janih Opublikowano 9 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2013 (edytowane) Witam, przy okazji weekendowej wpadki na wodzie, gdzie wypadł mi korek spustowy, poprawiajac silninik wypadł mi do wody ten pręt blokujący. Jaka jest jego fachowa nazwa by zapytac w serwisie? Czy nie lepiej poprostu dorbic sobie nowy ' w garazowym' zakatku? Element oznaczylem na rysunku czerwonym okregiem, wchodzi on z jednej strony i wychodzi z drugiej Edytowane 9 Lipca 2013 przez janih Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Przemek Opublikowano 9 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2013 Jeśli wiesz na jakim ustawieniu trymu pływasz i nie zmieniasz tego w trakcie to wystarczy długa śruba na przelot wraz z nakretką. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gumofilc Opublikowano 9 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2013 W instrukcji nazywa sie to "blokada unoszenia". Jak powiesz, ze potrzebny Ci bolec do blokady unoszenia to beda wiedzieli o co chodzi. natomiast musisz to dorobic lub kupic bo inaczej bedziesz mial niewytrymowany silnik, ktory bedzie mielil wode bez sensu.... Moze to byc nawet dluga sruba ale wtedy trym bedzie ustawiony na stałe....oryginalnie razem z bolcem jest tam taka tuleja ze sprezyna (pewnie sa rozne rozwiazania w zaleznosci od modelu), co ulatwia zmiane trymu. Gumo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 spy Opublikowano 9 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2013 Kawałek grubego pręta i wystarczy. Była to pierwsza rzecz jaką zgubiłem odsilnika. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 janih Opublikowano 9 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2013 Dzieki za podpowiedz. Dzwonilem do serwisu Yamahy Marine w Wwa, Gosciu stwierdzil ze musi otworzyc DTRke jakiegos silnika i sprawdzic, mial do mnie oddzwonic czego nie zrobil jak do tej pory. Narazie dorobilem sobie precik z oczkiem i sruba z gwintowanych pretow do styropipanu/gipsu i dziala wporzadku. Moze poplyne szukac precika:P Dzieki za podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 paawelek83 Opublikowano 10 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2013 powiem tak:cena tego "pręcika" nie jest adekwatna do tego z czego jest zrobiony i jak jest skomplikowaną konstrukcją.orientowałem się do yamahy 9,9 to kosztował koło 300pln 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gumofilc Opublikowano 10 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2013 No coz, to mozliwe... Wniosek - nie gubic. Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 busz231 Opublikowano 10 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2013 jeśli to do silnika jak na foto to oddam swój za 5 dyszek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Przemek Opublikowano 10 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2013 A do większego nie masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 busz231 Opublikowano 10 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2013 nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bartsiedlce Opublikowano 10 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2013 Nie szalej, wetknij pręt zagięty na końcówce i nagwintowany z drugiej strony. Zamkniesz nakrętką samokontrującą i z bani. Po co kilkadziesiąt (-set) złotych wydawać? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 evin Opublikowano 12 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2013 kup śrube ocynkowaną z gwintem M6, długosc ok 200mm, spręzynkę i motylek z gwintem m6 długośc sruby dopasuj tak by przechodziła i wystawała na 30 mm,załóz spręzynkę na srube i przełóż przez otwory tak by sruba wystawała na ok 15 mm na kręc motylek sprężynka daje napiecie tak by motylek nie odkręcał się.cena wszystkiego to max 10 zł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bartsiedlce Opublikowano 14 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2013 kup śrube ocynkowaną z gwintem M6, długosc ok 200mm, spręzynkę i motylek z gwintem m6 długośc sruby dopasuj tak by przechodziła i wystawała na 30 mm,załóz spręzynkę na srube i przełóż przez otwory tak by sruba wystawała na ok 15 mm na kręc motylek sprężynka daje napiecie tak by motylek nie odkręcał się.cena wszystkiego to max 10 złI też ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 janih Opublikowano 15 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2013 Dziękuje za odpowiedzi. temat do zamknięcia,choć może przyda się komuś dorobiłem dwa komplety śrub tak jak mówiliście + zakupiłem oryginał od kolegi busz231 któremu serdecznie dziękuje bo list właśnie przyszedł. teraz można gubić i gubić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
janih
Witam,
przy okazji weekendowej wpadki na wodzie, gdzie wypadł mi korek spustowy, poprawiajac silninik wypadł mi do wody
ten pręt blokujący.
Jaka jest jego fachowa nazwa by zapytac w serwisie?
Czy nie lepiej poprostu dorbic sobie nowy ' w garazowym' zakatku?
Element oznaczylem na rysunku czerwonym okregiem, wchodzi on z jednej strony i wychodzi z drugiej

Edytowane przez janihOdnośnik do komentarza
13 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi