Skocz do zawartości

Twory Greeda ;)

Rekomendowane odpowiedzi

Prototyp boleniowego bezstera zrobiony, wygląda całkiem przyzwoicie, jak pracuje jeszcze nie wiem ;) na zdjęciu nie widać tego co najważniejsze, pokażę to dopiero jeśli praca będzie jak trzeba ^_^  liczy sobie 6cm ;) kotwy na brzuchu brak bo liczę, że bolki będą zasysać go w całości :ph34r: zrobiłem jeszcze 3cm płotke pod okonia (zainspirował mnie Iras), jeszcze jej nie skończyłem, brakuje kilku detali ;) na końcu coś pod klenia, 2cm klocek ;) brakuje steru ale nie wiem kiedy to wszystko pokończe bo wyjeżdżam do Francji na 2 tyg :/ Pozdrawiam zaglądających ;)

post-54541-0-42185900-1380101724_thumb.jpg

post-54541-0-65194600-1380101735_thumb.jpg

post-54541-0-29689700-1380101744_thumb.jpg

post-54541-0-44874100-1380101753_thumb.jpg

• Like 1

Owszem ;) jakąś godzinkę temu dokleiłem mu płetwy brzuszne, ogonową, domalowałem piersiowe i wygląda dostojniej ;D z testów "umywalkowych" wynika, że ładnie lusterkuje w opadzie ;) jak się sprawdzi na mojej leniwej Ropie- okaże się ;)

Czekamy na foty! :)

Może i ja w końcu założę sobie wątek ze swoimi wobkami, kogutami itp.. Tylko nie wiem jak to zrobić?

Twoje wobki nabierają kształtu, ale: łuska powinna być dużo drobniejsza, oko bliżej oczka do zaczepiania żyłki, skrzela raczej na czarno(najlepiej tylko wycięte w drewnie)..

Jak wrzucę fotki swoich, to sobie podpatrz.

Będą ale nie wiem kiedy bo jak już wspomniałem czeka mnie dłuższa przerwa od wędkowania :/ Załóż koniecznie! ;) to bardzo proste, wchodzisz w dział "lurebuilding" i po  prawej stronie nad wszystkimi tematami masz "nowy" (na ciemno-szarym prostokącie), klikasz, dajesz tytuł i gotowe ;) z pewnością wezmę Twoje cenne rady pod uwagę przy następnych próbach ^_^ na swoje usprawiedliwienie mam tylko to, że jest to mój w sumie pierwszy wobek oklejany folią aluminiową więc brak mi wprawy :mellow: następne będą wykonane staranniej ;)

Będą ale nie wiem kiedy bo jak już wspomniałem czeka mnie dłuższa przerwa od wędkowania :/ Załóż koniecznie! ;) to bardzo proste, wchodzisz w dział "lurebuilding" i po  prawej stronie nad wszystkimi tematami masz "nowy" (na ciemno-szarym prostokącie), klikasz, dajesz tytuł i gotowe ;) z pewnością wezmę Twoje cenne rady pod uwagę przy następnych próbach ^_^ na swoje usprawiedliwienie mam tylko to, że jest to mój w sumie pierwszy wobek oklejany folią aluminiową więc brak mi wprawy :mellow: następne będą wykonane staranniej ;)

Ok.. Rowki pod łuskę rób dużo płytsze, wystarczy tylko przycisnąć nożykiem.. po tym smaruję wobka Pattex Uniwersal i naklejam folię lustrzaną stroną na zewnątrz.

Zaraz spróbuję założyć wątek.. Dzięki za poradę.

• 2 miesiące temu...

Prototyp boleniowego bezstera zrobiony, wygląda całkiem przyzwoicie, jak pracuje jeszcze nie wiem ;) na zdjęciu nie widać tego co najważniejsze, pokażę to dopiero jeśli praca będzie jak trzeba ^_^  liczy sobie 6cm ;) kotwy na brzuchu brak bo liczę, że bolki będą zasysać go w całości :ph34r: zrobiłem jeszcze 3cm płotke pod okonia (zainspirował mnie Iras), jeszcze jej nie skończyłem, brakuje kilku detali ;) na końcu coś pod klenia, 2cm klocek ;) brakuje steru ale nie wiem kiedy to wszystko pokończe bo wyjeżdżam do Francji na 2 tyg :/ Pozdrawiam zaglądających ;)

attachicon.gif1.jpg

attachicon.gif2.jpg

attachicon.gif3.jpg

attachicon.gif4.jpg

Fajna ta żółta pestka bardzo dobry kolor na mętną wodę. Ale kleniaki na pewno także nie pogardzą :P

• 3 tygodnie później...

Zainspirowany twórczością @Irasa1975 popełniłem taką 6cm ukleje ;) wiem, że orginał i moją podróbę dzieli przepaść no ale to dopiero druga w życiu, następne na pewno będą lepsze ;) Zapomniałem dodać, że ukleja dostanie ster, zamierzam zmusić ją do pracy ;D

post-54541-0-04939900-1388499515_thumb.jpg

post-54541-0-35073700-1388499529_thumb.jpg

Edytowane przez Greed111
  • Like 2

Zainspirowany twórczością @Irasa1975 popełniłem taką 6cm ukleje ;) wiem, że orginał i moją podróbę dzieli przepaść no ale to dopiero druga w życiu, następne na pewno będą lepsze ;) Zapomniałem dodać, że ukleja dostanie ster, zamierzam zmusić ją do pracy ;D

attachicon.gifDSC02910_zmniejszacz-pl_308029.jpg

attachicon.gifDSC02903_zmniejszacz-pl_254525.jpg

Jak na początki, to jest git. Rób dużo delikatniejsze nacięcia w korpusie i gęściej. Łuska wyjdzie wtedy drobniejsza. Ja mam wydrukowaną fotkę uklejki i za każdym razem staram się poprawiać wszystkie błędy.

Trzymam kciuki za kolejne, coraz bardziej dopracowane wobki. :)

Pozdrawiam.