Skocz do zawartości
  • 0

polecam jaxona

dulgimic

Pytanie

Polecam plecionkę Micro Plus na przypony szczupakowe. Od czasu jak zacząłem robić sam przypony wolframy znikły z mojego wyposażenia. Linka ta nie skręca sie, nie rozwarstwia się , jest cienka i ma wytrzymałość 13kg. Jest sprzedawana w odcinkach 5 metrów i kosztuje ok. 12zł/szpulka. Nie przepadam za Jexonem, ale ten produkt mogę polecić. Pozdrawiam

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Sorry nie precyzyjnie napisałem. Oczywiście chodzi mi o plecionkę stalową. Zwykłej w żadnym razie bym nie polecał :D a zwłaszcza jaxona. Kupiłem kiedyś co prawda New Concept Line. Pięknie wyglądała przy zakupie i cena kusiła. Po pierwszym łowieniu z fluo zrobiła sie na biel jakby wpadła do wybielacza :mellow: a po roku targała sie jak nić. Za to Micro Plus jest super. Do przyponów dobieram krętliki i agrafki takie jakie mi pasują i mam pewność, że mnie nie zawiedzie tak jak zwykły wolfram. Przypon o wytrzymałości 13kg zawsze wytrzymuje rwanie na plecionce o tej samej mocy. Jak już coś strzeli to PP kilka centymetrów za węzłem

• 0

Miałem kiedyś micro wire Jaxona, ale zdecydowanie nie mogę jej polecić! Może trafiłem na jakąś felerną szpulkę, ale po ataku jednego szczupaka przypon z tego materiału został postrzępiony i zdecydowanie nie nadawał się do dalszego łowienia. Z tego powodu wszystkie przypony z tego materiału trafiły do kosza! Nie lubię świadomie kolczykować ryb przynętami. Od tamtego czasu stosuje jako materiał na przypony surfstrandy i sevenstrandy.

• 0

Witaj w klubie - New Concept Line to największy bubel jaki miałem w rękach.

Pozdrawiam

Remek

Potwierdzam!!! Skusiłem się na średnicę 0,32 na dorsza. Na pierwszym łowieniu było ok, ale później było już tylko tragicznie. Rwała się jak cieniutka żyłka i w różnych miejscach.

Tragedia...Teraz wzorem dragona wypuścili linkę w różnych kolorach, ale nie sądzę żeby znalazła wielu nabywców :lol:

Pzdr