roberto7 Opublikowano 21 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2022 Jak nie używać ...Każda przynęta ma swoje zastosowanie , używam i wyniki nie gorsze , czasem lepsze .Tylko szczupaki i bywały dni gdy na gnoma 0 brały , czasem używam dużych 11cm blach coś jak abu Toby głównie na płytkich wodach aby daleko rzucić bo guma z dużą główką za ciężka a trzeba daleko , jest płytko i prowadzić powoli trzeba , wystarczy popatrzeć na niektóre blachy np makrelę polspingu jak pięknie pracuje w opadzie i wszelkie kopie abu toby . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 27 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2022 Czy ktoś może pomóc w identyfikacji twórcy tych wahadłówek? Mewę polspinga oczywiście kojarzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strumyk Opublikowano 18 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2022 To wahadełko obok Mewy to litewski produkt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MieczysławS Opublikowano 18 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2022 To wahadełko obok Mewy to litewski produkt.Istotnie tak może być.Jest taka litewska firma, która nazywa się tak samo jak nasza Salmo.Jej profil produkcyjny jest jednak znacznie szerszy niż naszej.W krajach byłego ZSRR zwłaszcza w krajach bałtyckich, Białorusi, zachodniej Rosji - zdobyła sporą popularność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandacz23 Opublikowano 20 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2024 Czy ktoś z forum robi wahadłówki boleniowe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 20 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2024 Nie istnieje coś takiego jak wahadłówka boleniowa. Oczywiście można złowić bolenia na każdą wahadłówkę ale nie ma takiej, która będzie wyjątkowo skuteczna. Jeśli natomiast czynnikiem decydującym o sukcesie jest tylko dystans to wszystkie kastmasteropodobne mogą zrobić robotę. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 20 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2024 Czy ktoś z forum robi wahadłówki boleniowe ?Skontaktuj się z Igorem Olejnikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markir Opublikowano 20 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2024 Czy ktoś może pomóc w identyfikacji twórcy tych wahadłówek? image8.jpeg image9.jpeg image7.jpeg Mewę polspinga oczywiście kojarzę Wahadłówki OE - lekkie "Trzebiatówki" Pana E. Ożgo z Trzebiatowa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 21 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2024 (edytowane) Czy ktoś z forum robi wahadłówki boleniowe ?Nie musisz szukać rękodzieła:https://allegro.pl/kategoria/sport-i-turystyka?string=polsping%20makrela moim zdaniem bardzo dobra,na drugim miejscu https://allegro.pl/kategoria/sport-i-turystyka?string=polsping%20perkoz.Wypróbuj, mi zdają egzamin. PsBardzo skuteczną przynętą na bolenia są woblery https://allegro.pl/kategoria/sport-i-turystyka?string=salmo%20thrill. Edytowane 21 Marca 2024 przez Alexspin 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lacroix812 Opublikowano 8 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia Cześć, chciałem zapytać jakich używacie aktualnie przynęt boleniowych jakich firm ? czy są to głównie wahadłówki/cykady/woblery czy może coś jeszcze. Fajnie by było jakby ktoś przedstawił swoje perełki na które łowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 8 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia Cześć, chciałem zapytać jakich używacie aktualnie przynęt boleniowych jakich firm ? czy są to głównie wahadłówki/cykady/woblery czy może coś jeszcze. Fajnie by było jakby ktoś przedstawił swoje perełki na które łowi To chyba musisz to pytanie w innym temacie zadaćhttps://jerkbait.pl/topic/77320-bole%C5%84-na-co-kiedy-gdzie/page-8#entry2614484 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lacroix812 Opublikowano 8 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia Ok, dzięki. Nie zauwazyłem tego tematu To chyba musisz to pytanie w innym temacie zadaćhttps://jerkbait.pl/topic/77320-bole%C5%84-na-co-kiedy-gdzie/page-8#entry2614484 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek63 Opublikowano 14 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia Dzisiaj robiłem porządek w torbie z przynętami i pomyślałem że cyknę fotkę do tego tematu. Kolega jakiś czas temu miał wenę i natchnienie, żeby zrobić trochę wahadeł home made. Trochę mu pomogłem logistycznie, ale generalnie sam nad tym pracował, klepał i wyklepał wahadełka. Ja mam taki zestaw jak niżej na foto. Ponieważ nie jest to takie proste zrobić dobre wahadło nie warto ich urywać, więc po pierwszej urwanej zrobiliśmy do kompletu solidne, mocne, ciężkie wyczepiacze. Od tej pory zestaw blaszek jest w komplecie. Te wahadełka home made sprawdzają się doskonale bo łowią i szczupaki i okonie. Osobiście polecam mieć parę wahadeł, bo nieraz okazują się niezastąpione jak nic innego nie działa. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziad Wodny Opublikowano 14 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia Ostatnie zdanie zabrzmiało, jakby te wahadełka były jakąś ostatecznością, a to moja absolutnie ulubiona przynęta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
russian80 Opublikowano 14 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia Ja to lubię wahadła w szczególności małe +-4cm lekko przeciążone.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jamaica Opublikowano 23 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia Tak .. używam i to praktycznie tylko wahadłówek wspierajac sie czasami obrotówkami i woblerami.Kastmasteropodobne chinczyki sa swietne na okonie klenia tez nieraz zlowily. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegora Opublikowano 9 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września (edytowane) Używam Od święta robię sobie tzw. dzień łowienia RETROBiorę stary spining z 98r oraz kilka wahadeł, aktualnie stosuję blachy sygnowane przez Coronę Fishing i są skuteczne.Zdjęcie z ostatniego wypadu, pozdrawiam Edytowane 9 Września przez Grzegora 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi