepszej , zarówno wolne prowadzenie połączone z opadem jak i szybkie się sprawdza. 

Kupione, dzięki.

Czy ktoś może wie czym postarzyć srebrne blaszki takie jak powyżej? Aby się tak mocno nie świeciły. Stały się matowe. Sok z cytryny? Szczotka stalowa? Druciak? Podgrzać?

Edytowane przez godski

Mam nadzieje że coś widać na zdj. Sprawdziłem dokładnie i używałem też wersji złotej tej ze zdjęcia z takim samym efektem. Ten kolor złoty jest bardziej jasny od tradycyjnej złotej wahadłówki.Jeśli srebro @godski jest dla ciebie zbyt świecące weź też złota to powinno załatwić sprawę a przynajmniej będziesz miał wybór. 

post-48751-0-54533300-1453673071_thumb.jpg

post-48751-0-05072300-1453673118_thumb.jpg

post-48751-0-81431500-1453673134_thumb.jpg

Mam nadzieje że coś widać na zdj. Sprawdziłem dokładnie i używałem też wersji złotej tej ze zdjęcia z takim samym efektem. Ten kolor złoty jest bardziej jasny od tradycyjnej złotej wahadłówki.Jeśli srebro @godski jest dla ciebie zbyt świecące weź też złota to powinno załatwić sprawę a przynajmniej będziesz miał wybór. 

Sęk w tym, ze na srebro częściej biorą  :)

Godski,to mnie zaskoczyłeś,bo byłem pewien,że nie klepią Fightera w tym rozmiarze,więc pewnie nabędę,czy brałeś tylko srebrne,czy też inne kolory? A co do matowienia,to kłania się znów protetyka i piaskarka-można bardzo ładnie zmatowić,a jak się pookleja,to wyjdą różne,fajne kombinacje :) .

Godski,to mnie zaskoczyłeś,bo byłem pewien,że nie klepią Fightera w tym rozmiarze,więc pewnie nabędę,czy brałeś tylko srebrne,czy też inne kolory? A co do matowienia,to kłania się znów protetyka i piaskarka-można bardzo ładnie zmatowić,a jak się pookleja,to wyjdą różne,fajne kombinacje :) .

Tylko srebro. Kilka sztuk w różnych wielkościach. Jedną miedzianą. Część zmatowię.

Wziąłem rozmiar 3,4 i 5.

Ale ja tam nie widzę "4" i "5" :) .

Na ich stronie "trójka",czyli największa waży 19 gram i wielkościowo odpowiada Syclopsowi "2",natomiast Mepps robi jeszcze większy rozmiar,czyli swoją "3" o masie 26 gram,to już kawałek blaszki i właśnie jedną taką mam i staram się nie urwać :D .

Ale ja tam nie widzę "4" i "5" :) .

Na ich stronie "trójka",czyli największa waży 19 gram i wielkościowo odpowiada Syclopsowi "2",natomiast Mepps robi jeszcze większy rozmiar,czyli swoją "3" o masie 26 gram,to już kawałek blaszki i właśnie jedną taką mam i staram się nie urwać :D .

Pisałem o Dancerach. Robinsona wziąłem tylko rozmiar 3. Też srebrne.