Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 10 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2013 Być może są tutaj miłośnicy żeglarstwa , może też trzymał ktoś kiedyś łódkę w Ustce i spotkał oraz zapamiętał siwogłowego Edwarda Zająca , żeglarza którego trudno było nie zauważyć ale i nie polubić . Dziś się dowiedziałem , że utonął w Bałtyku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skippi66 Opublikowano 23 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 Ja Panie Sławku jestem zagorzałym miłośnikiem żeglarstwa. Choć pana Edka nie znałem, jednak żal jego jaki wszystkich którzy odeszli na wieczną wachtę. Śp.komandor Czerwiński mawiał: pamiętaj synu że morze nie jest po kolana. I to jest najprawdziwsza prawda. Im więcej i dłużej pływam, tym bardziej się boję. O siebie mniej, bardziej o załogę.Tak chyba powinno być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 23 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 A tuż obok jego malutkiego , dzielnego jachtu , handlowano na nabrzeżu flądrą dla letników , bo wszyscy letnicy przecież wiedzą co to jest flądra Marinę z prawdziwego zdarzenia prawie już w usteckim porcie wylobbował , czy to teraz nie stanie - któż to wie .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi