sw.RP Opublikowano 9 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2013 Witam.Mam takie pytanie:czy ktoś z kolegów ostatnio wędkował na jeziorze Buwełno (360h do 50m głębokości,rynnowe).Zamierzam tam się wybrać a nie mogę znaleźć bardziej szczegółowych informacji.Ponoć pływają tam sandacze,szczupaki,okonie i miętusy,rybki tzw niedrapieżne mnie nie interesują!.A i ważna dla mnie wiadomość czy jest tam strefa ciszy?i sens tam wędkowania?.Z góry dziękuję za informacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomtoked Opublikowano 9 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2013 Witaj.Byłem ładnych parę lat temu nad tym jeziorem, same jezioro jest pięknie położone, o rybach które tam można łowi wyczytałem w jednym z art, miesięcznika WW i naprawdę zapowiadało się kapitalnie. Na miejscu niestety rozczarowanie, całe jezioro jest ogrodzone działkami rekreacyjnym i praktycznie dostęp do jeziora jest, a może nawet był, bo to było dosyć dawno, od strony wpadającej tam rzeczki, lecz nie było to atrakcyjne miejsce. Było płytko, a teraz może być jeszcze gorzej, bo wtedy stany wód były wyższe od tych jakie mamy dzisiaj. Spiningowaliśmy tam przez parę godzin, ale nic ciekawego nie było. Jeżeli wybierasz się tam a nie jesteś jednym z właścicieli działek nad jeziorem, to raczej zabierz ze sobą łódkę. Rybostan w jeziorze, jak było napisane to ryby które wymieniłeś i może trafić się okaz.Dodam, że co roku jeździmy dwa razy na wiosnę i dwa razy jesienią nad wybrane gdzieś ze słyszenia jezioro na mazurach i obławiamy je spiningami. Przez te parę lat trochę się tych jezior nazbierało.Pozdr. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw.RP Opublikowano 9 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2013 Dzięki za odpowiedź!.Będziemy wynajmować domek a o sprzęt pływający się nie martwię bo mam swój tylko nie wiem czy można używać silnika spalinowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ektor Opublikowano 28 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2024 Witajcie, czy może ktoś ma mapę batymetryczną jez Buwełno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi