Greed111 Opublikowano 25 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2013 Prototyp boleniowego bezstera zrobiony, wygląda całkiem przyzwoicie, jak pracuje jeszcze nie wiem na zdjęciu nie widać tego co najważniejsze, pokażę to dopiero jeśli praca będzie jak trzeba liczy sobie 6cm kotwy na brzuchu brak bo liczę, że bolki będą zasysać go w całości zrobiłem jeszcze 3cm płotke pod okonia (zainspirował mnie Iras), jeszcze jej nie skończyłem, brakuje kilku detali na końcu coś pod klenia, 2cm klocek brakuje steru ale nie wiem kiedy to wszystko pokończe bo wyjeżdżam do Francji na 2 tyg :/ Pozdrawiam zaglądających 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 25 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2013 Ten drugi od dołu z oczkiem na czole ,a być bez steru? Na taki wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greed111 Opublikowano 25 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2013 Owszem jakąś godzinkę temu dokleiłem mu płetwy brzuszne, ogonową, domalowałem piersiowe i wygląda dostojniej ;D z testów "umywalkowych" wynika, że ładnie lusterkuje w opadzie jak się sprawdzi na mojej leniwej Ropie- okaże się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iras1975 Opublikowano 27 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2013 Owszem jakąś godzinkę temu dokleiłem mu płetwy brzuszne, ogonową, domalowałem piersiowe i wygląda dostojniej ;D z testów "umywalkowych" wynika, że ładnie lusterkuje w opadzie jak się sprawdzi na mojej leniwej Ropie- okaże się Czekamy na foty! Może i ja w końcu założę sobie wątek ze swoimi wobkami, kogutami itp.. Tylko nie wiem jak to zrobić?Twoje wobki nabierają kształtu, ale: łuska powinna być dużo drobniejsza, oko bliżej oczka do zaczepiania żyłki, skrzela raczej na czarno(najlepiej tylko wycięte w drewnie)..Jak wrzucę fotki swoich, to sobie podpatrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greed111 Opublikowano 27 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2013 Będą ale nie wiem kiedy bo jak już wspomniałem czeka mnie dłuższa przerwa od wędkowania :/ Załóż koniecznie! to bardzo proste, wchodzisz w dział "lurebuilding" i po prawej stronie nad wszystkimi tematami masz "nowy" (na ciemno-szarym prostokącie), klikasz, dajesz tytuł i gotowe z pewnością wezmę Twoje cenne rady pod uwagę przy następnych próbach na swoje usprawiedliwienie mam tylko to, że jest to mój w sumie pierwszy wobek oklejany folią aluminiową więc brak mi wprawy następne będą wykonane staranniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iras1975 Opublikowano 27 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2013 Będą ale nie wiem kiedy bo jak już wspomniałem czeka mnie dłuższa przerwa od wędkowania :/ Załóż koniecznie! to bardzo proste, wchodzisz w dział "lurebuilding" i po prawej stronie nad wszystkimi tematami masz "nowy" (na ciemno-szarym prostokącie), klikasz, dajesz tytuł i gotowe z pewnością wezmę Twoje cenne rady pod uwagę przy następnych próbach na swoje usprawiedliwienie mam tylko to, że jest to mój w sumie pierwszy wobek oklejany folią aluminiową więc brak mi wprawy następne będą wykonane staranniej Ok.. Rowki pod łuskę rób dużo płytsze, wystarczy tylko przycisnąć nożykiem.. po tym smaruję wobka Pattex Uniwersal i naklejam folię lustrzaną stroną na zewnątrz.Zaraz spróbuję założyć wątek.. Dzięki za poradę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildriver Opublikowano 27 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2013 Co daje pattex,usztywnia łuske? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 28 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2013 Przykleja folię która nie ma własnego kleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 1 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2013 Prototyp boleniowego bezstera zrobiony, wygląda całkiem przyzwoicie, jak pracuje jeszcze nie wiem na zdjęciu nie widać tego co najważniejsze, pokażę to dopiero jeśli praca będzie jak trzeba liczy sobie 6cm kotwy na brzuchu brak bo liczę, że bolki będą zasysać go w całości zrobiłem jeszcze 3cm płotke pod okonia (zainspirował mnie Iras), jeszcze jej nie skończyłem, brakuje kilku detali na końcu coś pod klenia, 2cm klocek brakuje steru ale nie wiem kiedy to wszystko pokończe bo wyjeżdżam do Francji na 2 tyg :/ Pozdrawiam zaglądających 1.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpgFajna ta żółta pestka bardzo dobry kolor na mętną wodę. Ale kleniaki na pewno także nie pogardzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 22 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2013 Coś do mnie doleciało, że między Świętami coś się wystruga .Dawaj Mateusz, bo wątek stoi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greed111 Opublikowano 22 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2013 No dobra, niech będzie, jutro się zabiorę za jakieś robactwo i może ukleje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greed111 Opublikowano 23 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 Brzydki robal 2,5 cm na wiosenno-letnie klenie ;D wiem, że wygląda paskudnie ale tak kolorystyka sprawdza mi się najlepiej xdDwa kolejne, nieco ładniejsze w drodze 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 Paskudnie nie paskudnie jak klenie takie lubią to nie ma co wybrzydzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbertkrakow Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 Robal 1 klasa !!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 24 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2013 Nie przesadzaj Mateusz. Fajne robale . A kolor na pewno będzie skuteczny.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greed111 Opublikowano 26 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2013 Kolejny robal, 2 cm, pływający, chyba troszke lepsze wykonanie niż poprzedniego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greed111 Opublikowano 27 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2013 Żółta pestka na klenia nieco ponad 2cm ;D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1988 Opublikowano 27 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2013 Fajnie Ci wyszedł ten 2 cm! Będę częściej śledził wątek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greed111 Opublikowano 31 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2013 (edytowane) Zainspirowany twórczością @Irasa1975 popełniłem taką 6cm ukleje wiem, że orginał i moją podróbę dzieli przepaść no ale to dopiero druga w życiu, następne na pewno będą lepsze Zapomniałem dodać, że ukleja dostanie ster, zamierzam zmusić ją do pracy ;D Edytowane 31 Grudnia 2013 przez Greed111 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 No Mateusz w końcu ruszył wątek do przodu.Niech to będzie takie małe postanowienie Noworoczne.Uklejka fajnie się prezentuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 Fajna uklejka coś ostatnio dużo się takich na forum zrobiło...może i ja sobie taką zmontuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greed111 Opublikowano 5 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 Ukleja 3cm i black fury na warsztacie przed nimi jeszcze długa droga ;D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iras1975 Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zainspirowany twórczością @Irasa1975 popełniłem taką 6cm ukleje wiem, że orginał i moją podróbę dzieli przepaść no ale to dopiero druga w życiu, następne na pewno będą lepsze Zapomniałem dodać, że ukleja dostanie ster, zamierzam zmusić ją do pracy ;D DSC02910_zmniejszacz-pl_308029.jpg DSC02903_zmniejszacz-pl_254525.jpgJak na początki, to jest git. Rób dużo delikatniejsze nacięcia w korpusie i gęściej. Łuska wyjdzie wtedy drobniejsza. Ja mam wydrukowaną fotkę uklejki i za każdym razem staram się poprawiać wszystkie błędy.Trzymam kciuki za kolejne, coraz bardziej dopracowane wobki. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greed111 Opublikowano 6 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 Dzięki, z całą pewnością zastosuję się do Twoich porad pozdrawiam ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greed111 Opublikowano 6 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 Dokończona uklejka 3cm i nowe robaki ;D nareszcie jestem zadowolony z malowania brzuszka^^ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi