Greed111 Opublikowano 11 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2013 (edytowane) Witam, jestem młodym wędkarzem, który łowi na niewielkich górskich ale i nizinnych rzekach przez większość roku uganiam się za kleniami i pstrągami od dłuższego czasu robię tez woblery i chciałbym kilka z nich przedstawić poniżej Edytowane 11 Lipca 2013 przez Greed111 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greed111 Opublikowano 11 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2013 Kilka innych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mielony Opublikowano 11 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2013 (edytowane) no świetne wobki myślę że również sprawdzały by się na mojej niewielkiej rzeczce a także pod czas wypadów nad wisłe Edytowane 11 Lipca 2013 przez Mielony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greed111 Opublikowano 13 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2013 Taki tam okonek, około 3cm, nowy projekt, jak na razie w fazie testowej, jeszcze niepolakierowany, kilka szczegółów dojdzie co o nim myślicie? ;D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 13 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2013 Taki tam okonek, około 3cm, nowy projekt, jak na razie w fazie testowej, jeszcze niepolakierowany, kilka szczegółów dojdzie co o nim myślicie? ;DONE Jokera. Tylko bez brzusznej kotwiczki. Albo stara dobra "Glapka".Dobry wzór, choć możesz mieć lekkie problemy z doborem steru.I oczko mocujące moim zdaniem odrobinę za wysoko. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greed111 Opublikowano 13 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2013 Możliwe, że jest jakieś podobieństwo względem tych modeli ale z ręką na sercu mogę powiedzieć, że nie zamierzone pierwowzór powstał prawie 3 lata temu ale całkowicie o nim zapomniałem i dopiero ostatnio przy porządkach trafiłem na niego no i postanowiłem odświeżyć ;D co do steru i oczka obawiam się, że możesz mieć rację :/ ten posłuży jako "królik doświadczalny", następnego postaram się wykonać niwelując zaobserwowane błędy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greed111 Opublikowano 14 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2013 (edytowane) Taka tam gąsieniczka 2,5cm i jeszcze coś ala ciernik 3,5-4cm ;p zdjęcie nie oddaje jego barw no i jakoś do oszpeciło xd Edytowane 15 Lipca 2013 przez Greed111 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 15 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2013 Witaj.Takie płaskie glapki są wymagającymi konstrukcjami, jeśli nie walimy w nie kilo ołowiu, czyli wobler z jajem. Jeśli ma być pływający, to tak jak wspomniał Janusz, z tym wysokim oczkiem do tego kąta nacięcia mogą być problemy. Poza tym fajny własny kształt. Biały owad, chyba a'la jętka też bardzo ciekawy. Tak trzymaj. Januszu, stara dobra glapka? masz na myśli MRM Kaczówki, czy coś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greed111 Opublikowano 15 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2013 Dzięki za dobre słowo, za dwa dni zrobię jakieś małe, wstępne testy (chociażby w wannie) i zdam relację z popełnionych błędów ;> w następnym spróbuję je wyeliminować no i to oczko rzeczywiście dam niżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greed111 Opublikowano 17 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2013 Okonek dziś przetestowany i praca jak najbardziej porządana dobrze trzyma się wody i nieźle się przy tym "kołysze" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greed111 Opublikowano 27 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2013 Trwają prace nad nowym modelem okonia 8cm na szczupaki jako, że u mnie tych rybek nie widać zostanie on wysłany do kogoś z forum kto często łowi w okolicach trzcinowisk za przysłowiowe piwo (czyt. koszt wysyłki) na razie wobka czekają jeszcze minimum 3 kąpiele w lakierze i tydzień schnięcia "na sucho" mam nadzieje, że praca wyjdzie jako taka bo trochę nad nim popracowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomas24 Opublikowano 31 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2013 To ja sie pisze na tego okonka a z tym przyslowiowym piwkiem to nie ma problemu nawet dwa - pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greed111 Opublikowano 31 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2013 Nie ma sprawy tylko najpierw muszę go zwodować i sprawdzić czy to wgl. będzie się ruszało xd w razie czego zrobię kolejnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greed111 Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2013 (edytowane) @tomas24 okonek już niemal gotów, dzisiaj go zwodowałem, pracuje dokładnie tak jak chciałem żeby pracował, "lekko trafiony okonek koleboczący się pod powierzchnią" bestia jest pływająca, stabilna nawet przy szybszym prowadzeniu czego nie widać na filmiku Pojawił się za to inny problem, powstało malutkie pęknięcie w miejscu gdzie szpachla łączy się z drewnem :/ nie wiem czym to jest spowodowane, drewno było suchuteńkie, szpachla schła 2 dni, 4 warstwy lakieru.. w łowieniu to absolutnie nie przeszkadza no ale chciałem żeby wygląd był super clean ;p Edytowane 2 Sierpnia 2013 przez Greed111 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomas24 Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Praca super pieknie sie wyklada na boki - jezeli okonk jest juz gotowy do lowow to podaj dane do przelnia tego piwka -juz nie moge sie doczekac zeby go wyprobowac .pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greed111 Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2013 A założyć Ci kotwice? nie wiem jakie stosujesz, jakieś tam ze średniej półki mam, kamatsu chyba, tylko nie wiem czy nie będą nieco za małe w poniedziałek Ci go wyślę, jutro wkleję ster na stałe i spróbuję coś zrobić z tymi malutkimi pęknięciami na brzuszku przelew jest zbędny, po prostu wyślę kurierem na Twój koszt, zapłacisz przy odbiorze pasuje? nie powinno wyjść powyżej 7zł ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomas24 Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Ja stosuje VMC i mam jeszcze coś na stnie a więc nie musisz zakładać kotwic.Z wysyłką nie ma problemu możesz nadać z zapłatą przy odbiorze na mój koszt-dane do wysyłki podam Tobie na priv. Aha i najważniejsze z góry WIELKIE DZIĘKI za wobka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2013 (edytowane) Moje wobki nie są nawet w połowie tak 'trafione' jak Twój okoń a ja zastanawiałem się jakby je tu nieco przygasić, chyba jednak z tego zrezygnuję Edytowane 3 Sierpnia 2013 przez MichałM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greed111 Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2013 @tomas24 wiadomość odczytałem, w poniedziałek poleci do Ciebie, gdzieś w tygodniu powinien zameldować się w Twoim pudełku nie ma za co, sam i tak bym go nie użył, a tak to przynajmniej dowiem się czy jest coś warty kol. @MichałM każdy robi wedle swoich nawyków i przekonań jeśli masz wypracowany swój styl to tego nie zmieniaj ;D koniec końców to nie przynęty łowią tylko wędkarz ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greed111 Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2013 (edytowane) Taka tam zaległa piąteczka i łamana siódemeczka ;D Edytowane 6 Sierpnia 2013 przez Greed111 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomas24 Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Na łamańcach się nie znam kompletnie ale zawsze mnie zastanawia jaka jest różnica w połączeniach korpusów na jeden lub [jak w Twoim przypadku] na dwa druty i jaki to ma wpływ [a ma na pewno] na pracę woblerka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greed111 Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Ja też z łamańcami większej historii nie mam, jakiegoś tam skrobnę od czasu do czasu, jak mnie natchnienie złapie w mniejszych modelach można zastosować łączenie jednym drutem ale w tak " wysokim" wobku raczej nie dałoby to porządanych efektów na dwa druty jest taki "sztywniejszy" i lepiej się trzyma wody ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Ja teraz coś kombinuję z łamańcami pod szczupłe i po dzisiejszych testach doszedłem dokładnie do tego samego wniosku, większe chyba jednak należy łączyć na dwóch oczkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greed111 Opublikowano 10 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 Coś pod jesiennego szczupaka okoń 8cm, pływający, praca niemal identyczna jak w poprzednim, schodzi do około metra, zdjęcie totalne dno, postaram się o lepsze najlepiej w pysku szczupaka ;> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greed111 Opublikowano 17 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2013 Obecnie będą trwały prace nad nowym typem bezsterowca na bolenia, będzie to sieczka na oko 4,5-5cm, nad jego wagą stawiam chwilowo znak zapytania ale będę się starał trochę tego ołowiu władować, żeby było czym rzucić ;> takiego kształtu jeszcze przy bezsterowcach nie widziałem na forum tak więc z pewnością będzie to coś nowego^^ ;D tutaj wstawiam filmik będący małą zapowiedzią jego pracy, ten na video ma niecałe 3cm, a ładnie się mieni jakość zjadł yt ale w sumie i tak było kręcone kołowrotkiem ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi